Turvallinen sähkökiukaiden etäohjaus

Maailman digitalisoituessa myös sauna-ala haluaa kehittyä vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Tarve kodin saunan kiukaan lämmittämisestä mobiiliapplikaatiolla on kasvanut jatkuvasti. Miten saunan lämmittämisestä saataisiin digitaalista?

Saunan kiukaan etäohjausta on kehitetty sauna-alalla pitkään. Kiukaan käynnistäminen älypuhelimella ei ole sinänsä teknisesti haastavaa, mutta haasteita tuo saunan turvallisen lämmittämisen ja käytön varmistaminen. Suomessa vuosikymmenten ammattitaidolla kiukaita suunnittelevan ja valmistavan Narvin vientipäällikkö Jesse Hämäläinen summaa keskeisen ongelman:

”Kyse on ollut loppujen lopuksi yksinkertaisista käytännön asioista: on täytynyt varmistaa, ettei saunassa ole pyyhkeitä tai laudeliinoja kiukaan lähettyvillä tai pahimmassa tapauksessa kiukaan päällä kuivumassa.”

Kuva: Narvi

Vuodesta 1937 toiminut Narvi on kehittänyt uutta teknologiaa, joka mahdollistaa kiukaan etäkäytön täysin turvallisesti ja ilman hankittavia lisäturvalaitteita. Käyttäjä tarvitsee vain Narvin kiukaan ja ohjaimen, jolloin kiukaan pystyy käynnistämään esimerkiksi mobiiliapplikaatiolla. Kiuas on itsessään tehty niin, että vaaratilannetta ei pääse syntymään. Jos vastaavia edellä mainittuja tekstiilituotteita on jäänyt kiukaan päälle, tai niitä lisätään käynnistyksen jälkeen – se sammuttaa itsensä automaattisesti. On erityisen tärkeää, että kiuas pystyy reaaliaikaisesti reagoimaan muutoksiin.

”Etäohjaus vie saunomisen samalle tasolle muiden kodin laitteiden kanssa. On hienoa, että saunaakin pystyy ohjaamaan etänä. Tämä kaikki on syntynyt nimenomaan Narvin oman tuotekehitystyön tuloksena”, Hämäläinen toteaa.

Narvin ja muiden kiuasvalmistajien innovaatioita esitellään lisää Sauna from Finlandin Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirjassa. Teoksen voit saada käsiisi Veicon verkkokaupasta. Muut vinkit saunaelämyksen kehittämiseen löydät täältä.

How can we help you?

Titta Pervis

Markkinointi- ja projektipäällikkö
Tel. 0449313451

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste