SSTL Puhtausala ry:n kanssa yhteistyössä muodostetut ohjeet auttavat palveluntarjoajia sauna- ja märkätilojen puhtaanapidon tehostamisessa ja asiakkaiden ohjeistamisessa epidemia-aikana.

Kesäkuun alusta alkaen monet hotellit, majoitusyritykset, kylpylät, kuntosalit ja julkiset saunat avaavat taas saunojensa ovet asiakkaille. Epidemia-aikana turvallisuus- ja hygieniatoimenpiteet puhuttavat toimialasta riippumatta, eikä saunapalvelutoiminta ole poikkeus — koko saunapolun puhtauteen tulee kiinnittää erityistä huomiota virusten leviämisen ehkäisemiseksi.

”Puhtaus on ollut nautinnollisen saunomiskokemuksen lähtökohta jo ennen koronaa, mutta nyt hygienia ja puhtaanapito korostuvat entisestään. Olemme saaneet paljon yhteydenottoja palveluntarjoajilta, jotka pohtivat, miten tehostaa tilojen puhtaanapitoa ja viestiä palaavalle asiakkaalle, että palvelun hygieenisyyteen kiinnitetään erityistä huomiota. Asiakkaalle halutaan tarjota puhdas saunomiskokemus alusta loppuun saakka”, kertoo Sauna from Finlandin puheenjohtaja Pekka Krook.

Saunapalveluntarjoajia tukeakseen Sauna from Finland ry on julkaissut yhteistyössä SSTL Puhtausala ry:n kanssa siivousohjeistuksen sauna- ja märkätiloihin epidemia-aikana. Siivousohjeissa saunapalveluiden puhtaanapitovastaavia ohjeistetaan muun muassa oikeanlaisista siivousaineista, -tavoista ja -välineistä. Ohjeistus ottaa myös huomioon ympäristöystävällisyyden ja Green Key-kohteet. Lisäksi ohjeissa neuvotaan asiakkaiden tiedottamisesta.

”Saunapalvelun puhtaudesta ei voi viestiä liikaa. Palveluntarjoajien kannattaa nostaa aihe esille jo heti verkkosivuilla ja antaa saunojille konkreettiset ohjeet paikan päällä. Se rakentaa turvallisuuden tunnetta ja pohjan mukavalle saunomiskokemukselle”, Krook toteaa.

Asiakkaiden ohjeistamista varten Sauna from Finland ry ja SSTL Puhtausala ry ovat myös luoneet valmiin ”Saunojan muistilistan”, jonka voi helposti tulostaa esimerkiksi vastaanoton tai pukeutumistilojen yhteyteen. Ohjeistusta kannattaa täydentää kyseiselle saunalle spesifeillä ohjeilla, kuten esimerkiksi laudeliinan, tossujen tai vuokrapyyhkeen käytön ohjeistamisella ja pesusta kertomalla.

”Nyt jos koskaan saunapalvelua kannattaa kehittää vastaamaan palaavien asiakkaiden tarpeita. Asiakkaat hakevat kokonaisvaltaisia hyvinvointielämyksiä, ja laadukkaiden saunapalveluiden kysyntä tulee kasvamaan entisestään”, Krook kannustaa.

Sauna from Finland ry kehottaa saunapalveluntarjoajia seuraamaan aktiivisesti viranomaisten ohjeita ja määräyksiä ja mukauttamaan palveluitaan niiden mukaisesti.

Lataa ohjeistus ja muistilista alta!

Sauna- ja märkätilojen puhtaanapito epidemia-aikana

Saunojan muistilista

Sauna from Finland ry ja SSTL Puhtausala ry järjestävät aiheesta syventävän webinaarin tiistaina 2.6.2020 klo 8.30-10.00!

Webinaari on tarkoitettu kaikille julkisten ja asiakassaunojen puhtaanapidosta vastaaville. Puhdas saunaelämys epidemia-aikana -webinaarin osallistujat saavat konkreettiset ohjeet sauna- ja märkätilojen puhtaanapitoon virustartuntojen ehkäisemiseksi ja asiakaskokemuksen turvaamiseksi. Ohjeet kattavat koko puhtaanapitoprosessin saunatilojen valmistelusta asiakkaan saapumiseen, saunomiseen, poistumiseen ja jälkisiivoukseen.

Webinaarin kouluttajina toimivat Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju sekä SSTL Puhtausala ry:n puhtausasiantuntija Minna Kyllinen.

Webinaariin osallistuminen maksaa 79€ (sis. alv. 24%). TARJOUS! Saat webinaarin ja Sauna from Finlandin uuden Aidon suomalaisen saunaelämyksen käsikirjan yhteishintaan 99€ (sis. alv. 10%, norm. hinta 158€)! Käsikirja on saunapalveluntarjoajien ykköstyökalu onnistuneiden asiakaskokemusten luomisessa. Puhtausasioiden lisäksi siinä käsitellään mm. saunaelämyksen turvallisuutta ja moniaistisuutta.

Webinaari on Sauna from Finlandin jäsenille ilmainen. Lue lisää jäsenyydestä täältä.

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere