Keskisuomalainen: Saunomisen laboratorio kehitteillä Jyväskylään

Julkaistu 8.9. Keskisuomalainen/Rai Suhkonen

Jyväskylän Hippokselle hahmotellaan maailman ensimmäistä saunomisen hyvinvointi- ja terveyslaboratoriota. Asialla on lähes 200 yrityksen Sauna from Finland -verkosto, joka pitää pääpaikkaansa Jyväskylässä. Keski-Suomesta verkostoon kuuluu 30 jäsentä.

Hippoksen saunomisen hyvinvointi- ja terveyslaboratorio on hiljattain käynnistyneen pilottihankkeen päätavoite. Laboratorio tarjoaisi uusimpia saunomistapoja ja -elämyksiä sekä tarjoaisi saunomiseen liittyvää tutkimustietoa.

Saunalaboratorio kokoaisi yhteen tiedealoja ja maailman johtavia tutkijoita. Laboratorioon kytkeytyisi lisäksi alan yritysten tutkimusta ja kehitystoimintaa. Testisaunoja olisi eri käyttäjien tarpeisiin.

– Yksi mahdollinen toteuttamistapa voisi olla vierailukeskustyyppinen tila, jossa pääsisi tutustumaan erilaisiin saunomistapoihin ja niiden terveysvaikutuksiin. Testisaunat voisivat sijaita ympäri Hipposta, sillä alueellahan on jo useita saunoja ja uusia rakennetaan Hippos2020-hankkeessa, Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju toteaa.

Saunan terveysvaikutusten tutkimuksella ja tuloksilla tavoitellaan Jyväskylään uutta liiketoimintaa, kuten kasvuhaluisia start uppeja sekä opiskelijavetoisia yrityksiä. Ne voisivat sijoittua Hippoksen ja uuden Keski-Suomen Sairaala Novan yhteyteen.

Lue koko uutinen Keskisuomalaisen sivuilta.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste