Suomalaisen saunaelämyksen asiantuntijayhdistys ja yritysverkosto Sauna from Finland palkitsee Asuntomessujen 3-5 elämyksellisintä saunaa aidon suomalaisen saunaelämyksen ydinarvoja hyödyntäen. Katso täältä voittajat!

Historian 51. Asuntomessut järjestetään Lohjalla 9.7. – 8.8.2021. Lohjalla nautitaan järvikaupungin lumosta. Niin messualue kuin itse messukoditkin toistavat tapahtuman teemoja: vihreä teko, arjen ilo, hyvä olo ja yhteiselo.

”Yhtä lailla näillä sanoilla voisi kuvailla myös suomalaista saunaelämystä”, toteaa Carita Harju, Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja.

”Sauna on olennainen osa suomalaisia koteja, mutta kuten muutkin kodin tilat, se uudistuu ja kehittyy. Uusia sisustus- ja rakentamisratkaisuja innovoidaan jatkuvasti. Uudet kiukaat kuluttavat entistä vähemmän energiaa ja esimerkiksi kumppanuuskorttelin yhteissaunat katolla ovat sekä ekologinen valinta, että toteuttavat hyvin yhteiselo-teemaa. Kaikissa kodeissa sauna lisää taatusti hyvää oloa ja tuo arjen iloa”, Harju jatkaa.

Vesa Nikkanen

Sauna from Finland ja Asuntomessut nostavat yhdessä messukodeista löytyviä saunaelämyksiä, saunadesignia ja sisustusratkaisuja esille. Sauna from Finlandin tuomaristo kiertää messukohteet ja valitsee niiden joukosta 3-5 elämyksellisintä saunaa. Arvioinnin pohjana käytetään viime vuoden tapaan Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirjaa, jossa esitellään erilaisia suomalaisia saunaelämyksiä sekä vuosien tutkimustyön pohjalta luodut saunaelämyksen ydinarvot ja niistä johdetut laatukriteerit.

”Julkisten ja asiakassaunojen työkalu, laatukäsikirja toimii myös yksityiskotien saunojen arvioinnissa, sillä aidon suomalaisen saunaelämyksen ydinarvot ovat samat, puhutaan sitten julkisesta tai oman kodin saunasta. Elämyksellisessä suomalaisessa saunassa on aina läsnä kahdeksan ydinarvoa: aitous, moniaistisuus, läsnäolo ja rentoutuminen, hyvinvointi ja terveys, kontrasti (yllätyksellisyys, ero jokapäiväiseen arkeen), puhtaus, turvallisuus ja vastuullisuus. Näiden arvojen pohjalta valitsemme elämyksellisimmät saunat Asuntomessuilla Lohjalla”, toteaa Harju.

”Tutkimme vuosittain tutkimuksen suomalaisten asumisen ihanteista. Sauna pitää paikkaansa suomalaisten haavelistan kärjessä ja tutkimukseemme haastatelluista 64 prosentilla se kodissaan onkin”, kertoo Suomen Asuntomessujen kehitysjohtaja Anne Pallaste.

Elämyksellisimmät saunat palkitaan asuntomessuilla torstaina 22.7. Sauna from Finlandin jäsenyritysten saunatuotepalkinnoilla. Mukana palkinnossa ovat muun muassa HarviaHukka DesignLuin Living ja Osmia.

asuntomessut.fi

Asuntomessut

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Sauna Capital Tampere