Likainen sauna on asiakkaan kauhistus

Millaista saunaseuraa tarjoat asiakkaillesi?

Sauna on ihana rauhoittumisen ja hemmottelun paikka. Vaikka puitteet olisivat kunnossa, huono hygienian taso pilaa hienoimmankin saunaelämyksen. Saunan lämpö ja lika ovat otollinen alusta bakteereille, jotka voivat aiheuttavat ikäviäkin infektioita.
– Valitettavasti kaikissa saunapalveluita tarjoavissa paikoissa ei hygieniasta ole huolehdittu tarpeeksi hyvin. Syy siihen on varmasti tiedon puute. Saunan puhdistaminen vaatii oikeat siivousmenetelmät, – välineet, -koneet ja aineet, siivous- ja hygienia-asioita kouluttava Tiina Timonen RTK-palvelu Oy:stä sanoo.

Useiden asiakaskyselyjen tulokset sanovat sen selkeästi: puhtaus on kaikkein tärkein asia, johon huomio saunapalvelussa kiinnittyy. Timonen kehottaa saunapalveluja tarjoavan katsomaan omia tilojaan asiakkaan silmin. Edellisen asiakkaan jäljet eivät saa näkyä.
– Istu sinne saunasi eteiseen ja katso miltä siellä näyttää ja tuoksuu. Oletko tyytyväinen? Onko tila raikas ja viihtyisä. Onko takkahuoneessa näkösällä likainen moppi tai terassilla kurkkupurkki täynnä tupakantumppeja. Mihin huomio kiinnittyy ja mitä asialle voisi tehdä?

tiinatimSyitä huonoon hygieniatasoon on monia: osaamattomuus, resurssit ja myös se, että sauna on meille suomalaisille itsestäänselvyys. Hygienia helposti unohtuu eikä siivous ole järjestelmällistä.
– Kun kyseessä on sauna, jota käyttää päivä- tai viikkotasolla kymmenet tai sadat ihmiset, eivät pelkät perinteiset joulu- ja juhannussiivoukset todellakaan riitä, vaan sauna tulee puhdistaa jokaisen asiakasryhmän jäljiltä. Kuuden hengen saunojajoukosta irtoaa noin kahden voinapin verran tavaraa, iho- ja hiussolukkoa, Timonen kertoo.

NYT LAITETAAN SAUNAHYGIENIA KUNTOON

Sauna from Finland on vahvasti mukana saunapalvelujen laadun kohottamisessa ja tarjoaa jäsenilleen koulutusta ja yksityiskohtaista tietoa myös hygienia-asioihin.
– Siistin paikan maine on selkeä liiketoimintaetu, jota ei kannata väheksyä, toiminnanjohtaja Carita Harju Sauna from Finlandista muistuttaa.

Puhtaus ja hygienia eivät ole ongelma, jos asiat hoidetaan oikein. Riittävä, systemaattinen ja oikeanoppinen siivous on laadukkaan saunapalvelun tarjoajan ykkösprioriteetti ja kaiken perusta.
– Viiden tähden hotellissakin voi olla huono hygienia. Ulkoiset puitteet eivät aina kerro koko totuutta, Harju sanoo.

Teksti: Jooli markkinointi & viestintä Oy Kuva: Jussi Valkonen

ps. Koulutusta aiheeseen 16.5 – lue lisää tästä


Ota yhteyttä

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Puh: 040 566 2481

Liity postituslistallemme, niin saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere
Sauna from Finland
Sauna from Finland lisää kansainvälisesti suomalaisen saunaelämyksen tunnettuutta, buustaa jäsenverkoston liiketoimintamahdollisuuksia sekä luo maailman parhaita saunaelämyksiä.
© 2021 Sauna from Finland › Tietosuojaseloste


Sauna from Finland on rekisteröity tavaramerkki, jonka käyttäminen ilman merkinhaltijan lupaa on kielletty.
Hyväksytyt jäsenemme saavat käyttää erillistä verkostomerkkiä.