Tutustu Lempisaunakortteliin OmaMökki-messuilla 11.-14.4.2013

Julkaisupäivä: 06.03.2013 Julkaisija: Suomen Messut

KEVÄTMESSUILTA KAIKKEA KOTIIN, MÖKILLE JA PUUTARHAAN

Kodin, mökin ja puutarhan kunnostajille on taas huhtikuussa luvassa rautaisannos ideoita, ohjeita ja vinkkejä. Runsaan tuotevalikoiman lisäksi Kevätmessut Helsingin Messukeskuksesssa 11.–14.4. tarjoaa roppakaupalla avoimia seminaareja ja koulutustilaisuuksia messulipun hinnalla.

Keväisessä tapahtumakokonaisuudessa on mukana neljä messua: Oma Koti-, OmaMökki-, Kevätpuutarha ja Sisusta! Messuviikonloppu houkuttelee kaivamaan työkalut esille ja suuntaamaan ulos laittamaan taloa, mökkiä tai puutarhaa kesäkuntoon. Löydät messuilta kaiken talopaketeista kukkasipuleihin.

Tänä vuonna messuilla nähdään selkeitä teema-alueita aiempaa enemmän. Kevätpuutarhan upean yleiskoristelualueen lisäksi myös Oma Koti ja OmaMökki-messut ovat saaneet omat teema-alueensa: Oma Koti -messuille rakennetaan keittiöalue ja OmaMökki-messuilla tutustutaan sauna-teemaan.

Keittiö, kodin sydän

Keittiö on Oma Koti -messujen sydän. Siellä kokkaillaan, tutustutaan kevään kattaustrendeihin, maistellaan kahvia ja makupaloja kokin pannulta. Sisustus- ja keittiösuunnittelijat tarjoavat ammattitaitoista apua niille, joiden keittiö on suunnitteluvaiheessa.

Kokkina keittiössä puuhaa keittiömestari Ismo Piispanen, jolla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus suomalaisen ruokakulttuurin viennistä maailmalle. Piispanen on toiminut mm. Suomen Berliinin suurlähetystön keittiömestarina. Kokkaustuokioita näytöskeittiössä on kolme kertaa päivässä.

Oma Koti -messujen monipuolista antia ovat luennot, neuvot ja työnäytökset. Voit jututtaa asiantuntijoita messujen neuvontapalvelut-alueella. Alan järjestöt ja yhdistykset tarjoavat tietoa muun muassa kodin sisäilmasta ja homeasioista, kaavoituksesta ja tonttikysymyksistä, energiatehokkuudesta sekä kodinkoneista ja keittiösuunnittelusta.

Neuvontapalvelut-alueen keskellä on tapahtumatori, jossa kuullaan asumiseen ja remontointiin liittyviä puheenvuoroja. Tapahtumatorilla järjestetään päivittäin kyselytunti, jolloin asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin erityisesti energia-asioista.

Asiantuntijapalveluita ja hyötytietoa

Kodin rakentamista tai remontoimista suunnittelevan kannattaa suunnata messujen aikana järjestettäviin seminaareihin. Pientalorakentamisen Kehittämiskeskus PRKK:n kouluissa ovat teemoina remontointi, rakentaminen, lämmitys ja energiavalinnat sekä omakotirakentaminen. Seminaareihin on vapaa pääsy, mutta ilmoittautumista toivotaan sivuilla www.prkk.fi

Suomen Omakotiliitto kampanjoi teemalla “Pidä huolta!” Seminaarissa ovat puheenaiheina mm. energiatodistus, korjausrakentamisen energiatehokkuusvaatimukset, omakotitalon sähköinen huoltokirja ja kotitalousvähennys.

Ajankohtaista tietoa kosteus- ja homeongelmien ennaltaehkäisyyn ja tunnistamiseen saa Hometalkoot-seminaarissa, joka on osa valtakunnallista kosteus- ja hometalkoot kiertuetta. Hometalkoot Road Show´n toteuttavat RKL (Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL), Rakennustieto Oy ja Suomen Omakotiliitto ry.

Työtehoseuran seminaarissa “Biopolttoainetta käyttävät lämmitysjärjestelmät” kerrotaan, mitä suunnittelijan pitäisi ottaa huomioon, kun talon lämmitystapaa valitaan.

Huussiseminaari antaa vauhtia kuivakäymälän valintaan ja esittelee kuivakäymälän huoltoa ja hoitoa. Vapaa-ajan asunnon pihapiiri kuntoon -seminaarissa saa opastusta luonnonmukaisen ja helppohoitoisen pihan periaatteisiin ja viihtyisän ja turvallisen ranta- ja vesialueen toteuttamiseen.

Varaa saunavuorosi!

OmaMökki-messujen teema-alueena on tänä vuonna sauna. Lempisauna-kortteli esittelee suomalaista saunakulttuuria ja saunomisen elämyksellisyyttä. Lempisaunan alueella voi istuskella laiturinnokassa, kuunnella ohjelmaa ja musiikkia ja osallistua lauantaitansseihin. Lempisaunassa on myös sauna-shop, josta voi tehdä ostoksia.

OmaMokki_kuva

Messuilla pääsee myös kylpemään ja oikeisiin löylyihin, kun Turun Fimex tuo tynnyrisaunan messuvieraiden käyttöön. Messukeskuksen pihalla on palju, jossa saunojat voivat vilvoitella löylyjen välissä. Varaa ennakkoon oma saunavuorosi: anniina.pyykonen@finnexpo.fi. Saunavuorot kestävät 45 minuuttia. Lempisauna-alueella voit kokeilla infrapunasaunaa.

Lisätietoja:

Suomen Messut, tiedottaja Tuula Sipilä, puh. 040 450 3173, tuula.sipila@finnexpo.fi

Helsingin Messukeskuksen keväinen tapahtumakokonaisuus 11.–14.4.2013 muodostuu tänä vuonna Kevätpuutarha-, Oma Koti-, OmaMökki- ja Sisusta! -messuista. Järjestäjänä Suomen Messut. Sisusta!-messut toteuttaa Forma Messut Oy.

Messut avoinna to – su klo 10 – 18. Liput 16 / 10 €. Pääsyliput tapahtuman aukioloaikoina Messukeskuksen ovelta tai ennakkoon Lippupalvelusta.

Lisätietoja ohjelmista ja messualueen kartta www.kevatmessut.fi

www.facebook.com/kevatmessut

Lehdistökuvia Kevätmessuista: http://mediabank.finnexpo.fi/

 

 


Ota yhteyttä

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Puh: 040 566 2481

Liity postituslistallemme, niin saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere
Sauna from Finland
Sauna from Finland lisää kansainvälisesti suomalaisen saunaelämyksen tunnettuutta, buustaa jäsenverkoston liiketoimintamahdollisuuksia sekä luo maailman parhaita saunaelämyksiä.
© 2021 Sauna from Finland › Tietosuojaseloste


Sauna from Finland on rekisteröity tavaramerkki, jonka käyttäminen ilman merkinhaltijan lupaa on kielletty.
Hyväksytyt jäsenemme saavat käyttää erillistä verkostomerkkiä.