Suomalaisen saunaelämyksen asiantuntijayhdistys ja yritysverkosto Sauna from Finland palkitsee asuntomessujen 3-5 elämyksellisintä saunaa aidon suomalaisen saunaelämyksen ydinarvoja hyödyntäen.

Asuntomessut viettävät 50-vuotisjuhlavuottaan jo kolmatta kertaa Tuusulassa järjestettävillä asuntomessuilla 3.-30.8.2020. Kulttuurihistorialtaan värikäs Tuusula esittelee kaupunkiasumisen parhaat puolet yhdistettynä kylämäiseen yhteisöön, jossa palvelut ja naapurit ovat lähellä ja asuminen on terveellistä ja turvallista. Kyläkaupungissa korostuvat tulevaisuuden asuminen ja eri elämänvaiheet. Messutapahtuman kantavina teemoina ovat asuminen tänään ja huomenna, sisustus- ja rakentaminen, taide ja hyvinvointi, ja vastuullisuus.

”Kaikki nämä teemat ovat läsnä myös suomalaisessa saunaelämyksessä”, toteaa Carita Harju, Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja.

Sauna from Finland

”Suomalainen sauna kehittyy, ja uusia sisustus- ja rakentamisratkaisuja innovoidaan jatkuvasti. Taide kytkeytyy osaksi suomalaisen saunaelämyksen moniaistisuutta esimerkiksi äänimaailman tai visuaalisuuden kautta. Saunan tärkein tehtävä on hyvinvoinnin edistäminen, ja vastuullisuus on tärkeä osa saunaelämysten rakentamista ja saunomista”, Harju jatkaa.

Sauna from Finland ja Tuusulan Asuntomessut ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on nostaa messukohteista löytyviä saunaelämyksiä, saunadesignia ja sisustusratkaisuja esille. Sauna from Finlandin tuomaristo kiertää messukohteet ja valitsee niiden joukosta 3-5 elämyksellisintä saunaa. Arvioinnin pohjana käytetään juuri ilmestynyttä Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirjaa, jossa esitellään erilaisia suomalaisia saunaelämyksiä sekä vuosien tutkimustyön pohjalta luodut saunaelämyksen ydinarvot ja niistä johdetut laatukriteerit. Laatukriteereiden avulla erityisesti saunapalveluiden tarjoajat, kuten hotellit, kylpylät ja yleiset saunat, voivat rakentaa ainutlaatuisia ja laadukkaita saunaelämyksiä asiakkailleen.

”Vaikka laatukäsikirja on tarkoitettu työkaluksi pääosin julkisille ja asiakassaunoille, aidon suomalaisen saunaelämyksen ydinarvoja voidaan hyödyntää myös yksityiskohteissa sijaitsevien saunojen arvioinnissa. Elämyksellisessä suomalaisessa saunassa on aina läsnä kahdeksan ydinarvoa: aitous, moniaistisuus, läsnäolo ja rentoutuminen, hyvinvointi ja terveys, kontrasti (yllätyksellisyys, ero jokapäiväiseen arkeen), puhtaus, turvallisuus ja vastuullisuus. Nämä arvot ohjaavat 3-5 elämyksellisimmän saunan valintaa”, toteaa Harju.

Sauna from Finland

”Asuntomessujen juhlavuoden kunniaksi toteutimme tutkimuksen suomalaisten asumisen ihanteista. Yksi tärkeimpiä tuloksia on kodin rooli hyvinvoinnin lähteenä. Sauna on perinteisesti se paikka, jossa me suomalaiset palaudumme. Ja niin se on edelleen. Kylpykokemus on merkittävä akkujen lataaja ja lauteiden lisäksi siihen kuuluu nykyisin erilaisia altaita sekä toimiva ja esteettinen ympäristö. Tuusulasta löytyy useita mielenkiintoisia saunoja, joista kävijät löytävät varmasti ideoita omiin saunaunelmiin. Olemme Asuntomessuilla innoissamme yhteistyöstä Sauna from Finlandin kanssa”, kertoo Suomen Asuntomessujen kehitysjohtaja Anne Pallaste.

Saunat palkitaan asuntomessuilla tiistaina 11.8. Sauna from Finlandin jäsenyritysten saunatuotepalkinnoilla. Mukana palkinnossa ovat muun muassa Harvia, Hukka Design, Luin Living ja Osmia.

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Sauna Capital Tampere