Mikä on saunaelämyksen laatusertifikaatti ja mihin sitä tarvitaan?

Sauna from Finland

Kuvittele, että seisot pihamaalla Kuusamossa. Näet hiljalleen putoavan lumisateen ja sinut ympäröi kaikenkattava hiljaisuus. Katsot pohjoisen karua, mutta niin kaunista luontoa, maisemaa, joka on niin voimakas, että sydän läikähtää liikutuksesta. Tunnet lämpimän savusaunan tuoksun. Kävelet saunalle saunahatun, pyyhkeen ja kylpytakin kanssa.

Sinut ottaa vastaan saunottaja, joka kertoo, kuinka juuri tässä saunassa saunotaan ja millainen tarina tällä saunalla on. Riisuudut ja avaat oven saunan lämpöisiin löylyihin. Heität löylyä ja saunomisen lomassa nautit kylmästä virvoittavasta erämaajärvestä ja kiiruhdat sitten takaisin löylyihin. Sinulle on varattu katajavihta, jolla saunottaja vihtoo sinut saaden veresi kiertämään ja lihasjumit jäävät autuaasti lauteille. Saunan jälkeen pukeudut lämpimään ja mukavaan kylpytakkiin. Työnnät jalkasi lämpimiin tohveleihin sekä nautit virvoittavasta vihreästä teestä ja erilaisista saunatapaksista. Levität ihollesi laadukkaita luonnonkosmetiikka tuotteita ja nautit saunanjälkeisestä rennosta tunteesta. Tunnet kuinka saunanjälkeinen rento tunne antaa ajatuksiesi lentää ja olet vapaa kaikesta stressistä. Et tunne ajankulua. On vain tämä hetki tässä. Kukaan ei vaadi sinulta juuri nyt mitään

Tämä on aito tarina saunaelämyksen auditoinneista Kuusamossa. Sain saunoa erilaisissa saunoissa ja tutustua erilaisten vahvuuksien päälle rakennettuihin saunaelämyksiin. Olen edelleen hyvin kiitollinen kokemuksesta.

On kuljettu pitkä matka, että suomalainen sauna on palvelukokemus, joka on opastettu ja laatutasoltaan maailman huippuluokkaa. Saunapalveluja on toki tarjottu jo aikojen alusta saakka, nyt vain parhaimmat niistä ovat sertifoituja palvelukokonaisuuksia.

Aidon suomalaisen saunaelämyksen -sertifikaatti syntyi, kun Sauna from Finland verkostossa olevat yritykset halusivat tarkastella omaa saunaelämystä kansainvälisten silmälasien läpi. Yhdistimme voimamme laatutyöhön, jonka perusteella syntyi aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirja. Laatukäsikirja ohjaa sauna-alan yritykset tuottamaan saunapalveluja, jotka ovat laatutasoltaan maailman huippuluokkaa.

Authentic Finnish Sauna Experience -laatumerkki myönnetään laatukäsikirjan kriteerit läpäisseille saunapalveluille. Kaikki mitä tapahtuu ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen vaikuttaa kokonaiselämykseen. Arvopohjaista saunaelämyksen kehittämistä on alusta saakka tarkasteltu ydinarvojen kautta, jotka otetaan huomioon saunaelämystä kehitettäessä. Nämä ydinarvot ovat; 1) aitous, 2) moniaistisuus, 3) läsnäolo, 4) rentoutuminen, 5) puhtaus ja turvallisuus sekä 6) hyvinvointi.

Arvon ja elämyksen tuottaminen asiakkaalle on ollut saunaelämyksen keskiössä alusta alkaen. Saunatilat muodostavat saunaelämyksen ytimen, mutta oletko ajatellut että saunaelämys alkaa jo saunaa varattaessa. Miten saunominen on opastettu? Mitä tarvitset mukaan saunaan? Miten minut otetaan huomioon saunomisessa ja niin edelleen. Palvelukokonaisuuden voi pilkkoa hyvinkin pieniin palasiin ja yllättää asiakas isoilla tai pienillä asioilla. Sinun täytyy vain tuntea sauna-asiakkaasi.

Suomalaisen saunan laatukäsikirja ottaa kantaa niin liukkauteen tai turvallisuuteen kuin tilojen valaistukseen tai ikkunasta näkyvään maisemaan. Turvallisuus ja vastuullisuus ovat tulevaisuudessa vielä enemmän keskiössä saunapalvelujen auditoinnissa ja kehittämisessä. Sauna from Finland on tehnyt verkostonsa yritysten kanssa mittavan työn suomalaisen saunan laatuelämyksen tuotteistamiseksi.

Pikavinkkinä kerron, että katso saunapalveluasi asiakkaan silmin. Sauno itse omassa saunassasi ja kulje asiakkaan polku juuri niin kuin asiakkaasi kulkisi. Löydätkö kehitettäviä asioita? Mieti miten jo pienilläkin asioilla voit auttaa asiakasta saamaan paremman elämyksen saunassasi? Ja sitten kun haluat apua, me kyllä autamme! Joten ole rohkeasti yhteydessä- yhdessä kohti parempia saunaelämyksiä

Teksti: Piija Äijänen, sauna-auditoija

Kaikkea ei tarvitse pähkiä itsekseen vaan löydät vinkkejä laadukkaan saunaelämyksen kehittämiseen mm. täältä: https://saunafromfinland.fi/uutiset/vinkit-laadukkaaseen-saunaelamykseen

 

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste