Perinnesaunottaja-koulutus 2020 alkaa

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
16.05.2020 - 17.05.2020 klo Koko päivä


Suomenniemellä on saunottu tuhansia vuosia. Sauna onkin erottamaton osa kulttuuriperintöämme. Saunassa voi paitsi rentoutua ja puhdistautua fyysisesti, on se myös psyykkisen ja henkisen puhdistautumisen tyyssija. Suomalaiseen saunaan liittyvät olennaisesti pysähtyminen, hiljaisuus ja kuunteleminen.

Perinteet vahvistavat yhteyttämme luontoon, toisiimme ja juuriimme. Puut ja rohtokasvit yhdistävät meidät metsään ja luonnon parantavaan voimaan. Perinnesaunotusten avulla voimme auttaa vieraitamme ymmärtämään suomalaista mielenmaisemaa. Ne voivat antaa myös meistä itse kullekin jotain arvokasta omaan elämäämme.

Toukokuussa 2020 starttaa toinen Perinnesaunottaja-koulutus, tällä kertaa Päijät-Hämeessä, akselilla Hollola-Lahti-Asikkala-Padasjoki. Elokuun lähijakso toteutetaan osittain Jämsässä.

Koulutus kestää noin vuoden, sisältäen kuusi (6) viikonlopun (la-su) mittaista intensiivijaksoa, sekä opintomatkan, jonka ajankohta ja kohde sovitaan opiskelijoiden kanssa yhdessä.

Lähijaksojen päivämäärät:
1. jakso la 16.5. – su 17.5.
2. jakso la 13.6. – su 14.6.
3. jakso la 22.8. – su 23.8.
4. jakso la 12.9. – su 13.9.
5. jakso la 21.11. – su 22.11.

Kuudes lähijakso on maaliskuussa 2021 ja koulutuksellinen opintomatka touko-kesäkussa 2021. Näiden ajankohdat sovitaan yhdessä kurssilaisten kanssa.

Kenelle koulutus sopii?

Perinnesaunottaja-koulutus sopii hyvin esim. alalla toimiville saunaterapeuteille, ohjelmapalvelutuottajille tai luontaishoitajille Itämeren alueen saunakulttuuriin ja hoitoperinteeseen syventäviksi opinnoiksi. Se tarjoaa myös kaikille kansanperinteestä, hoitavasta vihtomisesta ja hoitosaunoista kiinnostuneille mahdollisuuden hankkia osaamista ja työkaluja hoitosaunapalvelujen ja elämyksellisten perinnesaunotusten tuottamiseen.

Koulutukseen otetaan korkeintaan 12 osallistujaa.

PERINNESAUNOTTAJA-koulutuksen keskeisiä teemoja ovat mm.:

SAUNA JA KANSANPERINNE

 • saunan ja saunomisen historiaa
 • erilaisia saunoja ja niiden käyttötapoja
 • sauna itämerensuomalaisessa kansanperinteessä, saunan moniulotteisuus: saunan fyysinen, psyykkinen ja henkinen ulottuvuus. Kansanperinteen soveltaminen nykyajassa.

HOITAMINEN SAUNASSA

 • saunan ja vihtomisen terveysvaikutuksia
 • perinnesaunottajan työ
 • hoitava vihtominen ja erilaisten vihtojen käyttö
 • rohtokasvien käyttö saunassa
 • kuun vaiheet ja hoitaminen saunassa

PERINNESAUNAPALVELUN TUOTTEISTAMINEN

 • saunaelämys matkailupalveluna
 • tuotesuunnittelun abc
 • saunapalvelun asiakaslähtöisyys ja elämyksellisyys
 • saunapalvelun laatu, turvallisuus ja kestävyys

Perinnesaunottaja-koulutus sisältää lähipäivien lisäksi oppimistehtäviä, hoitoharjoittelua, hoitavan vihtomisen näytön ja kurssityönä tehtävän saunapalvelutuotteen tuotteistamisen. Koulutuksen laajuus on 116 h + oppimistehtävät ja hoitoharjoittelut 60 h, yhteensä 176 h.

Koulutuksen hinta:
1980 €, sis. alv 24% + opintomatka, jonka hinta määrittyy valitun kohteen mukaan. Koulutuksen voi maksaa osissa.

Hinta sisältää opetuksen ja ohjauksen, koulutusmateriaalit, näyttömateriaalit, koulutuksessa käytettävät hoitotuotteet ja pääsymaksut.

Sitovat ilmoittautumiset 31.3.2020 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä peritään 165 €:n varausmaksu, joka vähennetään kurssimaksuista.

Majoitus ja ruokailut eivät sisälly koulutushintaan. Opiskelijat voivat majoittua lähijaksoilla itselleen sopivammalla tavalla. Ruokailuista sovitaan erikseen.

Ketkä kouluttavat?

Koulutusta vetävät Suomen ainoat koulutetut ammattivihtojat Maaria Alén ja Mari Keski-Korsu.

Maaria Alén on perinnesaunottaja, kansanparantaja ja matkailualan kouluttaja, joka myös tuotteistaa ja konseptoi saunan sisältöpalveluja matkailuyrityksille.

Mari Keski-Korsu on taiteilija ja kansanparantaja. Hän on tehnyt vihdontahoitoja ja -rituaaleja Suomessa ja ulkomailla, esim. Skotlannissa, Englannissa, Alankomaissa ja Tanskassa.

Alén ja Keski-Korsu ovat myös vihtoneet ja esitelleet työtään erilaissa tapahtumissa, seminaareissa ja festivaaleilla kotimaassa ja ulkomailla.

Travellamo/ Maaria Alén Matkamessuilla 2017

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Maaria Alén
maaria@travellamo.fi
puh. 040-7192848
www.travellamo.fi


Ota yhteyttä

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Puh: 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Liity postituslistallemme, niin saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

 • Karhu
 • Harvia
 • Sokos Hotels
 • Visit Jyväskylä
 • Sauna Capital Tampere
Sauna from Finland
Sauna from Finland lisää kansainvälisesti suomalaisen saunaelämyksen tunnettuutta, buustaa jäsenverkoston liiketoimintamahdollisuuksia sekä luo maailman parhaita saunaelämyksiä.
© 2020 Sauna from Finland › Tietosuojaseloste