Saunaelämyksen kehittäminen osana hotellipalveluita

Sokos Hotels on Suomen tunnetuin ja laajin hotelliketju, johon kuuluu 50 hotellia Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa. Hotellit sijaitsevat kaupunkien keskustoissa tai keskellä vapaa-ajan kohteita, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Jokaisesta hotellista löytyy myös suomalainen sauna.

Sokos Hotelsin konseptipäällikkö Markus Siitonen on kehittänyt hotellien saunaelämyksiä useamman vuoden ajan.

”Aikaisemmin saunaelämyksen merkitystä osana hotellipalveluita ei ymmärretty. Halusimme nostaa sen selkeäksi lisäarvoksi, joka tekee osansa miellyttävän hotellikokemuksen luomisessa. Siksi lähdimme kehittämään saunaelämyksiä yhdessä Sauna from Finlandin kanssa”, Siitonen kertoo.

Yhteistyön tuloksena jo yli kahdenkymmenen Sokos Hotelsin saunaelämys on saanut Sauna from Finlandin myöntämän Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatin, joka viestii laadukkaasta ja pitkälle mietitystä asiakaskokemuksesta. Sertifikaatteja on myönnetty sekä hotellien yleisille saunoille että huonesaunoille. Sokos Hotelsien asiakastyytyväisyysmittaukset kertovat, että tyytyväisyys sertifioitujen saunaelämysten kohteissa on noussut merkittävästi.

Original Sokos Hotel Vaakuna, Joensuu
Saunaelämyksen kehittämisen keskeiset elementit

Siitosen mukaan hotellin saunaelämystä kehittäessä ensimmäinen ajatus on, että miten urbaanissa ympäristössä sijaitseva sauna voi kilpailla perinteisen mökkisaunan kanssa. Asiakastyytyväisyystutkimuksessa kuitenkin selvisi, että asiakkaat eivät edes odota hotellisaunaelämyksen olevan samanlainen kokemus kuin koti- tai mökkisaunaelämyksen. Asiakkaat ovat tyytyväisiä, kun saunatiloissa on puhdasta ja heitä huomioidaan pienillä asioilla, kuten makuvesillä, pesuaineilla ja erilaisilla tuotteilla.

”Hotellisaunaelämyksen täytyykin erottautua erkikokemuksesta. Haluamme tarjota irtioton arjesta myös keskellä työviikkoa”, Siitonen kertoo.

Original Sokos Hotel Seurahuone, Kotka
Hotellimatkailijat arvottavat saunaelämyksen seuraavasti:
  1. Taloudellinen arvo. Saunaelämyksen tulee tarjota tehokasta rentoutumista, peseytymistä sekä terveyshyötyjä saunojalle.
  2. Sosiaalinen arvo. Saunassa vietetään aikaa läheisten kanssa ja jutellaan myös tuntemattomille.
  3. Hedonistinen arvo. Saunaelämys tuottaa nautintoa, auttaa irrottautumaan arjesta ja on esteettisesti miellyttävä.
  4. Altruistinen arvo. Saunaelämyksen eettisyys, lempeiden löylyhetkien tarjoaminen kanssasaunojille ja saunan kulttuuriperinne lisäävät kokemuksen arvoa.

Haluatko kehittää oman saunapalvelusi laatusertifikaatin tasolle? Aloita hankkimalla itsellesi Sauna from Finlandin Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirja Veicon verkkokaupasta tai ottamalla yhteyttä sauna@saunafromfinland.fi.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste