Hiustenhoito saunassa

Hiusten ja pään suojaaminen saunassa on tärkeää. Milloin hiukseni tulisi pestä, ennen vai jälkeen saunan? Pitäisikö minun käyttää päähinettä saunassa ja miksi? Vahingoittaako lämpö hiuksiani? Meiltä kysytään näitä usein, joten haastattelimme menestynyttä kampaajaa aiheesta ja keräsimme kaikki tiedot yhteen artikkeliin.

Sauna from Finland Rento sauna

Pään suojaaminen

Pään suojaaminen saunassa auttaa nauttimaan kokemuksesta pidempään. Hatun tai pyyhkeen käyttäminen päässä saunan aikana auttaa kehoa säätelemään lämpötilaansa paremmin ja estää liian nopean ylikuumenemisen. Hiukset taas eivät välitä lyhytaikaisesta kuumuudesta. ”Hiuksiamme suoristetaan, kiharretaan ja kuivataan korkeissa lämpötiloissa, jopa 250 asteessa. Sauna ei lämpene niin kuumaksi, joten ei tarvitse huolehtia siitä, että lämpö vahingoittaa hiuksia millään tavalla.” – sanoo Kati Mouhu, Studio SAVONin omistaja, jolla on vuosien kokemus hiustenhoito maailmasta.

Sauna from Finland Jokipiin Pellava

Hoida hiuksiasi saunassa

Hiustenhoito on olennainen osa saunaelämystä. Milloin sinun tulisi sitten pestä hiukset? Yleisesti hiukset kannattaa aina pestä saunassa hikoilun jälkeen. Voit huuhdella hiuksesi ennen saunaa ja peittää pään, jotta saunasta voi nauttia mahdollisimman pitkään. Saunan jälkeen pese ja hoida hiuksesi hoitoaineella normaalisti.

Tee hemmotteleva hiustenhoito hetki käyttämällä hiusnaamiota ja peittämällä pää pyyhkeellä saunassa. Lämpö tehostaa hiusnaamion vaikutuksia.

Sauna from Finland Luin Living

Kylmä uinti

”Jos suunnittelet kylmäuintia järvessä, suosittelen pitämään hiuksesi kuivina ja suojaamaan päätäsi hatulla tai pyyhkeellä.” sanoo Kati. Päähineen käyttämättä jättäminen ja kylmään veteen meneminen märillä hiuksilla saattaa aiheuttaa alilämpöisyyttä.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste