Mistä muodostuu tasokas ja vastuullinen Suomalainen saunaelämys?

Kolmannen polven luontomatkailu- ja majoitusyrittäjä ja Sauna from Finlandin hallituksen jäsen Annu Huotarin blogissa pureudutaan saunaelämyksen vastuullisuuteen.

Hawkhill Cottage Resort on sitoutunut kehittämään ja vaalimaan tasokasta saunaelämystä. Me Hawkhillillä haluamme tarjota maailman parasta Suomalaista mökkielämystä. Sauna on mielestämme yksi Suomen matkailun kärkituotteista, joten matkailuyrityksen on tärkeää panostaa laadukkaaseen Suomalaiseen saunaelämykseen.

Ville Matinmaki

Sauna from Finlandin yritysyhteistyön kautta olemme löytäneet arvokkaita yhteistyökumppaneita sekä paljon tietoa saunoista ja saunomisesta. Meille jäsenyys Sauna from Finlandissa on antanut tukea ja tuonut lisää osaamista ja tietoa alan parhaista kumppaneista. Halusimme myös sertifioida sauna tuotteemme varmistaaksemme, että kaikki osa-alueet ovat riittävän korkealla tasolla.

SAUNA ON SUOMALAISEN MÖKKIKULTTUURIN SYDÄN

Eino-vaarimme alkoi rakentaa mökkejä 1960-luvun alussa Kaitalammen rannalla Haukkamäen juurelle. Rantaan nousi heti tien jälkeen ensimmäisenä saunamökki. Teemme yritystoimintaa tällä hetkellä mökkilammen rannalla jo kolmannessa polvessa ja sauna on edelleen mökkielämyksemme kivijalka.

VASTUULLISTA NAUTISKELUA

Saunaelämys muodostuu suomalaisesta maisemasta, kiukaan lämmöstä ja laadukkaista materiaaleista. Meille Hawkhillilla on tärkeää, että laadukas saunaelämys voidaan tuottaa vastuullisesti.

Kiuas on saunan sydän. Kiukaan valintaan kannattaa kiinnittää huomiota riippumatta siitä, onko kyseessä sähkö- vai puukiuas. Valintaan vaikuttavat erityisesti saunan koko ja pintamateriaalit. Ne määrittävät kiukaalta vaadittavan tehon. Olemme mitoittaneet ja valinneet kiukaat asiantuntijoiden opastuksella, jotta sähkökiukaiden teho ja puukiukaiden puunkäyttö on optimoitu mahdollisimman tehokkaiksi. Lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää omista tarpeista ja mieltymyksistä lähtien turvallisuuteen, helppokäyttöisyyteen, kiukaan lämpenemisnopeuteen sekä tietysti ulkonäköön.

Sauna from Finland

Remontoimme kevään 2021 aikana pikkumökkimme Villa Armaan uudeksi Armas Sviitiksi. Villa Armas oli pitkään perheemme omassa käytössä ja vielä kevääseen 2021 asti perinteinen mökki ulkohuusseineen ja kantovesineen. Vaikka Villa Armas päivitettiin moderniksi ekoluksushuvilaksi, halusimme säilyttää palan perinteistä saunakulttuuria ja valitsimme puukiukaan. Ympäristösyistä päädyimme Harvian Linear22 Greenflameen, jonka häkä- ja pienhiukkaspäästöt on minimoitu ja puun hyötysuhde mahdollisimman hyvä.

Laude- ja seinämateriaalina käytetään Haukkamäellä tervaleppää kotikyliltä tai sertifioitua kotimaista puutavaraa. Saunan materiaalien laadukkuuteen ja visuaalisen kauneuteen kannattaa mielestämme panostaa siinä missä muidenkin tilojen sisustukseen. Saunan materiaalivalinnoissa kiinnitämme lisäksi huomiota turvallisuuteen sekä helppouteen puhdistamisessa.

Sauna from Finland

Säästä vettä. Me suomalaiset olemme tottuneet siihen, että vettä on aina tarjolla ja se on uskomattoman puhdasta. Meidän kaikkien on tärkeä oppia säästämään vettä myös Suomessa. Olemme Haukkamäellä rajoittaneet kaikkien vesihanojen virtauksen ympäristösyistä max. 9 litraan per minuutti. Näin säästämme pohjavettä ja tuotamme vähemmän likavesiä imeytettäväksi.

Lait ja määräykset. Saunat sijaitsevat usein ranta-alueella ja rakennus- ja remontointivaiheessa tulee huolehtia jätevesilain ja kuntakohtaisten määräysten noudattamisesta.

KOKEMUS KAIKILLE AISTEILLE

Kun sauna on saatu rakennettua, voidaan siirtyä itse asiaan. Suomalainen sauna koetaan kaikilla aisteilla. Laadukas saunaelämys puhdistaa niin kehoa kuin mieltä. Se on puhtaita tuoksuja, kauniita linjoja, tunnelmallista valaistusta ja ennen kaikkea pehmeitä rentouttavia löylyjä. Kokonaisuuden kruunaavat laadukkaat kotimaiset saunatekstiilit ja vihta (tai vasta, kotipaikasta riippuen)! Saunasta pulahdetaan viileään metsäjärveen ja hetken kuluttua palataan ihanan lämpimiin löylyihin. Vilvoittelujuomaksi sopii erinomaisesti maailman puhtaimmaksi palkittu suomalainen vesi tai vaikka metsämarjajuoma.

Rentouttavan saunaillan päätteeksi on mukava nauttia raikkaat saunatarjoilut, vaikka mökin terassilla!

Hawkhill.fi

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste