Yhdistys syyskokousti Hawkhill Naturen upeiden maisemien keskellä tiistaina 10.12.2019. Kokouksessa keskusteltiin ensi vuoden suunnitelmista sekä valittiin uusi hallitus. Sauna from Finland ry vetoaa Suomen hallitukseen sauna-alan viennin tukemiseksi.

Seitsenpaikkaisen hallituksen puheenjohtajaksi vuodeksi 2020 valittiin Pekka Krook. Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Markus Kallio (Varjolan Tilan Matkailu Oy), Sami Linna (Harvia Oyj), Kari Tiittanen (Polarwell Services Oy), Annu Huotari (Hawkhill Nature), Johanna Ratia (Aino Plus Sauna Oy) ja Heikki Vauhkonen (Tulikivi Oyj). Varajäseniksi valittiin Anne Mäkijärvi (Osmia Oy), Sonja Rahkonen (Harvia Oyj), Noora Mustajärvi (Luin Oy), Ville Iivonen (Sauna Finlandia Holding Oy), Marjo Määttä (LSJ Group Oy) ja Henri Salokangas (Muko Oy).

Sauna from Finland ry:n hallituksen puheenjohtajan Pekka Krook piti kokouksessa puheen yhdistyksen tulevaisuudesta. Keskiössä ensi vuonna ovat verkoston vahvistaminen ja kasvattaminen, uusien markkina-alueiden valloittaminen sekä saunaelämyksen laatutyön kehittäminen ja tehostaminen. Krook vetoaa myös koko verkoston puolesta Suomen päättäjiin Saunan viemää -kasvuohjelman aikaansaamiseksi.

Sauna from Finland ry:n hallituksen puheenjohtajan Pekka Krookin puhe yhdistyksen syyskokouksessa Hawkhill Naturen tiloissa Nuuksiossa 12.12.2019

Sauna from Finland ry siirtää katseensa 2020-luvulle. Kahdensadan yrityksen ja strategisen kumppanin verkostomme on elämänsä vedossa. Saunan terveysvaikutukset buustaavat maailman kasvavia hyvinvointimarkkinoita. Yhteisöllisyyden kaipuu on tuonut kaikenikäiset saunan ikiaikaiseen rauhaan. Hotellissa yöpyvät hakevat saunaelämykseltä palautumista ja hyviä yöunia. Lauteiden lämmössä voimme kokea rentoutumisen lumon. Vilvoittelun jälkeen voimme todeta arjen huolien asettuneen oikeisiin mittoihin. Elämänilomme on palannut.

Yrityksemme ovat valmiina valtaamaan lisää markkinoita. Kansainvälistyminen on verkostollemme jokapäiväistä työtä kaikille keskeisillä markkinoilla. Hyvinvointimarkkinat haastavat meitä ottamaan seuraavan askeleen. Kasvamme kohti dynaamista ekosysteemiä, jonka ytimessä on uudet arvot saanut laadukas saunaelämys. Arvoista johdettujen laatukriteereiden pohjalta tavoitteemme on vauhdittaa saunaelämysten sertifiointia.

Sertifikaattimme kiinnostaa maailmalla. Kylpylät, hotellit, kuntokeskukset, spa- ja resort-alueet hakevat kuluttajia puhuttelevia teemoja. Niiden ympärille rakentuvat monipuoliset saunaelämykset ja –palvelut. Dynaamiseen ja kasvavaan ekosysteemiimme tarvitsemme lisää osaamista. Tarvitsemme rakennusalan ja projektijohdon osaamista. Cleantech, energiansäästö, kiertotalous, terveys- ja kauneudenhoitopalvelut, digitaaliset hyvinvointia mittaavat laitteet, saunaelämykseen soveltuvat ravinto- ja ruoka-aineet, saunaelämyskokonaisuuksien operointi ja rahoittaminen ovat vain esimerkkejä toimialoista, joista kaipaamme yrityksiä täydentämään verkostomme kahtasataa yritystä.

Laajentuva ekosysteemimme on myös viritettävä toimimaan tavalla, jolla syntyy uusia kaupallisia menestystarinoita, jotka auttavat kansantalouttamme. Tämä tarkoittaa kasvavia yrityksiä, jotka tarvitsevat lisää ammattitaitoisia ihmisiä tuottamaan yhä parempia tuotteita, palveluja ja elämyksiä.

Laadukkaat ja palkitut saunaelämyksemme, muun muassa SaunaTour Kuusamosta, ovat verkostomme kruunun jalokivi. Meidän on nostettava edelleen saunaelämystemme laatutasoa. Sitä haluavat myös vaativat asiakkaat ympäri maailmaa ja Suomessa. Näytetään maailmalle ylpeänä mihin pystymme.

Esittelimme 5.12.2018 Saunan Viemää -kasvuohjelmamme. Se on saanut kannatusta ja kannustusta niin poliittiselta kuin virkamieskentältä. Nyt tarvitsemme päätöksiä ja toimia. Päätökset tarkoittavat ekosysteemimme resurssien vahvistamista. Lisäresursseja tarvitsemme operaatioihin, joilla valtaamme lisää markkinaosuuksia kasvavilta maailman markkinoilta.

Vetoankin maamme hallituksen keskeisiin päättäjiin ja ministeriöiden osaaviin virkamiehiin. Onnittelen yhdistyksemme puolesta maailman saunapääkaupungista Tampereelta kotoisin olevaa pääministeriä Sanna Marinia ja uutta hallitusta. Kasvava ja lisäarvoa tuottava ekosysteemimme tarvitsee omien panostusemme tueksi tarkasti kohdistettuja ja tavoitteellisia lisäresursseja. Saunan viemää ohjelmamme pitää käynnistää. Kääritään hihat yhdessä. Me tuotamme toimenpiteitä ja tuloksia ja te toimitte mahdollistajina. Nyt on tekojen aika.

Lisätietoja:

Pekka Krook
Sauna from Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja
0456318384
pekka@saunafromfinland.fi

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere