Sauna piristää pihaa – vinkit pihasaunan hankintaan

Kauniisti muotoiltu pihasauna tuo viihtyisyyttä pihaan ja on elämyskeidas, joka auttaa irtautumaan arjesta helposti. Harvia Solide -pihasaunat sopivat moniin eri ympäristöihin.

Pihasaunalla on pitkät perinteet. Ensimmäiset saunat rakennettiin pihapiiriin, ja sieltä ne alkoivat siirtymään sisätiloihin vasta noin 1950-luvulta alkaen taloyhtiöiden yleisten saunojen rakentamisen myötä.

Pihasaunat ovat taas nousseet uuteen suosioon, ja moni haluaakin sisäsaunan sijaan tai lisäksi saunan talon ulkopuolelle. Pihan poikki saunaan kulkeminen irrottaa arjesta, valmistelee saunahetkeä varten ja luo saunomiseen mökkifiilistä. Pihasauna on oma erillinen rauhoittumispaikkansa.

Jos haaveilet pihasaunasta, tässä on muutama vinkki sen hankintaan:

  1. Selvitä, minkä verran tontillasi on vielä rakennusoikeutta jäljellä ja mihin saunan saa tontillasi sijoittaa. Muista hankkia rakennuslupa.
  2. Harvia Solide -pihasauna on saatavana neljässä eri koossa. Pienillekin pihoille sopii näppärästi uusin tulokas Harvia Solide Compact -pihasauna, jonka linjakkaan pelkistetty muotoilu istuu uusienkin asuinalueiden ilmeeseen. Asennusvalmiiseen Solide Compactiin mahtuu saunomaan 3-4 henkilöä kerralla ja sen sydän on Harvia 20 Pro -puukiuas, joka takaa pehmeän kosteat löylyt. Designsaunan ulkopinnat ovat vaalean kuusen sävyiset. Jos käytössä on isompi tila ja saunojia on odotettavissa lauteille enemmän kerrallaan, kannattaa valita Solide Compact 3, jossa saunan, pukuhuoneen ja katoksen lisäksi vielä saunatupa.
  3. Mieti, mihin vuorokauden aikaan useimmiten käytät saunaa. Sijoita sauna ilmansuunnat huomioiden. Jos esimerkiksi saunot yleensä iltaisin, sijoita saunan terassi ilta-aurinkoa kohti, jotta voit nauttia auringonlaskusta vilvoittelun ohessa.
  4. Pohdi, mitä muuta saunan yhteyteen sopisi. Harvian Solide Compactin ympärille voi helposti rakentaa viihtyisän mukavuusvyöhykkeen kesäkeittiöineen, paljuineen tai porealtaineen. Terassille sopivat kauniit Ecofurnin tuolit ja jos tilaa on, Kuumalähde toimittaa saunan kylkeen upean porealtaan.
  5. Muista saunan ympäristön ja saunapolun riittävä ympärivuotinen valaistus. Turvallisuus on nautinnollisen saunaelämyksen lähtökohta!

+1 Pihasauna on loistava paikka nauttia saunahoidoista ja -ruuasta. Hemmottele itseäsi rentouttavalla ja viilentävällä yrttijalkakylvyllä lauteilla istuessasi ja valmista kiukaalla kiuasmakkarat saunan jälkeiseksi naposteltavaksi.

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Sauna from Finlandin strategisen kumppanin Harvian kanssa. Lue lisää pihasaunoista.

How can we help you?

Titta Pervis

Markkinointi- ja projektipäällikkö
Tel. 0449313451

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste