Hälsningar från soliga Sverige!

Suomalaisen saunaelämyksen ja Sauna from Finlandin Ruotsin-valloitus käynnistyi viime viikolla aurinkoisissa ja innostuneissa merkeissä. Tukholmassa kevät oli jo pitkällä, kun kone tiistaiaamupäivällä laskeutui Arlandan kamaralle.

Osa meistä ehti käydä tutustumassa pohjoismaiden suurimpiin rakennusmessuihin Nordbyggiin, joista sauna kuitenkin loisti vielä poissaolollaan. Erilaisia messuja ajatellen sauna-alan yrityksillä olisi varmasti suuret markkinat. Niiden kautta myös tietoisuutta suomalaisesta saunasta saisi nopeasti leviämään.

Keskiviikkona järjestimme yhdessä suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin ja Suomen suurlähetystön avustuksella tilaisuuden, jossa esittelimme kiinnostuneille toimintaamme, saunan terveysvaikutuksia sekä sen mahdollisuuksia.

Tilaisuuden avasi virkaatekevä suurlähettiläs Mikael Antell, joka totesi saunan terveysvaikutuksien olevan tärkeä valtti saunan viennissä maailmalle, ja mainitsi että myös suurlähetystön tiloista löytyy sauna, mikä on heille tärkeää.

Myös verkostoomme kuuluvat yritykset pääsivät ääneen. Heistä mukana olivat Saunastore, Ledify, Huliswood, Hukka Design, Boat Sauna, Höyrylöyly, Osmia sekä Harvia. Kaikki pääsivät esittelemään tuotteitaan ja samalla verkostoitumaan tilaisuuteen osallistuneiden kanssa. Ehkäpä uusia kontakteja onkin jo luotu?

​Sauna from Finlandin Carita ja Satu kertovat tilaisuuden ohjelman kulusta.
Thomas Hernberg esitteli Huliswoodin uutta Kelopaneeli-tuotetta.
Paula Leino esitteli Ledifyn valaistumahdollisuuksia.
Saunastoren Tapani Aho asian ytimessä.
Boatsaunan esitteet kuuntelijoiden ihasteltavana.

Yksi tilaisuuden pääpuhujista oli Anna-Cari Gund, joka työskentelee maailmanlaajuisessa luksuskylpylähotelliketjussa, Raison d’Etressä (nimi tarkoittaa vapaasti käännettynä ”olemassaolon tarkoitus”). Hän korosti pohjoismaisen terveyden, hyvinvoinnin, onnellisuuden ja luonnon valtteja, ja totesi että näitä seikkoja tulee osata tarinallistaa, sillä se on väylä myös täällä syntyvien (sauna)tuotteiden ja palveluiden menestykseen. Anna-Cari lupasi myös, että hän laittaa alulle saunojen laatusertifioinnin Ruotsissa, joten mahdollisuudet rajanaapuriin kanssa työskentelyyn ovat avoinna!

Kuvassa Anna-Cari Gund, Arja Saijonmaa ja Carita Harju.

Saimme tilaisuuteen vieraaksi myös yhden Ruotsin kuuluisimmista suomalaista, Arja Saijonmaan, joka on jo 90-luvulta asti toiminut eräänlaisena sauna-agenttina Ruotsissa ja muualla maailmassa sekä kirjoittanut aiheesta kirjan, jota on tähän mennessä julkaistu viidellä eri kielellä. Arja kertoi olleensa asian kanssa ajoittain todella yksin, minkä vuoksi hän onkin niin innoissaan, että Sauna from Finland on kumppaneineen nyt toden teolla tajunnut Ruotsin potentiaalin ja on kunnianhimoisesti viemässä saunaa niin moneen paikkaan kuin mahdollista.

Niin olemmekin, ja tätä työtä teemme aidosti ja suurella sydämellä, jotta kaikki pääsisivät nauttimaan siitä ylellisyydestä, joka meille Suomessa on arkipäivää ja lähes itsestäänselvyys.

Kiinnostuitko yrityksesi toiminnan kansainvälistämisestä verkostomme avustuksella? Ota yhteyttä Satu Freybergiin:

p. 040 0966 112
satu@saunafromfinland.fi

 

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste