Syyskuun alussa järjestetty “Tasteful by Sauna from Finland” -työpaja toi yhteen yrityksiä uuden konseptin työstämistä varten. Työpajan osallistujat olivat innoissaan mahdollisuudesta maistaa erilaisia ​​makuja ja pohtia tulevaisuuden yhteistyötä yhdistämällä ruuan ja juoman saunaelämykseen houkuttelevien kokonaisuuksien muodossa.

Työpajassa lanseerattiin uusi konsepti, Tasteful by Sauna from Finland, joka liittää suomalaiset ruoka- ja keittiöalan yritykset aitoon saunaelämykseen. Konseptin tavoitteena on lisätä yritysten välistä yhteistyötä ja avata uusia markkinoita innovatiivisilla tuotteilla ja tarjoiluvaihtoehdoilla. Alkuperäisillä aromeilla ja houkuttelevalla esillepanolla täydennetty makuelämys on tärkeä osa suomalaista saunakulttuuria. Suomalaiset reseptit, menut ja kattaukset tekevät aidosta saunakokemuksesta mieleenpainuvan, ja ovat ainutlaatuinen myyntivaltti palveluntarjoajille. Uudet yhteistyöt, jotka sisältävät eri asiakasryhmille räätälöityjä saunateemaisia tuotteita auttavat yrityksiä parantamaan näkyvyyttänsä ja pääsemään kansainvälisille markkinoille.

Tapahtuman isännöi Sauna from Finland -tiimi ja se pidettiin Hotel Albassa Jyväskylässä 3. syyskuuta 2020. Osallistujien joukko koostui sekä pitkäaikaisista Sauna from Finland -jäsenistä että uusista kiinnostuneista yrityksistä, mukaan lukien elintarvike-, ruuanvalmistus- ja kattausalan tuotevalmistajat sekä palveluntarjoajat, kuten matkailuyritykset. Esillä oli myös tuotteita yrityksiltä, jotka eivät päässeet itse paikalle, mutta jotka haluavat olla jatkossa osa konseptia.

Työpaja workshop Sauna Food
Anna Ruotanen / Sauna from Finland
Uusien makujen maistelua ja verkostoitumista

Työpajan ohjelma alkoi Sauna from Finlandin jäsenten Hotelli Alban ja Kuusamossa sijaitsevan Saunatourin edustajien tervehdyksillä. Alban hotellijohtaja Katri Paakkari ja Saunatourin Marjo Määttä kertoivat yritystensä tarjoamista makuelämyksistä saunapalveluidensa yhteydessä.

“Oli erittäin inspiroivaa kuulla, miten ruoka ja juoma yhdistetään saunaan muissa matkailuyrityksissä, kuten Saunatourin saunakierroksella”, Savutuvan Apajan kiinteistövastaava Juha Ahonen kommentoi ja pohti, voisiko hänen yrityksensä ottaa käyttöön samanlaisia tapoja tarjoilla ruokaa.

Työpaja jatkui keskustelulla konseptin perusajatuksesta sekä paikalla olevien yritysten esittäytymiskierroksella. Sen jälkeen osallistujat pääsivät maistelemaan ja tarkastelemaan tuotteita tarkemmin tutustuakseen toisiinsa. Yritykset ideoivat jo tässä vaiheessa tuotteista keskenään kokonaisuuksia, joilla olisi helpompi tavoittaa laajempi asiakaskunta. Esimerkiksi Art Food Heavenin keittiö- ja jäätelömestari Tommi Lindholm kertoi, että heidän hillokkeensa voitaisiin tarjota yhdessä Säilyke Herttuan lihan kanssa, tai yritys voisi ideoida uuden sorbettimaun yhteistyössä Jyväshampun kanssa. Sorbettia voisi Lindholmin mukaan tarjoilla Hukka Designin vuolukiviastioista.

Sauna Food Tapas
Anna Ruotanen / Sauna from Finland
Saunamenujen ja ruokakokonaisuuksien luominen

Työpajatyöskentelyssä syvennyttiin aiheeseen. Osallistuvat jakautuivat pienryhmiin kehittämään konkreettisia ideoita neljälle erilaiselle saunatuotekokonaisuudelle, joita saunapalvelut voivat tarjota asiakkailleen heidän toiveidensa ja tarpeidensa mukaan: Sauna Product Box, Sauna Food Box, Sauna Picnic Basket ja Sauna Menu. Osallistujat pohtivat erilaisia ​​tapoja, joilla heidän omia tuotteitaan voitaisiin yhdistää erilaisten asiakkaiden tarpeisiin, ja millaisia muita tuotteita yhdistelmiin voisi lisätä. Lopuksi työskentelyn tulokset esiteltiin ja niistä keskusteltiin koko ryhmän kanssa.

Workshop Työpaja Sauna
Anna Ruotanen / Sauna from Finland

Kupilkan myyntivastaava Jillul Manik piti työpajatyöskentelyä virkistävänä ja kertoi, että odottaa tapaavansa vielä enemmän potentiaalisia liikekumppaneita tulevissa tapahtumissa. Hukka Designin toimitusjohtaja Seppo Raijas oli samaa mieltä ja korosti, että työpaja oli ehdottomasti erittäin hyödyllinen verkostoitumisen ja aivoriihen kannalta ja toimii hyvänä perustana tuleville projekteille.

Sauna from Finlandin kansainvälisen markkinoinnin johtaja Satu Freyberg on innoissaan työpajan tuloksista ja näkee ne erinomaisena lähtökohtana Tasteful by Sauna from Finland -konseptin kehittämiselle:

”Olemme erittäin iloisia, että läsnä oli niin monia ruoka- ja kattaustuotteita, ja vielä iloisempia siitä, että työpaja synnytti uusia ideoita ja yhteistyötä yritysten välillä. Työpaja loi hyvän pohjan jokaiselle saunaruokakokonaisuudelle. Seuraava askel on kehittää kokonaisuuksia eteenpäin ja esitellä niitä pilottiasiakkaille Suomessa ja ulkomailla.”

Haluatko tietää enemmän siitä, miten voisit hyötyä Tasteful by Sauna from Finland -konseptista? Ota meihin yhteyttä!

Tasteful by Sauna from Finland

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere