Saunaelämystä laadukkaammaksi design-tekstiileillä

Lapuan Kankurit on pitkät juuret omaava perheyritys, jolle tärkeitä arvoja ovat innovaatiot, oma läpinäkyvä tuotanto ja design. Oma kutomo mahdollistaa paitsi kokeilut tekstiilien parissa, myös mahdollisuuden tuotannon valvomiseen laadun takaamiseksi. Yritys haluaakin olla edelläkävijä, joka erottuu markkinoilla spesiaalituotteillaan, joita ei valmisteta massatuotantona.

Lapuan Kankurit käyttää luonnonkuituja, jotka ovat täydellisiä saunaelämykseen; ekologisia, niiden imukyky on vertaansa vailla, ne hengittävät sekä kestävät lämpötilojen vaihtelua. Yrityksen markkinointijohtaja ja toinen omistaja Jaana Hjelt pitää saunan sisustamista tärkeänä, mutta oikean tunnelman syntyminen on Jaanalle lopulta kaikki kaikessa:

”Saunan sisustustyyli voi vaihdella paljonkin, mutta saunan tunnelma on kuitenkin se mikä tekee saunaelämyksestä täydellisen. Yhteys, joka saunoessa perheen tai ystävien kesken, syntyy ihmisten välille, on korvaamattoman tärkeää.”

Lapuan Kankurit

Lue tästä Lapuan Kankureiden vinkit saunaelämyksen parantamiseen:

ENNEN SAUNAA

Tekstiileillä on helppo luoda lämpöä tilaan kuin tilaan; saunakamariin, saunaan ja takkahuoneeseen. Ennen saunaa on hyvä aloittaa rentoutuminen jo ennen saunan lauteille kapuamista. Ota laudeliinat, pesimet ja pyyhe valmiiksi. Kata pöytä valmiiksi saunan jälkeistä yhteistä herkkuhetkeä varten ja kääriydy villahuopaan odottelemaan saunan lämpenemistä.

Lapuan Kankurit

SAUNASSA

Saunassa olevat tekstiilit luovat tunnelmaa ja suojaavat lauteita. Lisäksi ne suojaavat ihoa kuumuudelta ja imevät kosteutta. Saunatyynyt tukevat päätä ja niskaa, istuit sitten seinää vasten tai lekottelet selälläsi lauteilla. Pellavapyyhe, saunalakki tai turbaani suojaavat tarvittaessa päätä kuumuudelta. Peseytyessä pellavafroteiset pesimet pesevät ja auttavat elvyttämään pintaverenkiertoa. Saunomisen välissä on hyvä ottaa suihku, juoda vettä ja kääriytyä isoon pyyhkeeseen vilvoittelun ajaksi. Pellavapyyhe on hyvin imukykyinen ja tuntuu pitkään miellyttävän kuivalta ihoa vasten, joten se on mitä mainioin saunapyyhe.

Lapuan Kankurit

SAUNAN JÄLKEEN

Kun saunassa on rentouduttu tarpeeksi, on aika peseytyä ja siirtyä kuivattelemaan. Muista nostaa saunatekstiilit pois saunasta, huuhdella ja laittaa kuivumaan. Saunomisen tiedetään usein aiheuttavan ns. jälkihikoilua, joten on mukavaa pukeutua väljään sauna-asuun ja imukykyisiin pellavafrotee tossuihin saunasta poistuessa. Sauna-asu tai -takki on yhtä lailla hengittävää ja imukykyistä pellavaa, ja se sopii kehon lämmön tasaamiseen saunomisen jälkeen. Saunan jälkeen herkkuhetki odottaa saunojia kattauksineen, ilahduttaen kyläileviä vieraita. Saunaillan päätteeksi on rentouttavaa kietoutua villahuopaan. Villa on luonnonmateriaali, joka hengittää ja pitää lämpimänä istuessa iltaa saunan jälkeen.

Lapuan Kankurit

Janoatko lisää vinkkejä laadukkaan saunaelämyksen rakentamiseen? Sauna from Finland ry julkaisee uudistuneen saunan laatukäsikirjan lähitulevaisuudessa, josta voit lukea tarkemmin Lapuan Kankureiden menestystarinasta, sekä monista muista laadun taitajista.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste