Hallituksen puheenjohtaja Pekka Krook: Juhlapuhe suomalaiselle saunalle

Arvoisat laadukkaan saunaelämyksen ystävät

Terve löyly, terve lämmin,
Terve tervehyttäjälle!

Tekemähän terveyttä,
Rauhoa rakentamahan;
Luohuttele liika löyly,
Liika lämmin pois lähetä,

Ilman esi-esiemme intoa saunomiseen, emme olisi nyt täällä juhlimassa aktiivista saunaverkostoamme. Aiemmat sukupolvemme pelastautuivat niin fyysisesti kuin henkisesti saunojen ja saunomisen ansiosta. Syöpäläiset kuolivat kuumuuteen, puhtauden tyyssijassa oli hyvä putkahtaa maailmaan ja saada aikanaan pesu ennen viimeistä matkaa taivaallisiin löylyihin. Löylyä ei ole ilman saunaa, mutta ei ilman saunojaakaan. Löyly on kiukaan ja ihon välinen kosketus. Arjen murheet katoavat tänäänkin kosteiden löylyjen maailmassa. Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut.  

Saunan ja saunomisen historian vahvuuden ansiosta meillä on nykyään vahva saunakulttuuri, johon kuuluu jatkuvasti vahvistuva ja kasvava sauna-alan liiketoiminta. Yhdistyksemme ja sen jäsenyritysten ja kumppanien aktiivisesti kehittämä ja uudistuva laadukas saunaelämys on nykyään tärkeä osa matkailuelinkeinoa, kylpylä- ja hotellitoimintaa sekä yhä voimakkaampi osa uudistuvaa ravintola- ja kahvilatoimintaa. Asunto-osakeyhtiöt ja kuluttajat ympäri maailmaa hankkivat saunoja virkistykseksi ja hyvinvoinnin lähteeksi. Uudenlaiset yhteisölliset tavat nauttia saunaelämyksestä leviävät ympäri maailmaa. Saunapalvelut, saunatuotteet ja tarvikkeet ovat uudistuneet voimallisesti viimeisen viiden vuoden aikana. Saunaruokailu on uudistunut kuten saunajuomatkin. Saunan ovat löytäneet stressin kanssa painivat edelläkävijät. Saunasta haetaan rentoutumista ja parempaa unen laatua. Saunan lämpöön yhdistyy avannossa tai kylmäaltaassa käynti. Verisuonijumpalla haetaan kehoon saunomisen terveyttäviä vaikutuksia. Maailman valtavan kokoiset hyvinvointimarkkinat suorastaan janoavat mitä erilaisimpia saunaelämyksiä. Saunalla menee hyvin.

Eurooppa-päivä 2019 aloittaa Sauna from Finland verkoston juhlavuoden. Kahdensadan jäsenyrityksen verkosto saavuttaa Eurooppa-päivänä 2020 kunnioitettavan kymmenen vuoden iän. Juhlavuosi on toivottavasti aloitusvuosi Saunan viemää kasvuohjelmallemme. 

Saunaverkostomme katsoo luottavaisesti 2020-luvulle. Alamme yritykset ovat valmiita tarttumaan niin digitaalisaation, energiansäästön, vedenpuhdistamisen ja lämmön talteenoton haasteisiin. Saunaelämyksen tuottajat ovat valmiita kehittämään yhä laadukkaampia saunaelämyksiä. Tämä tarkoittaa lisää puhtautta, turvallisuutta ja moniaistisuutta. Olemme valmiita valloittamaan isomman markkinaosuuden maailman hyvinvointimarkkinoilta. 

Vetoankin Antti Rinteeseen ja hänen johdollaan toimiviin hallitusneuvottelijoihin. Kirjatkaa hallitusohjelmaan Saunan viemää kasvuohjelmamme. Kun ohjelmamme on saanut pelkästään myönteistä palautetta, niin nyt on toteutuksen aika. Saunaverkostomme on valmis toteuttamaan yhdessä poliitikkojen, virkamiesten ja kumppanien kanssa Saunan viemää kasvuohjelman vuosille 2020 – 2023.

Ohjelman, joka pitää sisällään:

– keinot sauna-alan yritysten kasvulle ja kansainvälistymiselle.

– keinot saunaelämysten laatutason nostamiselle.

– keinot saunainnovaatioiden voimakkaalle kasvulle

– keinot saunalaboratorion ja saunan vierailukeskusten toiminnan käynnistämiseen. Samalla vahvistamme saunan terveysvaikutusten tutkimustoimintaa ja niiden yhä voimakkaampaa hyödyntämistä kaupallisesti.

– keinot vahvistaa elävää saunakulttuuriamme

Arvoisat laadukkaan saunaelämyksen ystävät. Haastan teidät kaikki mukaan tekemään saunalle ja laadukkaalle saunaelämykselle mahtavan tulevaisuuden maailman joka kolkkaan. Tehdään tulevaisuus kovalla työllä hyvässä, rennossa hengessä ja yhteistyöllä toinen toistemme näkökantoja kunnioittaen.

9.5.2019 Pekka Krook
Hallituksen puheenjohtaja, Sauna from Finland ry, 0456318384

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste