Näin opastat kansainväliset asiakkaat suomalaisessa saunassa

Suomalainen sauna ja saunaelämys erilaisine oheistuotteineen ja -palveluineen elää suurta nousukautta. Tässä Marjo Määtän vinkit menestyvään saunaelämykseen, joka on suunnattu kansainvälisille asiakkaille.

Marjo on mukana kehittämässä suomalaista saunaelämystä oman yrityksensä sekä hallituksen jäsenenä Sauna from Finlandin kautta: ”Sauna from Finland on yli 200 sauna-alan toimijan verkosto, jossa on varmasti paras tietämys ja osaaminen suomalaisesta saunaelämyksestä tässä maassa.” . SaunaTour Kuusamo Lapland on ensimmäinen opastettu saunatuote, joka on saanut aidon suomalaisen saunaelämyksen -sertifikaatin. Saunapalvelu on suunnattu erityisesti kansainvälisille asiakkaille.

Sauna from Finland SaunaTour Kuusamo Lapland

Marjon vinkit onnistuneeseen saunaelämyspalveluun

  1. Vastaanota aina vieraat. Mikäli sinulla on työasu, joka liittyy esim. saunapalveluun, käytä sitä. Minulla on päällä saunatakki ja saunahattu. Asuni herättää heti mielenkiinnon ja toivottaa asiakkaat tervetulleeksi.
  2. Esittele tilat ja kiertäkää ne yhdessä. Omalla saunalla katsomme aina ensimmäiseksi avannon ja ulkona sijaitsevat toiminnot. Sisällä näytän pesuhuoneen ja kuinka suihkut toimivat tai jos on vatipesu, niin näytän, miten se tapahtuu.
  3. Esittelykierroksen aikana on helppoa kertoa suomalaisesta saunasta, saunakulttuurista, paikastamme ja sen historiasta. Esittelyyn kannattaa varata tarpeeksi aikaa. Meillä saunavuoro kestää vähintään 3 tuntia.
  4. Turvallisuusasioista ei kerrota koskaan liikaa. Kuten siitä, että kuumaan kiukaaseen ei voi koskea tai että avantoon ei sukelleta. Meistä suomalaisista itsestään selvät asiat ovat monesti kansainvälisille asiakkaille uusia ja outoja. Mitään asiaa ei voi pitää itsestäänselvyytenä.
  5. Alastomuus herättää paljon kysymyksiä, ehkäpä myös pelkoa. Meillä saunassa saa olla uimapuku päällä tai pyyhe ympärillä. Tärkeintä on, että asiakkaalla on hyvä olla.
    Saunaa ei kannata lämmittää liian kuumaksi. Savusaunassa voi ensin vain nauttia lämmön tunteesta, ja sitten alkaa löylyttelemään.
  6. Asiakkaat kysyvät aina mikä on oikea tapa saunoa. Sitä ei mielestäni ole vaan jokainen löytää oman tapansa saunomiseen. Kehotan asiakkaita aina kuuntelemaan omaa kehoa ja tuntemuksia. Suomalaisessa saunassa on tärkeintä nauttia ja rentoutua.
  7. Kun olemme saunoneet pari tuntia, välillä käyty uimassa tai avannossa, nautittua juomista, asiakkaat ovat täysin rakastuneita suomalaiseen saunaan. Monelle on yllätys, kuinka nopeasti aika saunassa kuluu ja kuinka virkistävää on olla vaan.

Olen saunottanut kansainvälisiä sekä suomalaisia asiakkaita noin kymmenen vuotta Pyhäpiilon saunalla Rukalla. Yhteistä kaikille on aito rakkaus suomalaiseen saunaan ja olotilaan sen jälkeen. Kaikilla yrityksillä ei tarvitse eikä voi olla samantyylinen opastettu saunaelämys, mutta jokainen voi ottaa jotain itselleen sopivaa ohjenuoraksi.

Suomalainen sauna on erittäin suuressa nosteessa maailmalla. Pidetään huolto yhdessä, että noste jatkuu ja se näkyy myös yritysten liiketoiminnassa. Suosittelen kehittämään saunapalveluista matkailutuotteita.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste