Joulukuun 3. ja 4. päivinä järjestettävä kansainvälinen virtuaalisaunatapahtuma jakaa tietoa terveyttä edistävästä saunaelämäntavasta sekä saunan ainutlaatuisuudesta globaaleilla hyvinvointimarkkinoilla kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Terveys, hyvinvointi ja palautuminen ovat globaalin pandemiatilanteen vuoksi merkityksellisimpiä kuin koskaan. Etänä työskentelevät ihmiset etsivät jatkuvasti uusia tapoja rauhoittua arjen keskellä, ja moni haluaa panostaa terveyteensä aiempaa enemmän. Myös läsnäolon ja luontoyhteyden hakeminen on lisääntynyt.

Suomalaisilla on tarjolla tähän ratkaisu – sauna. Sauna tarjoaa jokapäiväisen mahdollisuuden rentoutua ja edistää niin kehon kuin mielenkin terveyttä. Laadukas ja autenttinen suomalainen saunaelämys on vertaansa vailla sekä jokapäiväisenä rutiinina kuin satunnaisena hemmotteluna.

Suomalaisen sauna-asiantuntijayhdistyksen ja yritysverkoston, Sauna from Finlandin, toiminnanjohtajan Carita Harjun mukaan hyvinvointia ja terveyttä edistävää suomalaista saunaa tulisi tehdä näkyväksi koko maailmalle juuri nyt, kun sitä eniten kaivataan.

“Suomalainen saunaelämys vastaa maailmanlaajuiseen hyvinvointitarpeeseen täydellisesti. Laadukas ja elämyksellinen sauna voidaan rakentaa erilaisiin ympäristöihin, ja siitä pitävät niin hetken rauhaa etsivät, hemmottelijat ja kauneudenhoitointoilijat kuin palautumista hakevat urheilijatkin. Nyt jos koskaan on aika hakea aidolle suomalaiselle saunalle sitä näkyvyyttä, jonka se ansaitsee”, Harju toteaa.

Suomalaisen saunan globaalia näkyvyyttä kasvattaakseen Sauna from Finland järjestää tulevan joulukuun alussa vuoden suurimman saunatapahtuman World Sauna Forumin – virtuaalisesti! Joulukuun 3. ja 4. päivä järjestettävälle ilmaistapahtumalle haetaan osallistujia ympäri maailmaa, ja se tarjoaa tietoa suomalaisen saunaelämyksen eri osa-alueista niin kuluttajille kuin saunasta liiketoimintamielessä kiinnostuneille katsojille.

“Näimme globaalissa maailmantilanteessa ja hyvinvointituotteiden kasvaneessa kysynnässä tilaisuuden tehdä suomalaisesta saunasta tunnetumman ympäri maailmaa. Kun keväällä jouduimme perumaan tyypillisesti live-tapahtumana järjestettävän World Sauna Forumin tajusimme, että kaikille ilmainen verkkotapahtuma on juuri nyt sitä, mitä moni uusia, hyvinvointia tuovia elämäntapoja etsivä kaipaa”, kertoo Sauna from Finlandin viestintä- ja tapahtumavastaava Elina Heininen.

Tunnetut sauna-asiantuntijat ja elämäntapasaunojat jakavat vinkkejään saunaelämysten luomiseen

Englanninkielinen ja kaksipäiväinen World Sauna Forum 2020 -virtuaalitapahtuma koostuu haastatteluista ja puheenvuoroista, joissa suomalaisen saunaelämyksen eri osa-alueita käsitellään henkilökohtaisten tarinoiden kautta. Kahdentoista haastattelun aikana suomalaisen saunan asiantuntijat ja elämäntapasaunojat käyvät läpi esimerkiksi saunan suunnitteluun, terveysvaikutuksiin, urheiluun ja luovuuteen liittyviä teemoja. Tapahtumassa haastateltavina ovat muun muassa kansainvälisesti tunnustettu näyttelijä ja saunayrittäjä Jasper Pääkkönen, ammattijalkapalloilija Atomu Tanaka, saunamarkkinajohtaja Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju, World Cup -tason ampumahiihtäjä Mari Eder ja artisti ja viihdeyrittäjä Samu Haber.

“Vasta hiljattain me suomalaiset olemme alkaneet ymmärtää, miten ainutlaatuinen sauna todella on. Sauna on ollut pitkään meille niin perusjuttu että emme ole ymmärtäneet, miten paljon se maailmalla kiinnostaa. Kansainvälisen median ja yleisön kiinnostus saunaa kohtaan on valtavan suurta”, Jasper Pääkkönen toteaa haastattelussaan.

“Meidän tulisi olla saunasta ylpeämpiä ja lähteä valloittamaan maailmaa aitojen suomalaisten saunaelämysten voimin. Suomalaiset todella taitavat niiden rakentamisen maailmassa parhaiten.”

Saunaelämysten vienti on huomioitu myös World Sauna Forumin ohjelmassa.  B2B Matchmaking -oheistapahtumassa ulkomaalaiset, uusista saunatuotteista kiinnostuneet pääsevät tapaamaan suomalaisia sauna-alan yrityksiä ja solmimaan uusia yhteistyökumppanuuksia.

“World Sauna Forum -virtuaalitapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus tehdä suomalaista saunaa ja Suomea tunnetuksi kansainvälisesti. Se viestii suomalaisten osaavan saunaelämysten luomisen parhaiten, ja että Suomeen kannattaa taas mahdollisuuden tullen matkustaa kokemaan upeita saunaelämyksiä. Tämä on merkittävä tapahtuma sekä Suomen maakuvaa että sauna-alan vientiä ajatellen”, Harju toteaa.

Tapahtumaan voi rekisteröityä ilmaiseksi osoitteessa www.worldsaunaforum.com/registration. Ohjelma alkaa tapahtumapäivinä 3. ja 4.12. kello 10 Suomen aikaa ja on katsottavissa jälkikäteen 48 tunnin ajan.

World Sauna Forum järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017, kun Sauna from Finland halusi luoda tapahtuma, joka auttaisi suomalaista saunaa levittäytymään maailmalle edistäen sauna-alan vientiä ja liiketoimintamahdollisuuksia. Tyypillisesti B2B-tapahtumana järjestetty World Sauna Forum on kerännyt jo kolme kertaa sauna- ja hyvinvointialan ammattilaisia ympäri maailmaa Suomeen tapaamaan toisiaan ja keskustelemaan uusista innovaatioista ja alan tulevaisuudesta. Tapahtuma on myös herättänyt paljon kiinnostusta kansainvälisessä mediassa, ja se on ollut esillä muun muassa yhdysvaltalaisessa GQ-aikakauslehdessä, japanilaisessa NHK-uutisohjelmassa sekä ranskalaisessa Le Figaro -sanomalehdessä.

Tapahtuman viralliset sivut ja ohjelma löytyvät osoitteesta www.worldsaunaforum.com.

Sauna from Finlandista voi lukea lisää osoitteesa www.saunafromfinland.fi.

World Sauna Forum 2020 -tapahtuman kumppaneita ovat Cariitti, Creative Finland, Finnmark Sauna, Harvia, Karhu, interbad 2021, Nordic Sauna, Snowpanda Innovation / SERC, Visit Jyväskylä, and Visit Tampere.

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere