Monet ovat innostuneet remontoimaan ja päivittämään kotoa löytyvää saunaa poikkeusolojen aikana. Kokosimme vinkkejä kotisaunan ilmeen uudistamiseen.

1. Kartoita lähtötilanne hyödyntämällä aistejasi. Miltä löylyhuoneessa tuoksuu? Miltä lauteet ja puupinnat tuntuvat? Näkyykö kosketuspinnoilla merkittävää tummumista tai kulumista? Tuntuuko nousujakkara tukevalta? Kirjaa ylös saunasi puutteet ja päivitystä vaativat kohdat.

2. Saunan tehopesu voi raikastaa saunan ilmeen, mutta jos ilma on tunkkainen ja lauteet merkittävän kuluneet, on aika remontille. Saunan suunnittelussa sinua auttaa Harvian ilmainen suunnittelutyökalu Harvia Sauna Designer. Ohjelmassa voit kokeilla erilaisia ratkaisuja oman saunan mittojen mukaan ja pyytää tarjouksen, kun saunan ilme on muotoutunut. Koko saunapaketin saat toimitettuna kotiovelle. Voit hakea ideoita myös Harvian inspiraatiosivuilta. Tällä hetkellä saunaratkaisuissa trendaavat erityisesti leveät lauteet, lasipinnat, tumma puu, kauniisti muotoillut, erikoiset kiukaat sekä valolla leikkiminen.

3. Jos lähdet muuttamaan saunan ilmettä isommilla ratkaisuilla, pidä huolta hyvästä ilmanvaihdosta, viemäröinnistä ja turvallisuudesta. Ammattilaiset auttavat käytännöllisten mutta uniikkien ratkaisujen suunnittelussa. Nerostep toimittaa vahvarakenteisia muoviritilämattoja saunoihin ja kylpyhuoneisiin ehkäisemään liukastumista.

4. Muista tarkistaa kiukaan ja kiuaskivien kunto. Murenevat ja lohkeavat kiuaskivet on aika vaihtaa uusiin. Putsaa kiuas ja lado uudet kivet tarkasti uudelleen. Saunologi jakaa hyvät vinkit sähkö- ja puukiukaiden kiuaskivien vaihtoon ja ladontaan.

5. Pesutilojen kunto on hyvä tarkistaa saunan päivittämisen yhteydessä. Puhtaat ja raikkaat pesutilat mahdollistavat nautinnollisen saunomiskokemuksen. Nanoksi tarjoaa nanopinnoituspalvelua, joka pitää pesutilat puhtaana pidempään. Edistyksellinen kestopinnoite estää likaavien aineiden tarttumisen ja imeytymisen. Nanoksi sopii myös lauteiden pinnalle ja pidentää niiden käyttöikää huomattavasti.

BONUSVINKKI! Saunominen on aina kokonaisvaltainen ja moniaistinen elämys. Kun olet päivittänyt saunasi peruselementit, sisusta sauna esimerkiksi ihanilla Luhdan laudeliinoilla, KOLO Saunan design-kiululla ja Veicon veikeällä lämpömittarilla. Löylyveteen voit lorauttaa Osmian löylytuoksua tai laittaa Nystad Sauna Companyn löylypussin hautumaan saunan lämpiämisen ajaksi. Pesuhuoneeseen sopii Jokipiin Pellavan pellavafroteiset kuorintakintaat sekä Ole Hyvän ja Luonnokkaan ekologiset pesutuotteet. Saunomisen lopuksi voit kietoa hiukset Luin Livingin superpehmeään hiuspyyhkeeseen ja rentoutua Lapuan Kankureiden viltin alla Dermosilin kasvonaamio kasvoilla.

Yhteistyössä Sauna from Finlandin strateginen kumppani Harvia.

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere