Lauantaisauna: saunat tutuksi päivässä 12.11.2011

 

 

 

Rentoutumista, uusia ideoita, yhdessäoloa – tätä kaikkea on Lauantaisauna

Tätä on odotettu – keskisuomalaiset saunat ovat lämpimänä ja saunamyymälät avoinna. Sauna from Finland -verkostoon kuuluvat seitsemän sauna-alan yritystä avaavat ovensa elvyttääkseen suomalaista lauantaisaunan perinnettä 12.11.2011. Idea saunapäivästä syntyi seudun matkailuyritysten kesken ja Sauna from Finland ry otti päivän toteutuksesta vetovastuun, jolloin syntyi Lauantaisauna-tapahtuma. Ensimmäistä kertaa järjestettävän päivän tarkoituksena on kehittää mukana olevien yritysten liiketoimintaa ja tunnettavuutta sekä luoda uusi sauna-alaa ja Sauna from Finland -verkostoa edistävä tapahtuma. Tarkoituksena on että Lauantaisauna järjestetään tulevaisuudessa myös laajemmin Suomessa.

– Ensimmäisenä vuonna tapahtumassa on otettu erityisesti huomioon naiset, jotka ovat hyvinvointipalvelujen suurin asiakasryhmä. Yritysten itsensä luomissa päivän ohjelmissa tarjotaan asiakkaille saunomista erilaisissa saunoissa, mahdollisia hoitoja tai ohjelmapalveluita sekä ruokaa ja juomaa. Päivässä pyritään herättämään asiakkaiden kiinnostus sekä saunaan liittyviin palveluihin että tuotteisiin. Saunakokemuksen ei tarvitse aina ”löylyyn, ulos ja suihkuun” -tyylinen suoritus, vaan se on jotain paljon enemmän, kuvailee Lauantaisaunan projektipäällikkö Esko Villman Sauna from Finland ry:stä.

– Ihmiset käyttävät yhä enemmän rahaa hyvinvointipalveluihin ja kotiensa saunatiloihin. Sauna ei rajoitu myöskään pelkästään löylyhuoneeseen, vaan monet sisustavat kotiinsa kokonaisia kylpyläosastoja. Tuotteiden sijaan nykyään ostetaan yhä enemmän palveluita, jonka takia on tärkeää tietää sauna-alankin mahdollisuuksista enemmän. Lauantaisauna antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa ja tutustua monipuoliseen tarjontaan, kertoo Sauna from Finland ry:n toiminnanjohtaja Carita Harju.

Lauantaisaunassa on mahdollisuus tutustua muun muassa erilaisiin savusaunoihin, Saunayogaan, monipuolisiin hyvinvointipalveluihin kahvakuulajumpasta aina turvehoitoihin saakka. Ohjelmassa on tarjolla myös tanssia, maukasta ruokaa sekä tietoiskuja ja ideoita saunaan liittyen. Mukana olevia yrityksiä ovat Rantasipi Laajavuori, Varjolan tila, Savutuvan Apaja, Tupaswilla, Lomakeskus Revontuli, SunSauna ja Harvia. Matkailu- ja saunapalvelut ovat kehittyneet paljon viime vuosina ja sama muutos on näkyvissä myös tuotteiden puolella: esimerkiksi kiukaat ja varsinkin lauteet ovat muokattavissa asiakkaan mieltymysten mukaisesti.

Vuonna 2010 perustettu Sauna from Finland -yhdistys kehittää suomalaista saunakulttuuria ja liiketoimintaa. Lisäksi yhdistys edistää jäsenyritystensä vientimahdollisuuksia rakentamalla suomalaisesta saunasta entistä tunnetumpaa ilmiötä. Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy on yksi Sauna from Finland ry:n perustajajäseniä ja merkittävä yhteistyökumppani.

Lisätietoja tapahtumasta ja yhdistyksestä löytyy verkkosivuilta www.lauantaisauna.fi ja www.saunafromfinland.fi

Lisätietoja:
– Esko Villman, projektipäällikkö, Sauna from Finland ry, p. 0400 306 560, esko@saunafromfinland.fi
– Carita Harju, toiminnanjohtaja, Sauna from Finland ry, p. 040 566 2481, carita@saunafromfinland.fi


Ota yhteyttä

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Puh: 040 566 2481

Liity postituslistallemme, niin saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere
Sauna from Finland
Sauna from Finland lisää kansainvälisesti suomalaisen saunaelämyksen tunnettuutta, buustaa jäsenverkoston liiketoimintamahdollisuuksia sekä luo maailman parhaita saunaelämyksiä.
© 2021 Sauna from Finland › Tietosuojaseloste


Sauna from Finland on rekisteröity tavaramerkki, jonka käyttäminen ilman merkinhaltijan lupaa on kielletty.
Hyväksytyt jäsenemme saavat käyttää erillistä verkostomerkkiä.