Aito suomalainen saunaelämys Taiwanissa

Suomalainen saunaelämys löysi tiensä Taiwaniin vuonna 2018, kun Taichungissa sijaitseva luksuskuntokeskus Seth Ascetic rakennutti tiloihinsa kaksi saunaa ja höyryhuonetta. Seth Asceticin tavoitteena on tarjota asiakkailleen laaja valikoima hyvinvointipalveluita, jotka ylläpitävät fyysistä, henkistä ja spirituaalista hyvinvointia.

Matka kohti henkistä ja fyysistä palautumiskeinoa

”Rakentaessamme kuntokeskusta vuonna 2017 etsimme asiakkaillemme palautumis- ja rentoutumiskeinoa kokemuksen täydentämiseksi”, sanoo Wei-Kang Chi (Karl), Seth Asceticin johtaja ja Taiwan Sauna Associationin perustaja.

Lukemalla lääketieteellisiä julkaisuja, osallistumalla ensimmäiseen World Sauna Forumiin ja kokemalla aidon suomalaisen saunaelämyksen henkilökohtaisesti Chi huomasi, että saunominen rentouttaa sekä lihaksia että mieltä. Suomalainen sauna voisi olla paikka, jossa keho sekä mieli saisivat hengähtää ja levätä keskellä sykkivää miljoonakaupunkia. Juuri sitä Seth Ascetic palveluihinsa kaipasi.

SETH ASCETIC

Ensimmäinen kansainvälinen laatusertifikaatti

Saunat ja höyryhuoneet valmistuivat Seth Asceticille vuonna 2018. Saunaelämys rakennettiin moderniksi ja aidoksi kokemukseksi, joka erottui laadukkuudessaan selvästi muista taiwanilaisista saunoista. Kaikista yksityiskohdista huolehdittiin muotoilusta materiaaleihin ja asiakaspolkuun. Saunaelämyksen suunnittelussa hyödynnettiin Sauna from Finlandin laatukäsikirjaa.

Varmistaakseen ja kehittääkseen saunaelämyksen laatua, turvallisuutta ja aitoutta, Seth Asceticin omistaja Shih-Hung Chang (Sean) kutsui Sauna from Finlandin auditoimaan kokonaisuuden.

Lensimme Taiwaniin joulukuussa 2018. Koettuamme Seth Asceticin tarjoaman saunaelämyksen myönsimme sille ilomielin Sauna from Finlandin ensimmäisen kansainvälisen Authetnic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatin”, toteaa Sauna from Finlandin Elina Heininen.

Taiwan Sauna Associationin perustaminen

Taiwanissa on lukuisia kylpylöitä ja kuumalähdekeskuksia, joissa sauna on vain vähälle huomiolle jätetty osa palveluita.

”Aito suomalainen saunaelämys on uskomaton kokemus, joka pitäisi esitellä kaikille taiwanilaisille. Siksi perustimme Taiwan Sauna Associationin (TSA).”

Aidon saunaelämyksen edistämisen lisäksi Chi ja Chang aikovat luoda Taiwaniin oman saunakulttuurin. Maasta löytyy paljon luontoa ja yli kymmenen alkuperäisyhteisöä, joista osalla on oma saunomisen kaltainen perinteensä, johon kuuluu jopa vihtomista.

Lisätietoa suomalaisen saunan matkasta maailmalle voit lukea Aidon suomalaisen saunan laatukäsikirjasta (Sauna from Finland, 2020). Kirja löytyy Veicon verkkokaupan valikoimasta.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste