Mietitkö tekemistä kesälomalle? Road trip, tai toisin sanoin maakuntamatkailu, on loistava tapa viettää lomaa ja nähdä Suomea. Jos haluat yhdistää matkaasi maksimaalista rentoutusta, kierrä kokeilemassa erilaisia saunaelämyksiä! Voit myös vierailla erilaisissa tehtaanmyymälöissä matkalla ja napata kainaloon ihania saunatuotteita. Listasimme saunakohteita, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia:

Etelä-Suomi

Helsingin Laajasalon Jollaksessa meren rannalla sijaitseva Villa Furuvik on ympärivuotisessa käytössä oleva viehättävä huvilamiljöö. Rantasaunaa, pihasaunaa sekä grillikatosta on mahdollista vuokrata joko huvilan vuokrauksen yhteydessä tai erikseen. Avoimia ovia Furuvikissa järjestetään vähintään kerran kuukaudessa.

Helsingin edustalla sijaitsevan Lonnan saaren yleinen sauna on kunnianosoitus perinteiselle saunakulttuurille. Hirsityö Heikkilän rakentamasta hirsirunkoisesta saunasta löytyy miesten ja naisten parvisaunat, jotka lämpeävät suurilla kertalämmitteisillä puukiukailla.

Tehdaskierrokset

  • Osmia on kotimainen design- ja käsityöyritys, jonka erikoisalaa ovat luontoon liittyvät tuoksut. Osmia valmistaa hyvältä tuoksuvia tuotteita Herttoniemessä, Marimekon tehtaan vieressä sijaitsevissa tiloissa Helsingissä.
  • Luhdan isoin outlet-myymälä pääkonttorin yhteydessä Lahden Renkomäessä, 4-tien varrella. Poikkea matkasi varrella ja nappaa kainaloon pehmeät pyyhkeet ja kylpytakit!

Helsingissä yöpymistä varten suosittelemme Lapland Hotel Bulevardia, jossa voit kokea ripauksen Lapin taikaa keskellä kaupunkia. Hotellista löytyy Sauna from Finlandin sertifioimia huonesaunoja, jotka auttavat rentoutumaan vilkkaan kaupungin sykkeestä.

Villa Furuvik (Villa Furuvik)
Keski-Suomi

Varjolan tila on tunnelmallinen maaseudun koskimiljööseen sijoittuva matkailutila Keski-Suomessa, Laukaassa, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Varjolassa on tarjolla useita eri saunavaihtoehtoja sekä isoille seurueille että pienemmille porukoille, isosta ja tasokkaasta Koskenniskan savusaunasta aina eksoottiseen metsässä sijaitsevaan Telttasaunaan.

Luonnon keskellä, Päijänteen rannalla, aivan Jyväskylän kupeessa on Savutuvan Apaja. Savutuvan Apajalla on tarjota vierailleen upeita sauna- ja kylpemiskokemuksia kauniissa Päijänteen järvimaisemissa ympäri vuoden.

Hankasalmella sijaitsevan Revontulen mukavuusalueen saunamaailmassa koet laadukkaita elämyksiä. Puhtaan Iso-Virmasjärven rannasta löytyy tunnelmalliset saunatilat takkatupineen ja ulkoporealtaineen.

Tehdaskierrokset:

  • Vieraile matkallasi Huopaliike Lahtisilla Jämsässä! Lahtisilta saat esimerkiksi saunahattuja ja huopatossuja täydentämään kotisaunaelämystäsi.
Varjolan tila (Hanna Palosaari)
Länsi-Suomi

Heinäkuun loppu on oiva aika käydä maailman saunapääkaupungissa Tampereella, sillä Ylen Koko Suomi Saunoo -kampanja huipentuu 27.7. Saunapäivään Ratinassa!

Tampereen Laukontorilta löydät Saunaravintola Kuuman. Kaupungin kuumimmat löylyelämykset voi kokea joko puulämmitteisessä tai modernissa savusaunassa. Kahden saunan tarjoamat vaihtoehdot palvelevat erilaisia saunatottumuksia – himosaunojista ulkomaalaisiin ensikertalaisiin.

Tampereella yöpyessäsi kannattaa katsastaa Original Sokos Hotel Ilves. Ilves tarjoaa vierailleen modernia ja ylellistä mukavuutta sekä aitoja tamperelaisia kokemuksia höystettynä lämminhenkisellä ja sydämellisellä palvelulla. Hotellissa on monipuolinen ravintolamaailma sekä Ilves Spa, jossa pääset kokemaan Sauna from Finlandin sertifioiman, rentouttavan saunaelämyksen.

Virroilla sijaitsevan Nuorisokeskus Marttisen Vihta-sauna on kokoontumispaikka keskellä luontoa ja järvimaisemaa. Erillinen saunaosasto puolestaan soveltuu mainiosti myös mainiosti illanviettoihin ja saunailtoihin pienemmille ryhmille.

Herrankukkaro on Turun saaristossa vanhan kalastajatilan ympärille rakentunut omaleimainen kokous- ja virkistyspaikka. Herrankukkaron kalastajakylä on myös savusaunaparatiisi. Herrankukkarosta löytyvät mm. maailman suurin maasavusauna, sekä tiettävästi myös maailman pienin savusauna!

Tehtaanmyymälät:

  • Lapualla sijaitseva Lapuan Kankurit  tunnetaan pellavaisista, laadukkaista, omassa kutomossa kudotuista upeista tekstiileistä. Lapuan visiitti täydentyy esimerkiksi ainutlaatuisilla kylpytossuilla tai pesulapuilla.
  • Jokipiin Pellava valmistaa kauniita ja luonnonmukaisia pellavatuotteita Jalasjärvellä. Valikoimasta löytyy muun muassa hauskoja peflettejä ja pehmeitä saunatyynyjä.
Saunaravintola Kuuma (Laura Vanzo / Visit Tampere)
Itä-Suomi

Sokos Hotel PuijonsarviKuopiossa tarjoaa asiakkailleen upeita saunaelämyksiä Sauna from Finlandin sertifioimassa saunassa. Hotellin 7. kerroksessa lämpiävät saunat rentouttavat hotellivieraita päivittäin klo 17.00-22.00. Sauna Rauha on varattuna naisille ja sauna Onni miehille.

Raijan Aitta monialainen maaseutuyritys Mikkelissä. Maatilalla on pellavatuotteiden kauppa ja kahvila, vuokramökkejä ja marjanviljelyä. Raijan Aitasta voit ostaa esimerkiksi kauniin saunakimonon, johon on rentouttava kääriytyä saunan jälkeen.

Sokos Hotel Puijonsarvi (Sokos Hotel Puijonsarvi)
Pohjois-Suomi

Kuusamossa on tarjolla saunaelämyksiä viikon jokaiselle päivälle. Ja jokaisella saunalla on oma tarinansa, joka tekee siitä ainutlaatuisen. Saunatour – Wellbeing in Wilderness nimen alla toimii viisi kuusamolaista saunaa: Isokenkäisten Klubi, Pohjolan Pirtti, Rukan Salonki, Pyhäpiilo ja Ruka Safariksen Iisakki Village.

Pohjolan Pirtti (Pohjolan Pirtti / Sauna tour)

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere