Suomalainen hoitoturve on terveysvaikutteinen kansallisaarre

Turvesaunominen herkistää aistimaan hetkiä kokonaisina ja todellisina keventäen kehon ja mielen, sekä samalla pehmentäen ihoa ja syventäen unta. Metodi yhdistää Keski-Euroopan turvekylpylöiden perinnettä suomalaiseen saunomiseen ja naistentautien erikoislääkäri Leena Larvan fysiologiaan perustuviin oivalluksiin.

SUOMAA-saunakokemus on harkittujen yksityiskohtien jatkumo, joka pohjaa lämpötilaan, puhtauteen, turvallisuusosaamiseen ja asiakasta kuuntelevaan palveluun. Kokonaisuus on tarkoin suunniteltu. Seinien ja lauteiden suojaaminen imukykyisellä luonnonmateriaalilla takaa turvesaunomisen edellyttämän riittävän kosteuden.

SUOMAA/ Aino Klinikat

Kokemukseen perustuen lääkäri Leena Larva väittää, että yleinen lihasten jännittyneisyys hidastaa imunestekiertoa. Liikunta on kehon nestekierron moottori, mutta myös iholle levitetty hoitoturve vilkastuttaa nestekiertoa. Useat saunojat kertovat tuntevansa turvesaunan jälkeen virtaavaa poreilua.

SUOMAA-hoitoturvesauna helpottaa Aino Klinikan tutkimusten mukaan myös vaihdevuosivaivoja, joita ovat esim. hikoilu, unihäiriöt, mielialan laskeminen, haluttomuus ja saamattomuus. Perinteisesti on sanottu, että turve auttaa sataan vaivaan. Turvesaunan jälkeinen ihon samettinen pehmeys ja koko kehon keveyden tunne tulee lähes kaikille saunojille.

SUOMAA/ Aino Klinikat

Leena Larva itse kuvailee täydellistä saunaelämystä seuraavasti:

Minulle saunaelämys on hidas, maltillinen ja ilman aikarajoja. Täydelliseen elämykseen kuuluu puhtaus, luonto ja luonnonvesi, järvi- tai merimaisema. Kiireettömyys on tärkeintä.

SUOMAA-turvesaunotus

  • Lääkäri Leena Larvan kehittämä, turvehoitojen historiaan ja fysiologisiin oivalluksiin perustuva terveyssauna
  • Suomalainen metodi ja elämys, joka hoitaa vaivoja lääkkeettömästi
  • Ohjattu, sosiaalinen, rentouttava ja kipuja lievittävä hoitotapahtuma, jossa ikisuosta nostetun turpeen imunestekiertoa kiihdyttävää vaikutusta tehostetaan saunomalla ja esimerkiksi venyttävällä Larva-liikunnalla
  • Hoitotapahtuma kestää 2-3 tuntia ja toteutetaan tarkoin määritetyissä olosuhteissa. Voidaan liittää muihin hoitoihin hoitojatkumona SUOMAA-konseptin mukaisesti

Lisää tietoa turvehoidoista ja muista saunan terveyshyödyistä voit lukea myöhemmin julkaistavasta saunan laatukäsikirjasta (Sauna from Finland ry).

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste