Authentic Finnish Sauna Experience

Me Sauna from Finlandilla ajattelemme, että saunaelämys on kokonaisvaltainen ja moniaistinen kokemus. Jotta suomalainen sauna tarjoaisi maailman parhaan saunaelämyksen, on elämyksen koostuttava tunnistettavista ja laadukkaista elementeistä sekä ydinarvoista.

Sauna from Finland on määritellyt useiden tutkimusten pohjalta saunaelämyksen ydinarvot, joita ovat: 1) aitous, 2) moniaistisuus, 3) läsnäolo, 4) rentoutuminen, 5) puhtaus sekä 6) hyvinvointi.

Näitä ydinarvoja tarkastellaan kokonaisuutena: ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen. Saunaelämyksen laatuluokitusta voi soveltaa erilaisissa saunomisympäristöissä, kuten matkailukohteissa, tilaussaunoissa, kylpylä- ja uimahallisaunoissa ja hotelleissa.

Authentic Finnish Sauna Experience -laatumerkki myönnetään laatukäsikirjan kriteerit läpäisseille saunapalveluille. Merkki viestii asiakkaille, sidosryhmille ja henkilöstöllesi, että saunasi ja saunapalvelusi ovat laatutasoltaan maailman huippuluokkaa. Sauna from Finland yhdistyksen myöntämä merkki asettaa laaturiman maailmanennätyskorkeudelle ja haastaa henkilöstösi osaamisen joka päivä. Lisäksi asiakkaasi tietää, että hän voi luottavaisin mielin virittäytyä rentoutumaan, kun laatuasiat saunassasi ovat kunnossa.

Authentic Finnish Sauna Experience –laatumerkki

Saunapalveluyritykset voivat hakea laatumerkkiä esimerkiksi tilaussaunapalveluilleen tai asiakassaunoilleen. Sauna tai saunat voivat olla myös yksi osa yrityksesi palvelutarjontaa. Sertifioituun kokonaisuuteen voi kuulua useita saunoja, mutta merkki myönnetään yhdelle kokonaisuudelle.

Laatumerkkikohteet jaetaan kolmeen eri kategoriaan: Sauna URBAN, Sauna SPA ja Sauna NATURE & GARDEN-kohteisiin. Jokaiselle kategorialle on niitä vastaavat laatumerkit.

Sauna URBAN – myönnetään kaupunkikohteissa oleville saunaelämyskohteille..
Sauna SPA – myönnetään kylpyläkohteissa oleville saunoille
Sauna NATURE & GARDEN – myönnetään luonto- ja maaseutukohteissa oleville saunoille

Hakuprosessi

Merkin hakemisprosessiin kuuluu aina yhdistyksemme virallisen auditoijan käynti kohteessa. Ennen käyntiä annamme ennakko-ohjeet, joiden avulla voit valmistautua auditointiin. Asiantuntijamme auditointikäynnin tarkoituksena on hakijan saunaelämyksen kehittäminen sertifiointia varten. Auditointi painottuu kokonaisuuteen: katsomme sitä, mitä tapahtuu ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen. Painotamme kriteereissämme puhtautta, turvallisuutta ja elämyksellisiä arvoja.

Laatuun vaikuttavat tekijät käydään läpi saunomalla. Mikäli kriteerit täyttyvät, auditoija esittää sertifiointiryhmällemme, että saunaelämyksellesi myönnetään sertifikaatti. Sertifikaatti myönnetään kahdeksi vuodeksi yrityksille tai yhdistyksille, jotka täyttävät laatukriteeristössä määritellyt vaatimukset.

Sertifikaatin myöntämisen jälkeen saatte kunniakirjan sekä laatumerkin, jota voitte käyttää markkinoinnissa.

Näin haet laatumerkkiä – step by step:

 1. Liity jäseneksemme.
 2. Saat sähköpostiisi laatumerkin infopaketin mm. laatukäsikirjan.
 3. Tee tarvittavat toimenpiteet tai syvennä osaamistasi esim. koulutuksissamme tai työpajoissamme
 4. Lähetä laatumerkkihakemus Sauna from Finlandille.
 5. Sauna from Finland käsittelee hakemuksen ja auditoi sen jälkeen kohteen. Auditoinnin tarkoituksena on varmistaa, että kohde täyttää Sauna from Finland -laatukriteerit.
 6. Sauna from Finland -sertifiointiryhmä käsittelee hakemuksen ja auditointiraportin, sekä päättää laatumerkin myöntämisestä.
 7. Sauna from Finland laskuttaa auditointikäynnin ( 500,- € + alv 24%) sekä laatumerkin sertifiointimaksun (800 € + alv 24%), matka -ja majoituskulut sovitaan erikseen. Sertifiointi on voimassa kaksi vuotta myöntämispäivästä.
 8. Saat laatumerkin ja siihen liittyvät oikeudet maksettuasi auditointikäynnin sekä laatumerkin vuosimaksun.

Ota yhteyttä ja kysy meiltä lisää!

Pekka Krook puh. 045 6318384

Carita Harju puh. 0405662481


Ota yhteyttä

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Puh: 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Liity postituslistallemme, niin saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

 • Karhu
 • Harvia
 • Sokos Hotels
 • Visit Jyväskylä
 • Tylöhelo
 • Sauna Capital Tampere