Kolumni: Laadukkaat saunapalvelut toimivat suomalaisen saunan näyteikkunoina

Kolumni julkaistu 2/2022 Sauna-lehdessä.

”Tiesitkö, että kansainvälisten hakukoneiden datan mukaan Suomeen saapuvia matkailijoita kiinnostavat kaikkein eniten saunat? Pystyisitkö hyvällä omallatunnolla suosittelemaan vaikkapa viittä eri paikkakunnilla olevaa laadukasta, puhdasta ja turvallista saunapalvelua ensimmäistä kertaa saunovalle matkailijalle? Me Sauna from Finlandilla pystymme!

Sauna from Finland kouluttaa ja opastaa saunapalveluiden tarjoajia korkealaatuisen saunaelämyksen rakentamisessa ja markkinoinnissa. Rakentamiseen, somistukseen sekä moniaistisuuden takaamiseen suosittelemme hyödyntämään vain korkealaatuisia materiaaleja sekä mielellään suomalaista työtä, jota pullollaan Sauna from Finlandin yritysverkosto on.

Uusi saunapalvelu ei tietenkään rakennu itsestään, vaan sen rakentamiseen tai kehittämiseen tarvitaan laajaa yritysverkostoa. Meidän noin kahdensadan yritysjäsenen verkostostamme löytyy saunaelämyksen rakentamiseen kaikki tarvittava. Me siis yhdistämme ne aktiiviset toimijat, joiden liiketoiminnat tukevat ja täydentävät toisiaan.

Välillä kohtaamme työssämme ennakkoluuloja ja vastustusta perinteikkään suomalaisen saunan ”muuttamista” kohtaan, mutta syntyvät laadukkaat saunapalvelut sekä uudet innovaatiot todistavat mielestäni, että aitous voidaan säilyttää myös nykypäivän ratkaisuissa. Saunaelämyksen jatkuva kehittäminen ja edelleen kehittyminen pitävät suomalaisen saunan elossa.

Mutta miksi teemme tätä? Koska erityisesti ulkomailla saunan käsite voi olla hyvinkin häilyvä ja poiketa paljon meidän suomalaisten ajatuksesta nautinnollisesta saunaelämyksestä. Vaikka ei olekaan yhtä ainutta oikeaa tapaa saunoa, niin haluamme ainakin korjata mahdollisia väärinkäsityksiä epämukavasta kuumasta huoneesta, jossa täytyy istua tiimalasin hiekan valumisen ajan. Edistämme myös ymmärryksen lisäämistä siitä, mitä matkailijat ja kuluttajat toivovat saunaelämyksiltään. Tämä auttaa sauna-alan yrityksiä vastaamaan tarpeisiin paremmin ja luomaan ikimuistoisia kokemuksia ihmisille ympäri maailman.

Omaan kesäiseen sielunmaisemaani kuuluu oleellisesti edesmenneen vaarini mökkisaaren perinteinen sauna, järvimaisemalla. Siellä on yli viidenkymmenen vuoden ajan saunotettu sukulaisia ja ystäviä, paljon myös kansainvälisiä vieraita. Tunnustan, etten ole intohimoinen saunoja siinä mielessä, että saunoisin joka päivä. Olen saunomisen suhteen hyvin kaikkiruokainen sekä myös avoin uudelle, ei ole mielestäni yhtä oikeaa tapaa saunoa suomalaisittain. Nautinnollisinta on kiireetön saunahetki, mainiossa seurassa sekä hyvän ruoan ja juoman parissa.

Suomessa rakennetaan huippulaadukkaita saunoja ja tarjotaan elämysten oheen mukavuutta lisääviä tuotteita eri Aino Plus Sauna -yritysten toimesta. Maailman onnellisin kansa on tottunut ihaniin löylyihin. Päätetään siis tänä kesänä näyttää ensisaunojille perinteemme parhaat puolet, jotta ympäri maailman sauna-sana tarkoittaisi rentouttavaa ja ikimuistoista elämystä!”

Kirjoittaja Johanna Ratia on Sauna from Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja, joka innostuu perinteisestä suomalaisesta saunasta kuin myös uusista innovatiivisistakin saunaelämyksistä.

How can we help you?

Titta Pervis

Markkinointi- ja projektipäällikkö
Tel. 0449313451

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste