Uusi konsepti kutsuu suomalaiset ruoka- ja juomavalmistajat sekä ruuanlaitto- ja kattaustuoteyritykset osaksi kokonaisvaltaista suomalaista saunaelämystä. Tavoitteena on luoda tuotteita, reseptiikkaa, makuja ja kattauksia sekä kotimaisille että kansainvälisille markkinoille.

Tasteful by Sauna from Finland logo

Ruoka ja juoma sekä niiden valmistaminen ja esillepano ovat olennainen osa suomalaista saunaelämystä. Maut ja kaunis kattaus täydentävät rentouttavan ja hyvinvointia lisäävän kokemuksen. Ne korostavat saunaelämyksen moniaistisuutta ja ainutlaatuisuutta.

”Monelle suomalaiselle ruoka ja juoma kuuluvat saunomiseen esimerkiksi saunajuoman tai naposteltavan muodossa. Saunan jälkeen nautittu ateria maistuu erityisen herkulliselta. Silti ruuan ja juoman yhteyttä kokonaisvaltaiseen saunakokemukseen ei välttämättä mietitä paljoakaan”, toteaa Carita Harju, Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja. ”Maut rakentavat saunomiskokemuksen elämyksellisyyttä, eli ainutlaatuisuutta ja unohtumattomuutta. Yksi Tasteful by Sauna from Finland -konseptin tavoitteista onkin vahvistaa ja korostaa makumaailman ja ruuanlaiton merkitystä osana saunaelämystä.”

Saunaelämykseen sisällytettäviä ruokia ja juomia voidaan sovittaa moneen makuun. Urheilijat voivat saunan ohella nauttia palautumista edistävistä tarjoiluista, kuten elektrolyyttijuomista ja proteiinipitoisista ruuista. Hemmottelijat voivat nauttia saunan ohella vitamiinipitoisen smoothien ja herkullisia saunatapaksia. Lapsille saunanaposteltavaksi sopivat esimerkiksi marjat, pähkinät ja vaikkapa jäätelö.

”Ruokien ja juomien kirjo on Suomessa valtava, ja yritykset ovat innovatiivisia keksimään uusia tuotteita. Kaikenlaisille saunojille löytyy varmasti jotakin. Palveluntarjoajat voivat teemoittaa ruoka- ja juomatarjoilun kyseiseen saunakohteeseen sopivaksi”, Harju kertoo.

”Herkulliset ruuat ja virkistävät juomat tuovat saunomiseen lisää elämyksellisyyttä. Saunapalveluiden, kuten hotelli- tai kylpyläsaunan, ohella tarjoiltu ruoka ja juoma auttavat ylläpitämään tärkeää neste- ja hivenainetasapainoa ja lisäävät saunomiskokemuksen erottautumista jokapäiväisestä arjesta.”

Suomalainen makumaailma maailmankartalle

Saunajuoma Savutuvan Apaja
Sauna-alkujuoma Savutuvan Apajalla

Tasteful by Sauna from Finland -konseptin tavoitteena on koota yhteen suomalaisia elintarvike-, ruuanvalmistus- ja kattausalan yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita edistämään omaa liiketoimintaansa kotimaassa ja/tai kansainvälisillä markkinoilla liittämällä tuotteensa osaksi suomalaista saunaelämystä. Konseptissa ideoidaan uusia ruokia, juomia ja tarjoiluvaihtoehtoja osaksi saunatuotteita ja -palveluita, kuten saunalahjapakkauksia, saunapiknikkoreja sekä julkisten ja asiakassaunojen tarjoiluja. Tavoitteena on myös kehittää saunateemaisia tuotteita ja menuja kotimaisille matkailuyrityksille ja osaksi ulkomaille myytäviä saunaratkaisuja.

”Olemme jo vuosien ajan auttaneet sauna-alan yrityksiä vientitoiminnassa ja kansainvälistymisessä, ja haluamme nyt tukea myös suomalaista elintarvike- ja kattausalaa ponnistuksissa. Tasteful by Sauna from Finland kehittää suomalaista makumaailmaa saunakärjellä ja auttaa yrityksiä saamaan uusia markkina-avauksia ja yhteistyökumppanuuksia niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä markkinoilla. Uskomme, että kokonaisuuksia rakentamalla ja yhteistyöllä yritykset pääsevät paremmin kiinni uusiin markkinavaltauksiin. Saunakärki toimii, sillä suomalainen sauna on kysytympi kuin koskaan, ja siitä Suomi on myös tunnettu”, Harju toteaa.

Tasteful by Sauna from Finland kutsuu mukaan myös matkailuyrityksiä, jotka haluavat tarjota saunoville asiakkailleen uusia ja unohtumattomia makuelämyksiä ja ovat valmiita pilotoimaan ja konseptoimaan saunatarjoiluja osaksi palveluitaan. Konseptista kiinnostuneet ruuanvalmistuksen ammattilaiset ovat myös lämpimästi tervetulleita mukaan ideoimaan uusia ruokia, juomia ja esillepanoja sekä kehittämään saunamakumaailmaa eteenpäin.

”Onnistuneet makukonseptit suomalaisissa matkailuyrityksissä houkuttelevat lisää asiakkaita sekä kiinnostavat myös ulkomaalaisia palveluntarjoajia, jotka etsivät inspiraatiota ja malleja omiin saunapalveluihinsa. Saunamakumaailman konseptointi kehittää siis sekä matkailualaa että nostaa suomalaisia makuja vahvemmin maailmankartalle”, Harju summaa.

Tervetuloa mukaan!

Makkarapannu Savutuvan Apaja

Tasteful by Sauna from Finland -konsepti kutsuu suomalaiset elintarvike-, matkailu-, ruuanvalmistus- ja kattausalan yritykset osaksi Sauna from Finlandin lähes 200 yrityksen ja yli 15 eri toimialan verkostoa. Konsepti tarjoaa yrityksille mahdollisuuden päästä kiinni kotimaisiin ja kansainvälisiin sauna-, matkailu- ja hyvinvointimarkkinoihin. Yritykset saavat monipuolisesti mahdollisuuksia omien intressiensä mukaan: lisää näkyvyyttä, mielenkiintoisia markkinamahdollisuuksia, uusia asiakkaita, jälleenmyyjiä ja kumppaneita sekä liiketoiminnan sparrausta.

Mikäli sinua kiinnostaa edes yksi alla olevista mahdollisuuksista, otathan meihin yhteyttä!

Kotimaan markkinat

 • Suomalaiset elintarvikkeet ja reseptit osana saunapalveluasi (esim. yleinen sauna, asiakassauna, tilaussauna)
 • Elintarvikkeiden, ruuan valmistustuotteiden tai kattaustuotteiden markkinointi osana suomalaista saunaelämystä
 • Sauna-aiheisten tuotteiden tai reseptien kehittäminen kotimaan markkinoille
 • Uudet kotimaiset asiakkaat, jotka haluavat tuotteitasi osaksi saunomiskokemustaan tai saunapalveluaan

Kansainväliset markkinat

 • Tuotteet kansainvälisille markkinoille osana suomalaista saunaelämystä
 • Sauna-aiheisten tuotteiden tai reseptien kehittäminen kansainvälisille markkinoille
 • Ulkomaalaisten saunapalveluita suunnittelevien asiakkaiden majoittaminen ja saunottaminen makuelämykset integroituna (saunapalvelukonseptin esittely)

Ota yhteyttä:

Satu Freyberg
Kansainvälistymisasiantuntija
satu@saunafromfinland.fi
p. 0400 966 112

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

 • Harvia
 • Sokos Hotels
 • Visit Jyväskylä Region
 • Sauna Capital Tampere