Kun maailmalla myllertää ja olo on ahdistunut ja kuormittunut, suomalainen sauna tarjoaa tilaisuuden ottaa hetken itselleen, pitää huolta omasta hyvinvoinnista ja löytää yhteys itseensä. Siksi suomalainen saunaelämys on myös kysytty palvelu.

Me suomalaiset tunnemme saunan. Se on ollut osa kulttuuriamme ja arkeamme jo vuosisatojen ajan. Tiedämme, että suomalainen sauna rentouttaa, rauhoittaa ja tuo ihmisiä yhteen vaikeissakin tilanteissa. Sauna auttaa meitä puhdistautumaan, olemaan läsnä, avautumaan ja löytämään yhteyden itseensä. Sauna on aina ollut paikka, jossa on ratkaistu ongelmia ja pohdittu maailman tilaa. Paikka, jossa vaikeitakin asioita voidaan käsitellä. Ajatukset voivat tulla ja mennä, hektinen ja kuormittava elämä hetkeksi unohtua. Sauna puhdistaa niin kehon kuin mielenkin. Saunominen on poikkeusoloissa yksi rituaaleista, joista moni perhe voi arjessaan pitää kiinni.

Näiden ominaisuuksiensa ansiosta suomalainen sauna ja saunomiskulttuuri kiinnostavat maailmalla enemmän kuin koskaan. Suomalaisen saunan tieteellisesti tutkitut terveysvaikutukset, laadukkaat luonnonmateriaalit sekä rentoutumista ja läsnäoloa korostavat periaatteet tekevät siitä tuotteen, joka vastaa täydellisesti globaaleihin hyvinvointitarpeisiin. Elämyksellinen, mieleenpainuva ja laadukas suomalainen saunaelämys on kysytty palvelu Suomessa, vaikka tällä hetkellä koronavirustilanne rokottaa erityisesti matkailuliiketoimintaa merkittävästi.

“Elämme nyt poikkeusolosuhteissa. Matkailukohteet, yleiset saunat ja muut saunapalvelut hiljentyvät asiakkaista. Tämä tulee menemään aikanaan ohi ja matkailutoimiala saa mahdollisuuden elpyä. Nyt yrityksissä voidaan suunnitella ja tehdä sitä työtä, johon usein kiireessä ei ole aikaa. Kehittää aikanaan palaaville asiakkaille vieläkin parempia palveluja ja saunaelämyksiä. Suunnittelu ei vaadi suuria investointeja. Kirjaan investointi on panostusta tulevaan”, toteaa Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju.

Käsikirja aitojen saunaelämysten luomiseen

Suunnittelutyön tueksi Sauna from Finland julkaisee Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirjan keskiviikkona 18.3.2020. Kattava ja konkreettinen laatukäsikirja on ensisijainen työkalu hotelleille, kylpylöille, majoitusyrityksille, kuntosaleille ja muille saunapalveluita tarjoaville yrityksille palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen.

”Tiedämme, miten haastavaa suunnittelu- ja kehitystyö voi olla. Kirjan avulla palveluntarjoajan ei tarvitse itse miettiä, mistä lähteä liikkeelle tai millä tavoin palvelua tulisi kehittää. Laatukäsikirja opastaa prosessissa ja auttaa pääsemään suunnittelussa alkuun”, Harju kertoo.

Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirja sisältää ideoita suomalaisen saunaelämyspalvelun suunnitteluun ja rakentamiseen, kuvauksia sauna-alan yritysten tuotteista ja palveluista sekä vinkkejä ja ohjeita muun muassa saunan turvallisuuteen ja puhtaanapitoon. Lisäksi kirjasta löytyy erilaisiin saunomisympäristöihin tarkoitetut laatukriteeristöt, jotka auttavat palveluntarjojia tarkastelemaan, mitä asioita heidän tulisi ottaa huomioon tarjotakseen aitoja ja laadukkaita suomalaisia saunaelämyksiä.

“Sitten kun talous elpyy ja asiakkaat palaavat, suunnittelun voi viedä konkretian tasolle. Siinä vaiheessa verkostomme saunoja, kiukaita, saunatarvikkeita ja muita saunaelämykseen kuuluvia tuotteita valmistavien yritysten joukosta löytyy helposti kaikki tarvittava seuraavia askeleita varten”, Harju toteaa.

Suomalainen saunaelämys maailmalle

Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirja julkaistaan suomeksi maaliskuussa ja englanniksi toukokuussa 2020. Englanninkielisellä versiolla Sauna from Finland edistää autenttisen suomalaisen saunaelämyksen vientiä maailmalle. Harjun mukaan myös Suomessa tarjottavien saunapalveluiden kehittäminen lisää aidon saunaelämyksien tunnettuutta ja sitä kautta myös leviämistä maailmalle.

”Toivoisimme, että kaikki maailman ihmiset pääsisivät kokemaan aidon suomalaisen saunan tuoman rauhan ja hyvinvoinnin kuormittavan arjen keskellä. Siksi haluamme auttaa saunapalveluita tarjoavia yrityksiä ympäri maailmaa. Auttaa heitä luomaan palvelustaan mahdollisimman laadukkaan, unohtumattoman ja ennen kaikkea fyysistä ja henkistä hyvinvointia edistävän. Suomella on käsissään valttikortti, joka vastaa maailmanlaajuiseen rentoutumiseen ja hyvinvointiin liittyvään tarpeeseen. Poikkeusolojen jälkeen vieläpä enemmän kuin koskaan.”

Lisätietoja:
Carita Harju
Toiminnanjohtaja, Sauna from Finland
p. 040 566 2481
carita@saunafromfinland.fi

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere