Viisi vinkkiä rentouttavan saunakokemuksen rakentamiseen

Ajatus siitä, että sauna voi olla nykyihmiselle hyvinvointitila ja hiljainen huone, jossa pystyy pysähtymään ja hyppäämään pois arjen oravanpyörästä, on valtavan hieno. Saunassa on helpompi päästä vaatimuksista ja suorittamisesta vapaaksi. Silloin löytää yhteyden itseensä ja huomaa, mitä keho ja mieli tarvitsee.

Viisi vinkkiä rentouttavan saunakokemuksen rakentamiseen

  1. Tarjoa asiakkaille mentaalinen siirtymä. Kiinnitä huomiota siihen, millaisessa tilassa asiakkaat vaihtavat vaatteet. Tarjoa asiakkaille mahdollisuus nauttia rauhassa esimerkiksi alkoholiton juoman tai vaikka hetki istua rauhassa ikkunasta ulos katsellen.
  2. Luo tunnelmallinen sauna. Hämärä valaistus tukee mielen rentoutumista. Himmennä valaistusta, sytytä esimerkiksi kynttilöitä, levitä lauteille laudeliina tai pyyhkeet, joiden päällä on monien mielestä miellyttävämpi istua tai makoilla. Halutessaan voi lisätä saunaveteen eteeristä tuoksua.
  3. Ohjaa keskittymään mieltä rauhoittaviin asioihin. Keskity siihen mihin saunassa keskityt. Pidä esimerkiksi asiakkaillesi saunassa pieni läsnäoloharjoitus. Pyydä kaikkia laittamaan silmät kiinni, kuuntelemaan hetki kiukaan ritinää ja hengittämään hetki rauhallisesti sisään ja ulos.
  4. Anna korville mahdollisuus levätä hiljaisuudessa. Monet kärsivät jatkuvasta taustamelusta tiedostamattaan. Pyri edesauttamaan rentoutumista mahdollisimman hiljaisessa tilassa.
  5. Mahdollista rentoutumisen jatkuminen myös saunan jälkeen. Kukaan ei halua pukea heti päälleen tai rynnätä heti syömään. Mieti, miten asiakkaasi voivat ylläpitää rauhallista tunnelmaa myös saunasta tultuaan.

Vinkit antoi Tiina Vainio. Saunapilateksen ja saunajoogan kehittäjä Tiina on jo 20 vuoden ajan inspiroinut ihmisiä hyvinvoinnin saralla. Vainion aiempi kirja Saunajooga – rauhoitu ja rentoudu saavutti suuren suosion. Saunajoogaa voi tällä hetkellä harrastaa yli 60 paikassa Suomessa, Virossa, Ruotsissa ja Espanjassa.

Tilaa kirja.

Lisätietoja: Saunayoga.com

Nämä ja paljon muita vinkkejä rentouttavan saunaelämyksen rakentamiseen löytyy Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirjasta.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste