Sauna from Finland saa poikkeusoloissakin jatkuvasti yhteydenottoja ympäri maailmaa. Suomalainen saunaelämys halutaan osaksi hotellia, kylpylää tai kotia.

Aito, laadukas, monipuolinen. Suomalainen saunaelämys ja -osaaminen ovat kysyttyjä tuotteita maailmalla. Kaikki haluavat ymmärtää, mikä tekee meistä maailman onnellisimman kansan. Sauna vastaa täydellisesti 4.5 biljoonan dollarin arvoisiin, kasvaviin hyvinvointimarkkinoihin.

Kansainvälisissä kylpylä- ja matkailukohteissa on tarjolla monenlaisia spa- ja hyvinvointipalveluja. Suomalainen sauna on jo osa monen kohteen palveluita. Nämä kuumat, kuivat ja löylyttömät saunat ovat kuitenkin useimmiten kaukana aidoista suomalaisista saunoista. Asiakkaat haluavat kokea aisteja hiveleviä ja hyvinvointia edistäviä elämyksiä. Aidot ja laadukkaat suomalaiset saunaelämykset vastaavat tähän tarpeeseen.

Liidejä maailmalta päivittäin

Sauna from Finland -verkoston tavoitteena on tuottaa aitoja suomalaisia saunaelämyksiä Suomessa ja ympäri maailman. Verkosto haluaa korjata saunaan liittyviä väärinkäsityksiä ja rakentaa ”suomalaisten saunojen” tilalle aitoja ratkaisuja. Tähtäimessä on päästä suunnittelemaan ja rakentamaan yhä suurempia kokonaisuuksia kansainvälisillä markkinoilla.

“Alkuvuonna saimme 17 eri maasta yhteydenottoja, ja niitä tulee poikkeustilanteesta huolimatta edelleen päivittäin. Suuret kylpylät ja hotellit kehittävät nyt palveluitaan vastaamaan palaavien asiakkaiden tarpeita yhä paremmin. Myös yksittäiset kuluttajat remontoivat kotejaan ja haluavat sinne palan maailman onnellisimman kansan elämäntapaa”, kertoo Sauna from Finlandin kansainvälistymisvastaava Satu Freyberg.

Loppuvuodesta 2019 ja alkuvuodesta verkoston jäsenyritykset ovat solmineet useita merkittäviä sopimuksia Sauna from Finlandin avustuksella. Hirsirakennuksia ja -saunoja rakentava Salvos ja sen liikkuvia saunoja valmistava tytäryhtiö Lapelland saivat saunansa Taiwaniin Taiwan Sauna Associationin hankkimana osaksi yhdistyksen glamping-konseptia. Vuolukivestä pientuotteita valmistava Hukka Design pääsi samaisten markkinoiden suurimpaan verkkokauppaan. Avaimet käteen -saunoja rakentava Ripavi puolestaan toimitti saunansa Yhdysvaltoihin Sauna from Finlandin vinkkaamalle asiakkaalle.

Erilaisia saunakokonaisuuksia toimittava Saunastore sai Sauna from Finlandin kautta liidin asiakkaasta, joka halusi saunan Huippuvuorilla sijaitsevalle huvilallensa.

“Sauna from Finland yhdisti minut asiakkaaseen, joka oli tehnyt poikkeuksellisen yksityiskohtaisen piirroksen siitä, mitä halusivat saunalta. Keskustelimme erilaisista ratkaisuvaihtoehdoista, ja maaliskuun lopulla saimme upeita kuvia Huippuvuorilta, kun saunapaketti oli saapunut perille”, kertoo Saunastoren toimitusjohtaja Tapani Aho.

Saunastoren saunapaketti matkalla määränpäähänsä Huippuvuorilla.
Sauna from Finland yritysten tukena kasvavilla markkinoilla

Vientiä edistääkseen Sauna from Finland kehittää suomalaisia saunaelämyksiä Suomessa ja maailmalla. Yhdistys on juuri julkaissut Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirjan, joka on ensisijainen työkalu hotelleille, kylpylöille, majoitusyrityksille, kuntosaleille ja muille saunapalveluita tarjoaville yrityksille palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen. Suomenkielinen laatukäsikirja on nyt myynnissä, ja englanninkielinen julkaistaan loppukeväästä 2020.

Freybergin mukaan muuttuvilla markkinoilla menestyvät yritykset, jotka osaavat ja uskaltavat tarttua avautuviin mahdollisuuksiin:

“Vahva brändi on selkänoja, jonka turvin investoinnit tulevaisuuden kasvuun saadaan tuottamaan. Verkostossamme on laaja joukko eri toimialojen yrityksiä, jotka uskovat yhteistyön nimeen ja haluavat tehdä kansainvälistä markkinointiaan Sauna from Finland- brändin alla. On tullut aika tuoda maailman paras, terveyttä ja hyvinvointia edistävä uniikki saunaelämyksemme kaikkien ulottuville.”

Tule mukaan verkostoon! Lue jäseneduistamme ja liity jäseneksemme täältä. Jos yrityksesi tähtää kansainvälisille markkinoille, ole yhteydessä Satu Freybergiin.

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere