Sauna from Finlandin ensimmäiset Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatit on otettu käyttöön. Ensimmäinen joukko Suomen parhaita saunaelämyksiä on nyt auditoitu puhtauden, moniaistisuuden, aitouden ja rentoutumisen näkökulmista.

Sertifikaatista saunojen ystävät tunnistavat maailman parhaan suomalaisen saunaelämyksen. Sertifikaatti viestii asiakkaille ja henkilöstölle, että saunaelämys on laatutasoltaan maailman huippuluokkaa. Sertifikaatti nojaa Sauna from Finlandin jäsenyritysten monivuotiseen laatutyöhön. Sitä voivat hakea saunapalveluita tarjoavat toimijat ympäri maailman.

IMG_2986

Yksi sertifikaatin saaneista yrityksistä, kuusamolainen Isokenkäisten Klubi on panostanut saunaelämyksen kehittämiseen jo pitkään, sillä palaute erityisesti kansainvälisiltä asiakkailta on ollut selkeä: sauna on vierailun kohokohta ja se kaikkein mieleenpainuvin elämys. Isokenkäisten Klubin perinteisessä savusaunassa on kylvetty jo vuodesta 1995.

“Usein asiakkaistamme tulee ihan saunahulluja, kun he pääsevät saunomisen makuun”, yrittäjä Katja Vira Isokenkäisten Klubilta kertoo.

Sertifikaattiprosessin aikana Isokenkäisten Klubilla saunapalvelua kehitettiin ja hiottiin entisestään. Auditointi antoi kehittämistyöhön uusia näkökulmia ja ideoita syntyi myös tulevaisuudessa toteutettavaksi. Vira kannustaa yrityksiä panostamaan saunaan palvelukokonaisuutena.

“Meidän pitää olla rinta rottingilla suomalaisesta saunastamme. Annetaan sille arvo osana kulttuuriamme ja perimäämme. Sauna ei ole vain paikka, jossa käväistään, se on kokonaisvaltainen hyvinvointielämys, jonka laatu syntyy siitä, että kaikki osa-alueet on huomioitu ja hiottu kuntoon.”

Sertifikaatti todentaa laadun

Sauna on myös yksi Visit Finlandin hyvinvointimatkailun kehittämiskärjistä. Saunan on tutkimuksessa todettu yhdistyvän kansainvälisten matkailijoiden mielissä voimakkaasti Suomeen.

“Nyt on korkea aika ottaa sauna haltuun ja tuoda laadukas saunaelämys kaikkien vieraidemme ulottuville! Emme voi kilpailla maailmalla kylpyläperinteellä, mutta sauna, luonto ja rauha ovat yhä tärkeämpiä vetovoimatekijöitä”, tuoteasiantuntija Liisa Renfors Visit Finlandista sanoo.

Ihmiset matkustavat paljon ja osaavat vaatia laatua. Suomi ei ole matkailijoille yleensä se ensimmäinen kohde, vaan tänne tullaan silloin, kun halutaan kokea jotain uniikkia. “Tuotteen on oltava kunnossa myös saunapalveluissa ja laatusertifikaatti on hyvä keino sen todentamiseen. On hienoa, että myös saunapalveluille on nyt luotu mittaristo ja kehittämisen työkalu. Tulemme Visit Finlandilla hyödyntämään sitä markkinoinnissa”, Renfors sanoo.

Myös Vira näkee laatusertifikaatin erittäin tärkeäksi juuri kansainvälisille asiakkaille. “Etenkin matkanjärjestäjät ottavat tarkasti selvää, millaisia laatusertifikaatteja yrityksellämme on. Authentic Finnish Sauna Experience -sertifikaatin avulla voimme konkreettisesti todentaa, että meillä on yksi maailman parhaista suomalaisista saunoista”, Vira sanoo.

Ensimmäiset sertifioidut saunapalvelut ovat:
Ruka Safaris Oy/ Iisakki Village: http://www.rukasafaris.fi/iisakki-village
Nordic Holiday Services Oy/ Pohjolan pirtti: http://www.pohjolanpirtti.fi/
Isokenkäisten klubi: http://www.ikk.fi/
Lomakeskus Revontuli Oy: http://www.revontuli.fi/
Rukan Salonki / HiTech Smoke Sauna: http://www.rukansalonki.fi/saunat-ja-hoidot/savusauna
Pyhäpiilo / Ruka911 Oy: http://pyhapiilo.fi/
Varjolan Tila Oy/ Koskenniskan savusauna: http://www.varjola.com/Products/45/22/Koskenniskan-Savusauna/
Prosanta Oy / Metsäkyly: http://www.metsakyly.fi/yhteystiedot/

Lisätiedot:

Sauna from Finland
Toiminnanjohtaja Carita Harju
P. 040-566 2481
carita@saunafromfinland.fi

Isokenkäisten Klubi
Yrittäjä Katja Vira
P. 0400 972260
info@ikk.fi
www.ikk.fi

Visit Finland
Tuoteasiantuntija Liisa Renfors
P. 029 46 95672

liisa.renfors@visitfinland.fi
www.visitfinland.fi

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Sauna Capital Tampere