Saunologia-blogissa sukelletaan syvälle saunaelämykseen

– Suomessa on liikaa huonoja saunoja. Niitä ei kannata rakentaa enempää. Tietoa on kylliksi, se pitää vain saada kaiken kansan saavutettavaksi, väittää Saunologia blogia kirjoittava Lassi A. Liikkanen.

Hän on tuore saunaintoilija, mutta pitkän linjan suunnitteluammattilainen. Liikkanen on työskennellyt tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa Suomessa ja Yhdysvalloissa lähes kymmenen vuotta. Tällä hetkellä hän auttaa päätyönään suuria kotimaisia yrityksiä parantamaan kuluttajakokemuksia digitaalisessa maailmassa sekä opettaa ihmiskeskeistä tuotesuunnittelua Aalto-yliopiston dosenttina.

Liikkanen_LassiSivuston ensisijainen kohderyhmä ovat omakoti- ja mökkiasukkaat, jotka haluavat parantaa omia saunojaan. Toissijaisesti sivusto palvelee ammattisuunnittelijoita ja elämyspalveluiden tuottajia, joiden vastuulla ovat asiakkaiden saunaelämykset.

Liikkasen yhteys elämyslähtöisten suunnittelutyön ja henkilökohtaisiin saunahaasteiden välillä syntyi nopeasti.

– Ostin edellisenä syksynä kesämökin, jonka sauna oli surkea. Saatuani ajatuksen erillisen saunan rakentamisesta aloin tapani mukaan etsimään tietoa Googlesta. Petyin pahasti netistä löytyneen saunatiedon laatuun. Tästä tuli idea korjata samalla sekä oma saunaongelmani että auttaa tuhansia muita suomalaisia, jotka toivovat parannusta löylyihinsä. Päätin kirjoittaa saunan suunnittelusta ja oman saunarakennukseni elinkaaresta blogiin, hän kertoo. Liikkasen kunnianhimoinen tavoite on kasata sivustolle modernin sähköisen kirja kokoelma parasta tietoa saunan suunnitteluun.

Tiedosta liiketoimintaa?

Saunologia-projekti on toistaiseksi voittoa tavoittelematon. Pitkäaikaisena yrittäjänä saunologi Liikkanen on kuitenkin avoin myös kaupalliselle toiminnalle.

– Juuri nyt keskityn ilmaisen tiedon koostamiseen ja julkaisemiseen. Ja saunakin pitäisi ehtiä rakentamaan. Blogilla on jo pari kaupallista yhteistyökumppania, Narvi ja Kotkan K-Rauta. Uskon, että Sauna from Finlandin jäsenistöstä voisi vielä löytyä yrityksiä, joiden kanssa yhteistyöstä voisi olla molemmin puolin hyödyllistä, Liikkanen kaavailee.

– Suomessa on runsaasti ainutlaatuista saunatietoa ja -taitoa, mutta se ei ole tähän asti ollut helposti saavutettavissa. Suomen saunaseura ry:n intressit saunatietämyksen ja -kulttuurin kehittämisestä maanlaajuisesti ovat viime vuosikymmeninä hiipuneet. Monet laadukkaita saunakirjoja kirjoittaneet saunatietäjät ovat valitettavasti siirtyneet ajasta ikuisuuteen viimeisen kymmenen vuoden aikana, Liikkanen sanoo.

Liikkanen liittyi Sauna from Finlandin henkilöjäseneksi saadakseen sisäpiirin näkemyksen saunan sertifiointiprosessista ja verkoston tuottamista tutkimuksista.

– Haluan toki, että verkoston jäsenet löytäisivät sivuston ja pystyisivät sen tietojen avulla kehittämään omia palveluitaan, Liikkanen toteaa.

Myös rakennusalan ammattilaisten koulutuksessa saunan erityisvaatimuksia harvoin huomioidaan.

Yksi mies, monta ääntä

Vaikka Saunologia on tällä hetkellä yhden miehen projekti, kuuluu siinä monien saunatietäjien ääni. Projektin toteutuminen edes nykyisessä laajuudessaan ja laadussaan ei olisi ollut mahdollista ilman kymmenpäisen ihmislauman myötävaikutusta. Sekä rakennusurakan että blogin tiedontuotannon koordinointi on ollut jo pelkästään suuri urakka.

– Olen turkasen kiitollinen Miehikkälän tukijoukoille, Suomen saunayhdistysten aktiiveille ja muilla aikaansa lahjottaneille tietolähteille. Olen myös erittäin iloinen siitä, miten paljon apua eri organisaatioista kuten Sauna Seura, VTT, SKS, Tilastokeskus, Tampereen teknillinen yliopisto olen saanut ilmaiseksi, Liikkanen kiittelee.

Tutustu blogiin: http://saunologia.fi/

Saunologia.fi sivusto julkaisee päivityksensä myös
Facebookissa: http://facebook.com/saunologia
Twitterissä: http://twitter.com/saunologia

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste