Nanopinnoitteella puhtautta, hygieenisyyttä ja turvallisuutta

Nanopinnoitetta käytetään liukuportaista lattiapinnoitteisiin. Vain mielikuvitus tuntuu olevan rajana, koska pinnoitteella voi suojata esimerkiksi marmoripintoja, vessoja ja keittiöitä, kerrostalojen kivijalkoja ja hissejä. Yksityiset kotitaloudet työllistävät Nanoksia paljon, sillä ne kattavat 50% liikevaihdosta.

Näkymätön suojaaja

Nanoteknologialla tarkoitetaan yleisesti laitteita, aineita tai rakenteita, jotka ovat kooltaan alle sata nanometriä. Nanokappaleiden koko on kymmenestuhannesosan luokkaa ihmisen hiuksen paksuudesta. Nanopartikkeleja hyödyntämällä voidaan parantaa muun muassa erilaisten pintojen ominaisuuksia paremman kestävyyden ja puhdistettavuuden saavuttamiseksi.

Aineet ovat turvallisia niin ihmisille, eläimille kuin ympäristöllekin. Käsittely tekee pinnoista vettä ja rasvaa hylkiviä. Tämän ansiosta puhdistus helpottuu merkittävästi. Pinnoitteen ominaisuudet taas vähentävät tehokkaasti mikrobien lisääntymistä suojatulla alustalla. Kuivuessaan pinnoite muodostaa näkymättömän, joustavan ja hengittävän suojan. Tämän ansiosta pinnoitteen alle jäänyt tai sinne mahdollisesti pääsevä kosteus pääsee haihtumaan pois.

Sauna from Finland

Todellinen moniottelija taistelussa likaa vastaan

Pinnoitteen myötä hajuhaitat vähenevät huomattavasti. Esimerkiksi vessoissa saumoihin jää helposti likaa ja se aiheuttaa hajuhaittoja. Ruosteinen vesi voi värjätä laattoja ja saumoja, niiltäkin pystytään suojautumaan. Nanopinnoitteilla pystytään myös ennaltaehkäisemään ilmanlaatua heikentävien kemikaalien käyttöä. Uimahalleissa haasteina ovat kloori, rasva ja kalkkikertymät. Nanopinnoitteella pystytään tarjoamaan hygieeninen ratkaisu, jolla voidaan välttää näiden kertymistä.

”Nanopinnoitteen kestävyys on usein sidottu materiaaliin, jota suojataan. Kuitenkin voidaan sanoa, että kuluttajaympäristöissä pinnoitus kestää jopa 10 vuotta, muualla huoltoväli on 5-10 vuotta pintamateriaalista riippuen.” kertoo Nanoksin Jukka Laks.

Asennus nopeasti ja vaivattomasti

Nanopinnoitteen asennustyö on käytännössä 80% perusteellista puhdistamista, jonka jälkeen nanopinnoitus voidaan tehdä huolletulle pinnalle. Ennen asennusta on hyvä tietää seuraavat asiat:

  • Asennustyössä pyritään, että käyttökatkokset jäisivät mahdollisimman lyhyeksi, ja yleensä kaikki saadaan hoidettua 12 tunnissa.
  • Nanopinnoite kestää hyvin erilaisia lämpötiloja.
  • Pinnoite ei muuta materiaalin tuntumaa mitenkään, eikä tee siitä liukasta.
  • Materiaali hengittää käsittelyn jälkeenkin. Tampereen yliopiston kanssa tehdyissä tutkimuksissa on testattu hengittävyyttä ja sitä, pääseekö kosteus haihtumaan normaalisti.

Sauna suojataan nanoteknologiaan nojaten

Tärkeä huomio sauna- ja suihkutiloissa on, että myös saunanlauteet voidaan käsitellä nanopinnoitteella. Pinnoite ei näy eikä tunnu mitenkään vaan puu tuntuu puulta: ainoastaan materiaalin kastuessa huomataan, että neste jää puun pintaan. Lika ja vesi ei imeydy, sillä huokoinen puumateriaali on suojattu. Käsittely tuplaa lauteen käyttöiän ja esimerkiksi uimahalleissa syntyy merkittäviä säästöjä.

Uusiin kylpyhuoneisiin käsittely kannattaa tehdä ehdottomasti heti, sillä se kasvattaa käyttöikää huomattavasti. Silloin ei tarvita niin suurta siivouskäsittelyä. Vanhoihin lauteisiin käsittelyä ei enää kannata tehdä.

Jukka Laks haluaa lähettää viestin kaikille saunojen kanssa liiketoimintaa tekeville Nanoksilta:

”Vaikka olemme saunojen kotimaa, niin esimerkiksi ulkomaalaisilta saatu palaute kertoo, että saunat ovat liian likaisia. Suomalaisista saunoista pitää saada puhtaampia ja me autamme siinä.”

Lisää vinkkejä muun muassa kylpytilojesi puhtaanapitoon voit lukea tulevasta julkaisusta saunan laatukäsikirja, johon on nostettu Sauna from Finland-verkoston jäsenyritysten vinkit saunaelämyksen parantamiseen.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste