Onko sinulla takataskussasi resepti, joka sopii loistavasti saunomisen yhteyteen ja odottaa julkaisua maailmalle? Osallistu Saunamakumaailma-reseptikilpailuun!

Reseptikilpailu sauna
Anna Ruotanen / Sauna from Finland

Ruoka ja juoma sekä niiden valmistaminen ja esillepano ovat olennainen osa suomalaista saunaelämystä. Maut ja kaunis kattaus täydentävät rentouttavan ja hyvinvointia lisäävän kokemuksen. Ne korostavat saunaelämyksen moniaistisuutta ja ainutlaatuisuutta.

Haemme nyt suomalaisilta yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä salaisia saunareseptejä, joilla uudistetaan koko saunamakumaailma 2020-luvulle.

Saunamakumaailma-reseptikilpailussa etsitään uusia ja innovatiivisia, suomalaiseen saunaelämykseen liitettäviä ateria-, välipala- ja juomareseptejä kauniilla esillepanolla ja kattauksella höystettynä.

Kilpailun tavoitteena on

 • inspiroida suomalaisia jakamaan omia saunan kyljessä nautittavia lempiruokia ja -juomia raikkaiden ja uudenlaisten reseptien kautta. Yksityishenkilöt ja yhteisöt voivat myös jakaa omat luottoraaka-aineensa ja tuotteensa, joita resepteissä käyttävät.
 • aktivoida suomalaisia yrityksiä liittämään elintarvike-, kattaus- ja ruuanlaittotuotteensa osaksi suomalaista saunamakumaailmaa. Yrityksiä kannustetaan rakentamaan saunareseptejä omia tuotteitaan hyödyntäen ja kertomaan, miksi heidän tuotteensa täydentävät saunaruuanlaittoa, -makumaailmaa ja ruuan esillepanoa loistavasti.

Suomalaista saunareseptiikkaa ei ole aiemmin näin laajasti koottu. Sauna from Finland haluaa tuoda saunaruokamaailman tutummaksi suomalaisille ja kansainvälisille saunojille yhdistelemällä perinteistä ja modernia suomalaista keittiötä.

Kilpailuaika

Kilpailuun voi osallistua 18.2.-21.3.2021 välisenä aikana.

Kenelle?

Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa, joka haluaa jakaa omat saunaruoka- ja juomareseptinsä ja niissä käytettävät raaka-aineet muiden käyttöön. Kilpailuun voi osallistua yksityishenkilönä, yhteisönä tai yrityksen edustajana.

Raati ja voittajien valinta

Kilpailun raati koostuu sauna-, elintarvike-, matkailu- ja ravintoalan ammattilaisista:

 • Sauna from Finland ry:n edustaja
 • Tuomas Paloniemi, projektikoordinaattori, Visit Jyväskylä Region
 • Keski-Suomen Keittiömestareiden edustaja
 • Anu Hopia, elintarvikekehityksen professori ja kirjailija, Turun yliopisto
 • Nanna Rintala, ruokabloggaaja (Kaikki äitini reseptit)

Reseptit testataan kilpailuajan sulkeutumisen jälkeen Keski-Suomessa koekeittiöissä.

Kilpailun voittajiksi julistetaan ne reseptit, jotka soveltuvat hyvin suomalaisen saunaelämyksen yhteyteen.

Palkinnot

Kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan yhden yön yöpyminen kahdelle saunaelämyksineen ja tarjoiluineen arvonnan voittajan valitsemassa Lapland Hotels -hotellissa.

Voittajat palkitaan seuraavasti:

Voittajana Sauna from Finland ry:n jäsen Voittajana yritys (ei Sauna from Finland ry:n jäsen) Voittajana yhteisö/yksityishenkilö
Resepti, yritys ja yrityksen tuote esiin reseptipankkiin/-kirjaan (arvo 1000€) Resepti, yritys ja yrityksen tuote esiin reseptipankkiin/-kirjaan (arvo 1000€) Resepti ja yhteisön/henkilön kuva, nimi ja paikkakunta reseptin yhteyteen
Ilmainen ½ sivun mainospaikka (konseptoitu) kirjasta (arvo 500€) Saunatuotepaketti (arvo 150€)
Some-/verkkosivunäkyvyys reseptin kautta
Taitettu resepti (PDF) ja kuva omaan käyttöön Taitettu resepti (PDF) ja kuva omaan käyttöön Taitettu resepti (PDF) ja kuva omaan käyttöön

Lue lisää Sauna from Finland ry:n jäsenyydestä.

Mihin reseptejä käytetään?

Reseptejä tullaan hyödyntämään suomalaisten saunapalveluiden kehittämisessä ja saunamatkailutarjonnan rikastamisessa. Reseptien avulla sekä ulkomaalaisille ja suomalaisille asiakkaille voidaan tarjota unohtumattomia makuelämyksiä saunomisen ohella, mikä puolestaan edistää Suomen asemaa saunomisen asiantuntijamaana ja suomalaisten saunaelämysten leviämistä maailmalle.

Osallistumisohjeet

Osallistu kilpailuun 18.2.-21.3.2021 välisenä aikana.

 1. Lue ensin kilpailun säännöt täältä.
 2. Lähetä reseptisi ja 1-2 kuvaa ateriasta/juomasta/välipalasta joka syntyy reseptisi tuloksena osoitteeseen: team@saunafromfinland.fi
  • Kerro reseptin yhteydessä, sopiiko se sinusta parhaiten 1) ennen saunaa, 2) saunan ohella vai 3) saunan jälkeen nautittavaksi.
  • Voit osallistua kilpailuun niin monella reseptillä kuin haluat. Mitä useampi resepti, sitä todennäköisemmät ovat voittomahdollisuudet!
  • Muista, että resepti voi olla hyvin yksinkertainen tai monimutkaisempi. Reseptin tuloksena voi syntyä saunomiseen sopiva juoma (esim. alkujuoma, löylyjen ohella nautittava, lämmittävä juoma avannon jälkeen tms.), välipala tai kokonainen ateria (alkupala, pääruoka, jälkiruoka…).
  • Jos reseptiin kuuluu olennaisena osana jokin tietty aineosa tai kattaukseen erityisesti jokin tietty tuote, liitä se reseptin yhteyteen ja lisää hyperlinkki tuotteeseen.
  • Varmistathan, että sinulla on oikeudet osallistua reseptillä kilpailuun.
 3. Otamme sinuun yhteyttä kilpailuajan päättymisen jälkeen. Jos reseptiin tarvitaan jokin yrityksesi tuote, pyydämme sinua lähettämään tuotteen meille reseptin testausta varten.
Kysymyksiä?

Carita Harju
Toiminnanjohtaja, Sauna from Finland
carita@saunafromfinland.fi
Puh: 040 566 2481

Onnea kilpailuun!

Reseptikilpailussa mukana:

 

JAMK

Reseptikilpailu järjestetään osana Keski-Suomen ELY keskuksen ja EU:n maaseuturahaston rahoittamaa hanketta.

Sauna Art Food Heaven
Anna Ruotanen / Sauna from Finland

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

 • Harvia
 • Sokos Hotels
 • Visit Jyväskylä Region
 • Sauna Capital Tampere