Serlachiuksen Taidesauna sai UNIQUE Finnish Sauna Experience -laatumerkin

Serlachius-museoiden Taidesauna on saanut Sauna from Finlandin myöntämän Authentic Finnish Sauna Experience UNIQUE -laatumerkin. Laatumerkin myönsivät Sauna from Finlandin edustajat Carita Harju ja Piija Äijänen auditoimalla maaliskuussa tilaussaunakokonaisuuden.

Auditoijien mukaan Taidesauna on loppuun asti hiottu palvelukokonaisuus, joka sopii ryhmille niin yksityistilaisuuksiin, kokouksiin kuin juhliin. Myös yleisövuorot toimivat hyvin. Auditoijat kiittelivät saunan esittelyä, tiloja, taidetta, pyöreän saunan tunnelmaa ja löylyjä sekä tilaussaunaan liittyvää palvelua tarjoiluineen. Myös saunatilojen toimivuus ja siisteys, yksityiskohtia myöten harkittu design ja kaunis ympäristö saivat kiitosta arvioinneissa.

”Pyöreä sauna itsessään on meditatiivinen kokemus, ja saunan ikkunasta avautuu taideteos sekä suomalainen järvimaisema. Ulkosuihku on upea, ja siinä oleva mosaiikkitaideteos kokemisen arvoinen”, he toteavat arviossaan.

Auditoijien mukaan Taidesauna on taitavasti suunniteltu kokonaiselämys, jossa suomalainen sauna löylyineen on keskiössä ja jonka ympärille on onnistuttu luomaan moderni kokonaisuus. Taidesaunalle myönnettiin Sauna from Finlandin neljästä eri laatumerkistä UNIQUE-merkki, joka kertoo Suomenkin mittakaavassa poikkeuksellisesta saunaelämyksestä.

Sauna from Finland

Palkittu Taidesauna valloittaa kansainvälisesti

Taidesauna valmistui kesällä 2022 Serlachius-museo Göstan lähelle järven rantaan. Sen on suunnitellut kansainvälisesti tunnustettu arkkitehtikolmikko Héctor Mendoza, Mara Partida ja Boris Bežan. Suomalaisena arkkitehtikumppanina projektissa toimi Pekka Pakkanen. Taidesauna on kokonaistaideteos, jonka erottamattomia osia ovat arkkitehtuuri, design, taide, suomalainen luonto ja laadukkaat palvelut.

Taidesauna on palkittu Vuoden 2022 Matkailuinnovaationa ja Vuoden 2022 Betonirakenteena.

Se oli myös kolmen kärkiehdokkaan joukossa vuoden 2022 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Serlachiuksen Taidesauna on saanut valmistumisensa jälkeen poikkeuksellisen paljon kansainvälistä julkisuutta. Saunaa on esitelty kymmenissä kansainvälisissä arkkitehtuurijulkaisuissa. Matkailumediat Euroopassa ja Aasiassa ovat esitelleet Suomea saunan alkuperäisenä kotimaana ja saunamatkailua uutena matkailutrendinä. Taidesauna on ollut yhtenä kohteena monissa näistä esittelyistä.

Taidesaunaa vuokrataan ryhmille erilaisiin tilaisuuksiin. Kaikilla on mahdollisuus nauttia Taidesaunan löylyistä yleisövuoroilla tiistaisin. Lue lisää: https://serlachius.fi/taidesauna/

Lisätiedot:

Päivi Viherkoski, Serlachius-museoiden kehitysjohtaja, p. 050 352 2567, paivi.viherkoski@serlachius.fi Carita Harju, Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja, p. 040 566 2481, carita@saunafromfinland.fi

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste