Perinnesaunottaja -koulutus, Hankasalmi

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
04.05.2019 - 05.05.2019 klo Koko päivä

Tapahtumapaikka
Lomakeskus Revontuli


Suomenniemellä on saunottu tuhansia vuosia. Sauna onkin erottamaton osa kultturiperintöämme. Saunassa voi paitsi rentoutua ja puhdistautua fyysisesti, on se myös psyykkisen ja henkisen puhdistautumisen tyyssija. Suomalaiseen saunaan liittyvät olennaisesti pysähtyminen, hiljaisuus ja kuunteleminen.

Perinteet vahvistavat yhteyttämme luontoon, toisiimme ja juuriimme. Puut ja rohtokasvit yhdistävät meidät metsään ja luonnon parantavaan voimaan. Perinnesaunotusten avulla voimme auttaa vieraitamme ymmärtämään suomalaista mielenmaisemaa. Ne voivat antaa myös meistä itse kullekin jotain arvokasta omaan elämäämme.

Toukokuussa 2019 starttaa uusi Perinnesaunottaja -koulutus Keski-Suomen saunamaakunnassa Hankasalmella, noin 40 km Jyväskylästä itään.

Koulutus kestää noin vuoden, sisältäen kuusi (6) viikonlopun (la-su) mittaista intensiivijaksoa, sekä neljän (4) päivän mittaisen opintomatkan Viroon, jolla tutustumme Kaakkois-Viron Unescon maailmanperintöstatuksen omaavaan savusaunaperinteeseen.

Lähijaksojen päivämäärät:
1. jakso la 4.5. – su 5.5.
2. jakso la 15.6. – su 16.6.
3. jakso la 17.8. – su 18.8.
4. jakso la 21.9. – su 22.9.
5. jakso la 16.11. – su 17.11.

Kuudes lähijakso on maaliskuussa 2020 ja opintomatka Viroon alustavasti Helatorstain aikoihin to 21.5.-24.5.2020.

Kenelle koulutus sopii?

Perinnesaunottaja -koulutus sopii hyvin esim. alalla toimiville saunaterapeuteille, ohjelmapalvelutuottajille tai luontaishoitajille Itämeren alueen saunakulttuuriin ja hoitoperinteeseen syventäviksi opinnoiksi. Se tarjoaa myös kaikille kansanperinteestä, hoitavasta vihtomisesta ja hoitosaunoista kiinnostuneille mahdollisuuden hankkia osaamista ja työkaluja hoitosaunapalvelujen tuottamiseen.

Koulutukseen otetaan korkeintaan 12 osallistujaa.

PERINNESAUNOTTAJA – koulutuksen keskeisiä teemoja ovat mm.:

SAUNA JA KANSANPERINNE
– saunan ja saunomisen historiaa, erilaisia saunoja
– sauna itämerensuomalaisessa kansanperinteessä, saunan moniulotteisuus: saunan fyysinen, psyykkinen ja henkinen ulottuvuus. Kansanperinteen soveltaminen nykyajassa.

HOITAMINEN SAUNASSA
– saunan ja vihtomisen terveysvaikutuksia
– perinnesaunottajan työ
– hoitava vihtominen ja erilaisten vihtojen käyttö
– rohtokasvien käyttö saunassa

PERINNESAUNAPALVELUN TUOTTEISTAMINEN
– saunaelämys matkailupalveluna
– tuotesuunnittelun abc
– saunapalvelun asiakaslähtöisyys ja elämyksellisyys
– saunapalvelun laatu, turvallisuus ja kestävyys

Perinnesaunottaja -koulutus sisältää lähipäivien lisäksi etätehtäviä, hoitoharjoittelua, hoitavan vihtomisen näytön ja saunapalvelutuotteen tuotteistamisen. Koulutuksen laajuus on 116 h + etätehtävät ja hoitoharjoittelut 60 h, yhteensä 176 h.

Koulutuksen hinta:
330 €/lähijakso, sis ALV 24%.

Hinta sisältää opetuksen ja ohjauksen, koulutusmateriaalit, näyttömateriaalit, koulutuksessa käytettävät hoitotuotteet ja pääsymaksut.

Sitovat ilmoittautumiset 31.3.2019 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä peritään 150 €:n varausmaksu, joka vähennetään kurssimaksuista.

Majoitus ja ruokailut varataan erikseen suoraan kohteesta. Majoitus- ja ruokailupaketin hinta on noin 100 €/ lähijakso.

Lisäpalvelut:
Perinnesaunottaja -koulutuksesta valmistuneet voivat osallistua Kuppari-Hannan vuonna 2020 suunnittelemalle kuppauskurssille. Kuppauskurssi kestää 2 viikonloppua ja se toteutetaan Livonsaaressa.

Ketkä kouluttavat?

Koulutusta vetävät Suomen ainoat koulutetut ammattivihtojat Maaria Alén ja Mari Keski-Korsu.

Maaria Alén on perinnesaunottaja, kansanparantaja ja matkailualan kouluttaja, joka myös tuotteistaa ja konseptoi saunan sisältöpalveluja matkailuyrityksille.

Mari Keski-Korsu on taiteilija ja kansanparantaja. Hän on tehnyt vihdontahoitoja ja -rituaaleja Suomessa ja ulkomailla, esim. Skotlannissa, Englannissa, Alankomaissa ja Tanskassa.

Alén ja Keski-Korsu ovat myös vihtoneet ja esitelleet työtään erilaissa tapahtumissa, seminaareissa ja festivaaleilla.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Maaria Alén
maaria@travellamo.fi
puh. 040-7192848
www.travellamo.fi

Tilaa uutiskirje

Liity postituslistallemme, niin saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!