Suomalaisen saunan suunnittelu – saunakokonaisuus on yksilö

Onnistunut saunan sisustus luo juuri oikeanlaista tunnelmaa. Kun haluttu tyyli, tila ja käyttötarve ovat selvillä, voi ratkaisut räätälöidä sopivaksi.

Harvia on maailman johtava sauna- ja spa-alan yritys, joka tarjoaa asiakkailleen kokonaisuuksia erilaisista saunoista digitaalisiin ratkaisuihin ja saunatarvikkeisiin. Kansainvälisesti tunnettu brändi rakentaa saunoja, infapunahuoneita ja höyryhuoneita kodeista hotelleihin ja kylpylöihin. Tarjouspyynnöstä valmiiseen kokonaisuuteen on monta askelta.

“Ensin on selvitettävä kohteeseen liittyvät faktat ja kartoitettava asiakkaan toiveet. Pelkästään kiuasmalleja Harvialla on yli 80 — valinnanvaraa siis riittää. Kartoituksen jälkeen hahmottelemme ehdotuksen kuviksi, teemme tarjouksen ja asiakas tekee hankintapäätöksen”, kertoo saunasisustussuunnittelija Jani Kylmälahti Harvialta.

Harvia myös räätälöi saunakokonaisuudet asiakkaan tarpeiden mukaan. ”Siinä missä esimerkiksi kiuas on Harvialle vakiotuote, saunakokonaisuus on yksilö”, summaa Kylmälahti.

SAUNAN SUUNNITTELUSSA TULEE OTTAA HUOMIOON…

…saunan käyttöaste.
…energiatehokkuus.
…hyvä ilmanvaihto.
…helppo ja ergonominen siivousmahdollisuus.
…laadukkaat materiaalit, jotka pidentävät saunan käyttöikää.
…saunan turvallisuus, mm. turvakaiteet ja alalauteiden syvyys
…oma tyyli.

Oikeat valinnat takaavat saunaelämyksen pitkäikäisyyden

Esimerkiksi valaistuksen avulla saunaan saa rentouttavaa tunnelmaa. Tärkeää on valojen sijoittaminen ja lämmönkesto. Harvia suosii epäsuoraa, lauteisiin integroitua LED-valaistusta ja katossa pistemäisiä kuituvaloja. Kylmälahti arvioi, että tulevaisuudessa erilaiset valaistusratkaisut, kuten tunnelmaa luovat värivalot lisääntyvät, kun LED-valaisimet kehittyvät nopeaa vauhtia.

Harvia Scala

Saunakokonaisuuden pitkäikäisyys ja huolto otetaan suunnittelussa huomioon koko suunnitteluprosessin aikana. Esimerkiksi julkisiin tiloihin on kehitetty järeä Sentio by Harvia, Qube-kiuasratkaisu, jossa titaaniset vastukset on helppo vaihtaa kerralla. Näin otetaan huomioon myös kestävän kehityksen periaatteetn kun kiukaan käyttöikää voidaan jatkaa osia vaihtamalla.

www.harvia.fi

Artikkeli kokonaisuudessaan löytyy Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirjasta (lue lisää täältä).

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste