Korkealuokkaisia suomalaisia saunaratkaisuja Isossa-Britanniassa

Finnmark Sauna luo autenttisia ja perinteisiä suomalaisia saunaelämyksiä briteille, jotka ovat pitkälti tottuneet huonoihin saunoihin.

Kunnianhimoinen perheyritys Finnmark Sauna sai alkunsa, kun veljekset Jake ja Max Newport turhautuivat kotimaassaan Isossa-Britanniassa ja muualla maailmalla olevien saunojen tasoon. Heidän mielestään hyvin harva sauna tarjosi sellaisia miellyttäviä ja laadukkaita saunaelämyksiä, joita he Suomessa olivat kokeneet.

”Valitettavasti moni britti pääsee kokemaan saunan vain saunoessaan kuntosaleilla. Nämä saunat ovat halpoja moduulisaunoja ilman asiaankuuluvaa ilmanvaihtoa, eristystä ja kiuasta. Kiuas saattaa olla piilotettu, eikä siinä ole kiviä ollenkaan”, toteaa Jake Newport, Finnmark Saunan johtaja.

Suomessakin työskennellyt Newport yritti aiemmin myydä laadukkaita suomalaisia saunatuotteita Iso-Britanniaan. Hänelle selvisi nopeasti, ettei korkealaatuisista ja kestävistä tuotteista oltu kiinnostuneita – moni saunanrakentaja suosi mahdollisimman halpoja ratkaisuja, jotka mahtuivat heidän tiukkaan budjettiinsa.

”Brittiläiset hotellit ja kylpylät eivät tiedä, miten upea elämys perinteinen suomalainen sauna voi olla. Kun sauna rakennetaan ja sitä käytetään oikeaoppisesti, se on nautinnollinen, rentouttava ja terveyttä edistävä kokemus. Saunasta voisi nauttia tuntikausia tyypillisen urheilunjälkeisen kymmenen minuuttia kestävän kärvistelyn sijaan”, Newport toteaa.

Tavoitteena opettaa ja luoda kestäviä ratkaisuja

Finnmarkilla on kolme missiota. He haluavat opettaa ihmisiä rakentamaan saunoja ja käyttämään niitä oikeaoppisesti. He haluavat näyttää, miten suomalaisesta saunasta saa rakennettua upean elämyksen. Lisäksi he pyrkivät jakamaan tietoa suomalaisen saunan lukuisista terveysvaikutuksista. He rakentavat saunat suomalaisten rakennussäädösten mukaan, sillä Isossa-Britanniassa saunan rakennusstandardit ovat olemattomat.

”Jatkamme määrätietoisesti laadukkaan ja autenttisen yrityksemme maineen rakentamista ja levittämistä. Haluamme olla kansainvälisesti tunnettu brändi ja ensiluokkainen vaihtoehto saunan rakentamista suunnitteleville. Teemme keskittyneesti ja horjumattomasti töitä aitojen suomalaisten saunaelämysten eteen myös tulevaisuudessa”, Newport vahvistaa.

www.finnmarksauna.com

Lue lisää suomalaisen saunan matkasta maailmalle Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirjasta (Sauna from Finland, 2020). Kirjan voit tilata Veicon nettisivuilta tai ota yhteyttä sauna@saunafromfinland.fi.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste