Kansainvälistyminen

Sauna from Finland on kansainvälisesti merkittävä suomalaisen saunaelämyksen asiantuntija. Brändityön, konsultoinnin ja laatukäsikirjan avulla yhdistys lisää suomalaisen saunaelämyksen tunnettuutta ja liiketoimintaa kansainvälisillä markkinoilla.

Yhdistys saa jatkuvasti eri puolelta maailmaa yhteydenottoja, joiden tarkoituksena on kysyä lisätietoja suomalaisesta saunasta ja sen hyödyistä, erilaisista saunavaihtoehdoista, saunatuotteista sekä yrityksistä, jotka tarjoavat saunaelämykseen liittyviä tuotteita ja palveluita. Sauna from Finlandiin tukeudutaan, kun halutaan tietoa laadukkaan saunaelämyksen rakentamisesta ja siihen tarvittavista tuotteista ja palveluista.

Sauna from Finlandin kansainvälistymisryhmän tarkoituksena on rakentaa ja tehdä tunnetuksi suomalaista saunaelämystä maailmalla. Tämän toiminnan keskiössä on Authentic Finnish Sauna Experience -konsepti, joka rakentuu ryhmään kuuluvien yritysten tuotteista ja palveluista. Kansainvälistymisryhmän yritysten tarkoituksena on luoda yhteistyössä konseptiin kuuluvia, erilaisia kokonaisuuksia, jotka räätälöidään eri tarpeisiin ja jotka ostamalla kansainväliset asiakkaat saavat kaiken tarvitsemansa omaa saunaelämystään varten. Tämä Sauna from Finlandin ”yhden luukun periaate” tekee suomalaisesta saunaelämyksestä houkuttelevan, helpon, mielenkiintoisen ja monipuolisen konseptin, joka lisää yritysten liiketoimintaa.

Sauna from Finland järjesti Suomi100-vuonna kv-tapahtuman Pietarissa Suomen suurlähetystön tiloissa.

Kv-ryhmän yritykset edustavat kattavasti sauna-alan kärkeä: Saunavalmistajia, jotka valmistavat saunoja ja saunakokonaisuuksia erilaisiin tarpeisiin, saunaelämyspalveluja ja -matkailupalveluja tarjoavia yrityksiä sekä kattava valikoima saunatarvike-, tekstiili- ja valaistusalan asiantuntijoita. Verkostoon tarvitaan kuitenkin lisää osaamista mm. terveydenhoito-, cleantech- ja elintarvike-aloilta sekä laaja-alaista projektiosaamista.

Kansainvälistymisryhmään kuuluvat yritykset saavat kansainvälistä näkyvyyttä, markkinatietoutta sekä liiketoimintamahdollisuuksia kohdemarkkinoilla, lisäresursseja markkinointiinsa sekä hyödyllisiä verkostoja. Kansainvälistymisryhmän yrityksiä markkinoidaan aktiivisesti eri toimenpiteiden kautta. Markkinoinnin kohderyhminä ovat kansainvälinen media ja potentiaalisimmat kv-asiakkaat: hotelliketjut, hyvinvointipalveluiden tarjoajat (mm. kylpylät ja kuntosalit), rakennuttajat, konsultointiyritykset ja jälleenmyyjät. Markkinointikanavista tärkeimmät ovat www.saunafromfinland.com -sivusto, (kohdennetut) kansainväliset uutiskirjeet sekä vaikuttaja- ja mediavierailut. Lisäksi Sauna from Finland järjestää ja osallistuu erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin, joissa esitellään suomalaista saunaelämystä, yrityksiä ja Suomea saunamatkailumaana monipuolisesti sekä pidetään asiantuntijapuheenvuoroja suomalaisesta saunaelämyksestä. Tilaisuudet lisäävät tietoutta suomalaisesta saunasta, sen terveysvaikutuksista ja sen elämyksellisyydestä, sekä antavat mukana oleville yrityksille tärkeää markkinatietoa.

Kun yritys liittyy kansainvälistymisryhmään, päivitämme ensimmäiseksi sen tiedot esittelymateriaaleineen www.saunafromfinland.com – nettisivustolle ja muihin markkinointimateriaaleihin. Tästä kansainvälistyminen ryhmän tuella alkaa!

Ryhmään voi liittyä mukaan mihin aikaan vuodesta hyvänsä.

Lue vuoden 2020 painopisteet tästä.

MITÄ YRITYKSET HYÖTYVÄT: MARKKINOINTIA JA NÄKYVYYTTÄ, LISÄRESURSSEJA JA LIIDEJÄ

  • Yhteistyössä uusille markkinoille
  • Lisäresursseja markkinointiin
  • Aktiivinen viestintä ja yhteinen brändi: lisää näkyvyyttä ja saavutettavuutta
  • Nettisivut www.saunafromfinland.com eri kielillä
  • Tapahtumat kotimaassa ja ulkomailla: yhteisosastot messuilla, kv-tapaamiset
  • Kansainväliset verkostot: markkinoiden tuntemus, kontaktit asiakkaisiin
  • Uutta tietoa, ideoita tuotteiden kehittämiseen, asiakastuntemusta
  • Toisilta oppiminen, asioiden jakaminen, uudenlaiset ajattelu- ja toimintamallit

Kommentteja jo mukana olevilta yrityksiltä

“Voimme jakaa kontakteja keskenämme niin, että kaupat päätyvät kotimaahan eurooppalaisten kilpailijoiden sijaan.”
Jesse Hämäläinen, Narvi

“Pienenä yrityksenä on helppo mennä isompien mukana, toisilta saa hyviä neuvoja ja vinkkejä.”
Riitta Koskinen, Huopaliike Lahtiset

“Keskitytty olennaisiin asioihin – vientimarkkinoinnin ja -myynnin kehittämiseen, kustannukset sopivia pk-yrityksille.”
Timo Laurila, Jokipiin pellava

Vuosihinta paketille yrityksen liikevaihtoon perustuen vuonna 2019:

 • alle 300 000 euron liikevaihdon yrityksille 2500 e + alv 24%
 • yli 300 000 euron liikevaihdon yrityksille 3900 e + alv 24%
 • Matkailuyritykset 1500 e + alv 24%

Lisätiedot:
Satu Freyberg, Sauna from Finland
Kansainvälistymisasiat, KV-projektit
puh: 0400 966 112
satu@saunafromfinland.fi


Ota yhteyttä

Satu Freyberg

Asiantuntija
Puh: 0400 966 112

Tilaa uutiskirje

Liity postituslistallemme, niin saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

 • Karhu
 • Harvia
 • Sokos Hotels
 • Visit Jyväskylä
 • Tylöhelo
 • Sauna Capital Tampere