Onnea on suomalainen sauna

Poikkeustilanteessa moni löytää rauhan suomalaisesta saunasta. Sellainen kun löytyy useimman suomalaisen kotoa.

Suomi on maailman onnellisin maa jo kolmatta vuotta peräkkäin. YK on tänään julkaissut kahdeksannen The World Happiness Reportinsa, jossa listataan 156 maata niiden kansalaisten yleisen tyytyväisyyden ja turvallisuuden tunteiden mukaan. Raportin tulokset korostuvat entisestään koronaviruksen ravistelemassa maailmassa. Me suomalaiset olemme maailman onnellisin kansa. Meillä on keinot löytää onni myös nyt.

Tällä hetkellä poikkeuksellinen moni suomalaisia tekee töitä kotona koronavirustilanteen vuoksi. Koti on muuntaunut toimistoksi ja monella myös luokkahuoneeksi, kun koulut on suljettu. Työn ja vapaa-ajan rajan hämärtymisestä on puhuttu ennenkin, mutta nyt ilmiö korostuu entisestään, kun monet joutuvat opettelemaan täysin uusia rutiineja arkea hallitakseen. Myös työpaikoilleen edelleen töihin matkustavat ovat ahtaalla, ja yhteiskunnan kriittisillä aloilla työskentelevät venyvät töissään entisestään. Moni saattaa kokea kuormitusta ja ahdistuneisuutta elämiselle asetetuista rajoituksista ja maailman yleisestä tilasta. Onnellisuus ja hyvinvointi vaarantuvat. Onneksi meillä on sauna.

Arkinen sauna on kuormittuneen pelastus

Suomalainen sauna on paikka, jossa voimme levätä. Saunassa rauhoitumme, olemme läsnä ja löydämme yhteyden itseemme ja toisiin. Puhdistaudumme niin fyysisesti kuin henkisestikin maailman pauhatessa ovien ulkopuolella. Saunomisen on havaittu vähentävän merkittävästi stressiä, auttavan palautumaan ja edistävän unenlaatua. Se on osasyy siihen, miksi olemme maailman onnellisimpia.

Suomalainen sauna muuntautuu eri makuihin sopivaksi. Siinä missä joku tykkää hypätä heti kuumaan saunaan, toinen taas nauttii siitä, että lämpö nousee sopivaksi kostean löylyn saattelemana. Suomalaisessa saunassa ei ole sääntöjä, mikä tekee siitä oivallisen paikan rentoutua kuormittavan elämäntilanteen keskellä. Jokainen saa saunoa juuri niin kuin hyvältä tuntuu.

Puhtaat laudeliinat, ihoa ja hiuksia hellivä saunakosmetiikka, käteen sopiva kiulu ja löylykauha, pehmeä pyyhe ja mukavat tohvelit ovat pieniä, mutta rentoutumisen kannalta oleellisia elementtejä suomalaisessa saunaelämyksessä. Koivuinen löylytuoksu vie kesäisen Suomen luontoon ja raikas saunajuoma palauttaa kehon nestetasapainon sopivaksi. Sauna ruokkii sekä kehoa että mieltä.

Saunassa myös ajatukset saavat tilaa ihan uudella tavalla. Asiat kirkastuvat, mieli pääsee rentoutumaan, uusia ideoita ja inspiraatioita syntymään. Yleensä sanotaan, että asioita tulee ajatella laatikon ulkopuolelta. Saunassa asia on toisinpäin. Siellä ajatustyö tehdään juurikin laatikon sisällä, puisen ja lämmitetyn sellaisen. Hikihän siinä tulee yhtä lailla.

Miten sinä pidät onnestasi ja hyvinvoinnistasi huolta juuri nyt?

Sauna from Finland

 

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste