Breadcrumb / Tulossa

Uimahalleista tutut saunasymbolit uudistuivat

Sauna from Finland ry
Mediatiedote 9.5.2017

Saunomisohje vastaa kansainvälisten matkailijoiden tarpeisiin

Hotelleista, uimahalleista ja kylpylöistä tutut, saunojia opastavat symbolit- eli piktogrammit on julkaistu uudessa muodossaan. Uudet symbolit suunnitteli Sauna from Finland ry:n toimeksiannosta Pasi Tiisanoja Lahden Muotoiluinstituutin opinnäytetyönä. Symbolien lisäksi on julkaistu saunomisohje, jonka avulla ensi kertaa saunova voi varmistaa onnistuneen ja miellyttävän elämyksen. Sauna from Finlandin tuottamasta ohjeesta hyötyvät erityisesti yritykset ja organisaatiot, jotka palvelevat kansainvälisiä asiakkaita.

Uudet ohjeet ja symbolit on rakennettu Sauna from Finlandin laatusertifikaattia noudattaen, kokonaisvaltaista saunaelämystä tukemaan. Sauna from Finlandin useiden tutkimusten pohjalta määrittämät saunaelämyksen elementit ovat: aitous, moniaistisuus, läsnäolo, rentoutuminen, puhtaus sekä hyvinvointi. Ohjeissa on huomioitu koko ketju: ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen.

– Symboleiden ilmettä nykyaikaistettiin ja uusia opasteita suunniteltiin saunaelämyksen eri vaiheita selventämään. Esimerkiksi vihtomiseen tai vilvoitteluun ei ollut olemassa kunnollisia symboleita. Symbolikirjastossa on nyt iso määrä opastavia, kehottavia ja kieltäviä symboleja, joiden avulla saunaelämyksestä saadaan sujuva, toiminnanjohtaja Carita Harju Sauna from Finlandista kertoo.

Original Sokos Hotel Alexandra on ensimmäinen joka on ottanut symbolit käyttöön. Kuvat: Tomi Tuuliranta

Turvaa ja elämyksellisyyttä ensi kertaa saunovalle

Copyright: Sauna from Finland/ Pasi Tiisanoja

Moni Suomessa matkaava turisti haluaa kokea aidon suomalaisen saunan, mutta ilman opastusta voi kokemus olla huono. Opasteiden tarkoitus on viestiä saunomistavoista ja siivittää kokonaisvaltaiseen saunomiselämykseen.

– Suihku- ja löylytiloista ei löydy henkilökuntaa, johon voisi pulmatilanteissa heti turvautua, joten selkeä ohjeistus lisää saunojan turvallisuuden tunnetta. Väheksyä ei myöskään voi elämyksellisyyttä, joka ilman opastusta voi jäädä puolitiehen, Harju sanoo.

Sauna from Finland auditoi suomalaisia saunakohteita ja myöntää laatukriteerit läpäisseille yrityksille Authentic Finnish Sauna Experience -tunnuksen. Yhdistyksen tavoitteena on kehittää suomalaisesta saunaelämyksestä maailmanluokan hyvinvointituote, jonka perässä Suomeen halutaan matkustaa, joka halutaan kokea aitona kaikkialla maailmassa.

Symbolien- ja ohjeiden suunnitteluprosessissa olivat mukana Sauna from Finlandin jäsenet Virkistysuimala Neidonkeidas Lohjalta ja Original by Sokos Hotels Helsinki. Opastus suunniteltiin vertailemalla kahta erilaista kohdetta. Näin varmistettiin, että niitä voidaan hyödyntää monenlaisissa saunaympäristöissä. Sauna from Finland hallinnoi symbolien käyttöä. Saunasymboleita ja oppaita voi tilata suoraan yhdistykseltä.

Sauna from Finland viettää syntymäpäivää

Sauna from Finland viettää tänään 9.5.2017 7-vuotissyntymäpäiväänsä. Vuosiin on mahtunut paljon hienoja onnistumisia. Suomalaisen saunaelämyksen brändityö on mennyt isoin harppauksin eteenpäin, saunaelämykselle on rakennettu laatusertifikaatti, saunabisneksen kansainvälistymisen eteen on tehty paljon työtä ja mikä parasta Sauna from Finlandin jäsenyritysten määrä on kasvanut voimakkaasti. Se on nyt jo 160.

– Suomalaisella saunalla menee paremmin kuin koskaan ja Sauna from Finlandin asema alan keskeisenä toimijana on vakiintunut. Kasvulle on luotu vankka pohja. Tänä vuonna yhdistyksen strategia uudistetaan ja laitamme aina vain isompaa vaihdetta silmään, Sauna from Finlandin hallituksen puheenjohtaja Pekka Krook kertoo.

Lisätietoja:

Carita Harju
Puh: 040 566 2481
Email: carita@saunafromfinland.fi

Save

Save

Save

Save


Ota yhteyttä

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Puh: 040 566 2481

Liity postituslistallemme, niin saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere
Sauna from Finland
Sauna from Finland lisää kansainvälisesti suomalaisen saunaelämyksen tunnettuutta, buustaa jäsenverkoston liiketoimintamahdollisuuksia sekä luo maailman parhaita saunaelämyksiä.
© 2021 Sauna from Finland › Tietosuojaseloste


Sauna from Finland on rekisteröity tavaramerkki, jonka käyttäminen ilman merkinhaltijan lupaa on kielletty.
Hyväksytyt jäsenemme saavat käyttää erillistä verkostomerkkiä.