“Rauha ja luonto, rentoutuminen ja hyvinvointi, elämyksellisyys. Maailmalla nämä meille suomalaisille usein arkisetkin asiat määritellään luksukseksi, mikä avaa meille uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, kirjoittaa kansainvälistymisasiantuntijamme Satu Freyberg.

Satu Freyberg

“Kiihkeärytminen työelämä, aina yhteydessä oleva some-elämä ja ruuhkaiset elinympäristöt ovat johtaneet luksuksen määrittelemiseen uudella tavalla. Nykyajan luksus tarkoittaa omaa tilaa, rauhoittumista, yksinkertaista olemista, luonnon ja hyvinvoinnin arvostamista.

Luksus määritellään myös elämyksinä, jotka tarjoavat kokemuksia monille aisteille. Parhaimmillaan suomalainen saunakokemus on juuri tätä ja vielä enemmän, koska sauna tutkitusti edistää myös fyysistä terveyttä. Suomalainen saunaelämys, johon yhdistetään laadukkaat tuotteet, hoidot ja maittava ruoka on erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto maailmankansalaisen luksuksen kaipuuseen. Seuraavassa on esitelty kolme asiakasryhmää, joita tämä elämys puhuttelee.

Yritykset
Erottuvuutta suomalaisella saunaelämyksellä

Hotellit, kylpylät ja hyvinvointikeskukset miettivät isoille kylpylöille vaihtoehtoja kuten pienempiä tilaussaunoja ja ulkotilojen hyödyntämismahdollisuutta. Ihmiset eivät halua olla koronan aikaan isoissa joukoissa ja myös ulkotilojen uusia käyttömahdollisuuksia haetaan aktiivisesti. Samaan aikaan yritykset etsivät erottuvuustekijöitä kilpailtaessa asiakkaista.

Näihin molempiin suomalainen saunaelämys sopii hienosti. Se poikkeaa sekä infrapuna- että turkkilaisesta saunasta kuin myös laajalti vallalla olevasta saksalaisesta saunomiskulttuurista. Sauna from Finlandin yritysverkostolla on nyt tilaisuus esitellä suomalainen sauna vastauksena korona-aikaan ja elämään sen jälkeen. Me opastamme, kuinka kehitetään ja luodaan kokonaisvaltainen saunaelämys. Tärkeä rooli tässä on mm. turvallisuus- ja puhtausasioilla. Opastamme myös siihen, millainen suomalaisen saunan tulee parhaimmillaan olla. Verkostomme tarjoaa erilaisia saunavaihtoehtoja, -tarvikkeita ja -konsepteja, myös erilaisia ulkotiloja uudella tavalla hyödyntäen.

Sauna Jokipiin Pellava Pesukinnas
Sauna from Finland
Ruoka ja juoma osana saunaelämystä

Tasteful by Sauna from Finland -konsepti tuo saunaelämyksen osaksi myös ruoan ja juomat, lisäten elämyksellisyyttä. Jo aiemmin erilaisten ihonhoito-, tekstiili-, sisustus-, valaistus- ja saunatarvikkeiden sekä erilaisten hoitojen merkitys on ollut tärkeässä roolissa. Saunaelämyksessä huomioidaan vahvasti se, mitä tapahtuu ennen saunaa ja sen jälkeen, ja siksi suomalaisen ruoan mukaan tuominen kokonaisuuteen tekee sen entistä mielenkiintoisemmaksi kansainvälisille asiakkaille.

Finnish Sauna Food Tasteful Taste
Anna Ruotanen / Sauna from Finland
Kotitaloudet
Remontit ja ulkoalueiden kehittäminen

Yrityksiltä saatujen tietojen perusteella kotitalouksissa erilaiset kodinparannus- ja korjausprojektit ovat viime aikoina lisääntyneet voimakkaasti. Erityisesti pihasaunat kiinnostavat. Kotitaloudet haluavat laajentaa oleskelualuetta sisätilojen ulkopuolelle ja usein esimerkiksi uima-altaan/paljun ohella sauna on mielenkiintoinen hankinta. Yksi asiakaskunta esimerkiksi Saksassa ovat nuoremmat sukupolvet. He remontoivat taloissa, joita ovat perineet vanhemmiltaan. Heillä on innostus rakentaa taloihinsa saunoja vanhojen kylpyammeiden sijaan tai uudistaa ja remontoida olemassa olevia saunoja.

Harvia Solide Sauna
Harvia Solide Compact / Harvia
Yksittäiset ihmiset
Immuunijärjestelmä vahvistuu säännöllisesti saunomalla

Ihmiset huolehtivat entistä enemmän hyvinvoinnistaan. Saunan terveysvaikutukset me tiedämme. Myös maailmalla immuunijärjestelmä ja vastustuskyky puhuttavat kovasti. Suomalainen sauna tuo säännöllisesti käytettynä monia terveysvaikutuksia ja lisää tämänkin vuoksi kiinnostustaan ja suosiotaan. Myös stressi on lisääntynyt monilla ja kuten tiedämme, saunominen auttaa tähänkin. Kuinka moni meistä menekään saunaan huonolla tuulella ja palaa sieltä hyvällä mielellä – tämä on todellista luksusta.

Hyvinvointielämykset tasapainottavat elämää

Minä käyn saunassa päivittäin ja olen nähnyt sen hyvää tekevät vaikutukset sekä lyhyellä (stressi katoaa, uni maittaa, toisaalta saan energiaa) että pitkällä (verenpaine laskee, iho kiittää, vähemmän flunssaa) tähtäimellä. Suomalaista saunaelämystä on ilo markkinoida, kun itse tietää ja on kokenut sen monet hyödyt.

Saunasta kiinnostuneita asiakkaita löytyy eri puolilta maapalloa. Mielenkiintoisia projekteja on käynnistymässä niin Euroopassa kuin Aasiassa. Ihmiset ovat kiinnostuneempia omasta ja läheistensä hyvinvoinnista. Juuri suomalaisen saunan kaltaisia hyvinvointielämyksiä ihmiset kaipaavat tasapainottamaan tätä epävarmaa maailmantilannetta.

Lisälukemista:

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere