Breadcrumb / Tulossa

Kesäsaunassa rentoudutaan ilman kiirettä

Sauna ja saunominen ovat meille suomalaisille tuttuja asioita. Sauna on paikka, jossa levätään, rentoudutaan ja keskitytään terveyteen sekä hyvinvointiin. Saunominen vähentää stressiä ja edistää unenlaatua. Siellä mieli ja keho löytävät harmonian.

Saunoessa eletään hetkessä. Luonnonmateriaalit ja rauhallinen ilmapiiri takaavat tauon arjen hälinästä. Sauna ruokkii kaikkia aisteja koivun tuoksusta puisten lauteiden tuntuun ja kiehuvan veden sihinään. Monet saunovat hiljaisuudessa, kun taas jotkut nauttivat keskusteluista löylyn äärellä.

Sauna on ollut osa useita suomalaisia perinteitä vuosisatojen ajan, ja ensi viikonloppuna suomalaiset saunovat jälleen viettäessään juhannusta, keskikesän juhlaa. Tiesitkö, että saunominen on kokonaisvaltainen elämys? Tähän elämykseen olennaisena osana kuuluvat myös ne asiat, joita tehdään ennen saunaa ja sen jälkeen. Katso tästä vinkit aitoon, uniikkiin ja rentouttavaan suomalaiseen juhannussaunaelämykseen.

Ennen saunaa
1. Juo runsaasti vettä, vähintäänkin pari lasillista.
2. Jätä älylaitteet ja muu teknologia hyvissä ajoin pois käytöstä. Keskity tulevaan saunaelämykseen.
3. Kerää tuoreita koivunoksia kimpuksi ja sido ne narulla vihdaksi/vastaksi. Säilö vihtaa vedessä. Voit myös hieroa koivunlehtiä kämmentesi välissä murskaksi ja lisätä niitä löylyveteen saadaksesi koivuntuoksuiset löylyt.
4. Lämmitä sauna itsellesi sopivaan asteeseen, ja laita laudeliinat ja muut saunomistarvikkeet valmiiksi. Panosta puhtauteen ja luonnonmateriaaleihin.
5. Puhdista kasvosi meikistä ja muista epäpuhtauksista ennen saunaan menoa Lumene Harmonia Puhdistusvaahdolla. Tuotesarja saa voimansa pohjoisesta pakurista ja lähdevedestä, jotka yhdessä ravitsevat, kosteuttavat ja tasapainottavat ihoa.

Saunassa
1. Minimoi saunan valaistusta. Nauti luonnonvalosta ja sytytä kynttilöitä hämärään saunaan.
2. Kiinnitä huomiota kaikkiin aisteihisi: miltä saunassa näyttää, tuoksuu, kuuluu, maistuu, tuntuu. Käy läpi jokainen aisti yksi kerrallaan.
3. Kuuntele kehoasi. Sauno juuri niin kauan, kun sinusta hyvältä tuntuu, ja käy vilvoittelemassa välillä. Pulahda esimerkiksi uimaan tai vietä hetki viileässä suihkussa. Voit myös valella viileää vettä päällesi saunan lauteilla istuessasi.
4. Ensimmäisen vilvoittelun jälkeen voit lisätä puhtaalle kasvojen iholle Lumene Harmonia Turvenaamiota, joka syväpuhdistaa ihoa, puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia ja palauttaa iholle nopeasti sen luonnollisen tasapainon. Naamio huuhdellaan pois 5-10 minuutin kuluttua.
5. Muista nesteytys saunomisen ohella. Sauna nostaa sydämen sykettä, ja hien mukana haihtuu paljon nestettä. Pidä huolta siitä, että raikasta vettä on jatkuvasti saatavilla.

 

Saunan jälkeen
1. Peseydy huolellisesti. Suihku rauhoittaa saunan nostamaa sydämen sykettä ja viimeistelee fyysisen ja henkisen puhdistautumisen kokemuksen. Vartalon iho kannattaa kuoria saunan jälkeen Lumene Harmonia vartalokuorinnalla.
2. Kiedo itsesi kylpytakkiin tai pyyhkeeseen ja istu hetkeksi vielä alas. Nautiskele saunan tuomasta rennosta tunteesta.
3. Nauti virkistävää juomaa ja ruokaa. Esimerkiksi sitruunalla maustettu kivennäisvesi, savulohituorejuustolla täytetyt ruislastut ja tuoreet marjat sopivat saunanjälkeiseksi välipalaksi.
4. Saunominen tekee hyvää iholle. Muista myös ihohoito saunan jälkeen. Kosteuta vartalon iho Lumene Harmonia Vartalovoiteella ja levitä kasvoillesi Harmonia Seerumia ja kosteusvoidetta. Kosteutettu iho tuntuu ja näyttää paremmalta, terveemmältä, levänneeltä ja kuulaalta.
5. Kun olet valmis, sukella puhtaisiin lakanoihin nauttimaan saunomisen jälkeisistä unista. Rentouttava saunakokemus parantaa unenlaatua ja takaa sinulle hyvin levätyn yön.

 

Toivotamme sinulle saunantäytteistä kesän juhlaa!

Yhteistyössä
Sauna from Finland ja Lumene.

 


Ota yhteyttä

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Puh: 040 566 2481

Liity postituslistallemme, niin saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere
Sauna from Finland
Sauna from Finland lisää kansainvälisesti suomalaisen saunaelämyksen tunnettuutta, buustaa jäsenverkoston liiketoimintamahdollisuuksia sekä luo maailman parhaita saunaelämyksiä.
© 2021 Sauna from Finland › Tietosuojaseloste


Sauna from Finland on rekisteröity tavaramerkki, jonka käyttäminen ilman merkinhaltijan lupaa on kielletty.
Hyväksytyt jäsenemme saavat käyttää erillistä verkostomerkkiä.