Varmista asiakkaallesi maailman paras saunaelämys laatusertifikaatilla

Suomalainen sauna on paikka, jossa sielu lepää ja keho rentoutuu. Monet nauttivat saunasta hiljaisuudessa, usein siellä kuitenkin keskustellaan rauhallisesti samalla kun nautitaan hemmottelevasta löylystä. Maailman kylpylä- ja matkailukohteissa on tarjolla monenlaisia spa- ja hyvinvointipalveluja, mutta aitoja suomalaisia saunoja on vielä harvassa. Entä, jos teilläkin asiakas voisi kokea aidon suomalaisen saunaelämyksen? Sellaisen, jossa sen kaikki elementit; aitous, moniaistisuus, läsnäolo, rentoutuminen, puhtaus sekä hyvinvointi ovat laadukkaasti läsnä.

Sauna from Finlandin kehittämän laatutyön avulla jokaisesta saunasta voi tulla maailman paras. Sertifikaatti voidaan myöntää saunalle, joka on turvallinen, elämyksellinen ja miellyttävä. Siellä kokonaisuus on mietitty alusta loppuun: mitä tapahtuu ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen. Kehittämistyössä apuna olevassa laatukäsikirjassa ohjeistetaan muun muassa kiukaan valintaan, saunan materiaalivalintoihin, turvallisuuteen ja eri-ikäisten käyttäjien huomiointiin sekä viihtyvyyteen.

– Jos suunnittelette nykyisen saunapalvelunne kehittämistä tai uuden saunan rakentamista, kysykää neuvoa Sauna from Finlandilta – maailman parhaan saunaelämyksen asiantuntijoilta, neuvoo Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju.

Sauna from Finland on määritellyt saunaelämykselle arvot (aitous, moniaistisuus, läsnäolo, rentoutuminen, puhtaus sekä hyvinvointi), joiden pohjalta on rakennettu kriteerit ja laatuluokitus. Nämä kriteerit täytettyään mikä tahansa hotelli tai kylpylä voi hakea saunalleen Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaattia. Kohta kohdalta etenevä työ auttaa saunaelämyksen rakentajaa kiinnittämään huomion oikeisiin asioihin. Laatumerkki voidaan myöntää eri tyyppisille saunoille (Urban, Spa tai Nature) olipa kyseessä hotellisauna tai lomamökki luonnon keskellä.

Aitoutta ja ravintoa kaikille aisteille

Millainen sitten on suomalainen saunaelämys parhaimmillaan?

Laadukas saunaelämys syntyy monen aistin yhteisvaikutuksena. Se tarkoittaa kuuloon, näköön, makuun, tuntoaistiin ja tuoksuihin liittyviä elämyksiä. Suomalaisessa saunakokemuksessa yhdistyvät aidot luonnon elementit, kuten puu, vesi, elävä tuli ja perinteiset luonnolliset materiaalit. Näitä voivat olla koivun oksista tehty vihta ja sen tuoksu tai tervainen aromi löylyvedessä.

Läsnäolo ja rentoutuminen tarkoittavat suomalaisessa saunaelämyksessä mahdollisuutta unohtaa ajan kulku, huolet ja ympäröivä maailma. Kiireisen elämän vastapainona saunominen on ihanteellinen tapa palautua ja myös vaalia terveyttä. Saunan terveysvaikutuksia on tutkittu paljon ja saunomisen on todettu antavan monenlaisia terveyshyötyjä.

– Puhtaus on yksi laadukkaan saunaelämyksen kulmakivistä. Vaikka puitteet olisivat muuten kunnossa, huono hygienia pilaa hienoimmankin saunaelämyksen. Siksi oikeaoppiset materiaalivalinnat ja saunan huolto on yksi laatumääritysten keskeisistä osista, Harju muistuttaa.

Kiinnostuitko? Näin pääset alkuun!

Sauna from Finland -verkosto edistää sauna-alan yritysten liiketoimintaa. Se myös auttaa hotelleja ja kylpylöitä ympäri maailman aidon suomalaisen saunaelämyksen toteuttamisessa – alusta loppuun saakka. Verkostoon kuuluu yli 160 sauna-alan yritystä, joiden palvelut sekä kaikki saunakokonaisuuteen tarvittava suunnitteluapu on saatavilla osaavien yhteyshenkilöiden kautta.

Sauna from Finland -verkoston asiantuntijat auttavat sinua suomalaisen saunaelämyksen rakentamisessa! Avullamme voit tuoda palan aidointa Suomea osaksi omaa palvelutarjontaanne. Ota yhteyttä!

Kuva: Jokipiin pellava

Viisi vinkkiä täydelliseen saunaelämykseen

  1. Huolehdi saunan ja pesutilojen puhtaudesta. Tiesitkö, että 92 prosenttia asiakkaistasi arvostaa eniten juuri puhtautta!
  2. Varmista turvallisuus kaikissa tilanteissa. Yksin liukastuminen tai kaatuminen portailta on liikaa.
  3. Rentouttava elämys ei synny liian kuumassa saunassa. Huolehdi, että lämpötila ei nouse liian korkeaksi ja että kosteutta on riittävästi. Pidä myös raikasta juomavettä aina saatavilla.
  4. Panosta tunnelmaan. Rakenna tunnelmaa valaistuksen, tekstiilien ja tuoksujen avulla. Pohdi millainen näkymä rentouttaisi asiakkaitasi saunatiloissa.
  5. Panosta riittävän selkeisiin ohjeisiin ja opasteisiin. Opastuksen on toimittava läpi palvelukokemuksen.

Save

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Sauna Capital Tampere