Kruunaa juhannussauna virkistävällä olutjalkakylvyllä

Olut on olennainen osa monen suomalaisen saunaelämystä. Loraus löylyveteen levittää ihanan, pehmeän taikinaisen tuoksun saunaan. Kylmä olut viilentää lauteilla istuessa ja vilvoittelun yhteydessä. Mutta tiesitkö, että olut tekee hyvää myös ihollesi?

Oluessa on antioksidantteja, proteiineja ja hivenaineita, jotka edistävät hiusten ja ihon hyvinvointia. Käymisprosessin aikana syntyneet terveelliset hapot ja entsyymit virkistävät ja vahvistavat väsynyttä ihoa. Alkoholiton olut ei kuivata ihoa eikä kehoa, joten sopii loistavasti saunassa hyödynnettäväksi ja nautittavaksi.

Jalat ottavat vastaan päivittäin paljon painetta, iskuja ja hankausta. Niistä on tärkeää pitää huolta, sillä jalkojen hyvinvointi heijastuu koko kehoon. Juhlista siis juhannustasi virkistävällä olutjalkakylvyllä juhannussaunan yhteydessä. Voit nautiskella jalkakylvystä saunan lauteilla istuessasi tai kääriytyessäsi saunan jälkeen pehmeään kylpytakkiin ja nauttiessasi rentoutuneesta olosta.

Tarvitset vain:
Vadin
Lämmintä vettä
2 rkl hunajaa
0,33 dl alkoholitonta olutta
Tuoreita koivunlehtiä

Kaada lämmin vesi vatiin. Sekoita hunaja joukkoon niin, että se sulaa. Kaada joukkoon alkoholiton olut. Varmista veden lämpötila ja lisää lämmintä vettä tarvittaessa. Viimeistele tuoreilla koivunlehdillä: voit laittaa niitä veteen kokonaisena, repiä pieniksi paloiksi tai hieroa käsiesi välissä ennen veteen laittamista.

Liota jalkoja olutjalkakylvyssä 5-10 minuuttia ja kuivaa sitten pehmeään pyyhkeeseen. Anna jaloillesi ilmakylpyä tai sujauta jalkaan mukavat sukat tai tohvelit. Rauhoitu hetkeksi nauttimaan jalkojen virkistyneestä ja rentoutuneesta olosta.

Lue lisää oluen terveysvaikutuksesta esimerkiksi Askel Terveyteen -blogista.

Sauna from Finland

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste